Motorun tipini nasil ogrenebilirim ??

Başlatan golf1_18gti, 27 Ekim 2009, 23:42:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

golf1_18gti

Merhaba,,,

Golf 1'e sonradan takilmis bi motorun ne oldugunu nasil ogrenebilirim ?

motorun uzerinde kodu yok daha dogrusu olmasi gerektigi yerde silinmis zimparalanmis veya biseyler yapilmis...
orjinali 1.6, aldigim kisi bunun 1.8 oldugunu soyledi ama motor kodu yok, seri numaralari falan var motorun uzerinde olan (blogun alt tarafinda) ama normalde motor kodunun olmasi gereken kisim dum duz ne kod var ne birsey :S
motorun ne oldugunu ogrenme sansim var mi ?

taha_jetta80

motor 1.8 ise eğer.
arka tarafında kabartma ile 1.8 yazması lazım 1.6 ise kabartma 1.6 yazar.. ona bir bak istersen

Mk1GTI

Evet ana blok üzerinde büyük kabartma ile 1.6 L yada 1.8 L şeklinde olması lazım...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

golf1_18gti

motor 1.8
peki gti mi yoksa normal mi onu ogrenmek mumkun degil sanirim ?

taha_jetta80

Mk1GTI

Mk2 de çok seçenek var 1,8 motor olarak ama üzerindeki beslemeye göre motorun en azından ne olduğu belli oluyor...

Resimlerde senin motounda KE-Jet yani elektronik konrollü jetronik var ve mk2 de 2 adet KE-Jet li motor gözüküyor...

Motor koduna göre KE-Jet li değerler şunlar..

HT = 105ps - 150nm
RD = 107ps - 154nm

Şimdi tam bilemiyorum ama yeni tip digifant sistemide olabilir üzerindeki ozaman PF 107ps ve PB 112Ps te olabilir..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

mördak

golf1_18gti

evet siemens digifant 2 kutusu var

yol bilgisayari ve hidrolik direksiyon var
1.8 gti 8v 112 beygir (kat yok) diye aldim
ama motor kodundan tam ozelliklerini ogrenmek istemistim ama malesef kod silinmis ...

golf1_18gti

aldigim kisiyi aradim gti motoru oldugu konusunda kesin konusuyor (araba orjinal olarak zaten gti)
iyice kafam karisti :) ya kazik yedim yada adam dogru soyluyor .. anlayamdim

Mk1GTI

Alıntı yapılan: mördak - 30 Ekim 2009, 00:51:37
senın motorun 2h 98 ps gti.

2H se direk at çöpe(EG ve DX karşısında) düşük devir sistemdir.. Beygir gücünü 5200 de çıkarır 5200 den 6850 ye doğru düşüş gösterir.. Araç kaldıracakların hoşlanmadığı standarttır ama yükleme yapılırsa tatmin eder...

golf1_18gti

ok o dandik cabrio motorunu cope aticam veya saticam (motorda chip tuning var 104 beygir)
onun yerine bi corrado 16v bide g60 motor buldum yarin gidip alicam
corrado motorunda cift weber, cam yenilenmis pistonlar falan var.. galiba onu alicam ne dersiniz ??

mördak

Alıntı yapılan: Mk1GTI - 01 Kasım 2009, 20:56:12
2H se direk at çöpe(EG ve DX karşısında) düşük devir sistemdir.. Beygir gücünü 5200 de çıkarır 5200 den 6850 ye doğru düşüş gösterir.. Araç kaldıracakların hoşlanmadığı standarttır ama yükleme yapılırsa tatmin eder...

bugun bıyerde denk gelırsek görursun eg mı dx mı 2h mı :) cok emın konusuyorum :)

TİMUR

Alıntı yapılan: mördak - 01 Kasım 2009, 22:35:16
bugun bıyerde denk gelırsek görursun eg mı dx mı 2h mı :) cok emın konusuyorum :)
>:D
SCIROCCO  GTS MK2 1,8 8V