Gönderen Konu: benzin degeri güncell  (Okunma sayısı 13949 defa)

Çevrimdışı by_tata

  • İleti: 434
    • Profili Görüntüle
Ynt: benzin degeri güncell
« Yanıtla #42 : 07 Ocak 2013, 21:45:53 »
Tr`e gelmeden 140km once depoyu fulledim. 140km sonra Kapikulede tekrar depoyu fulledim 7.6lt benzin aldi. 110km ortalama ile sakin suruyordum rampa asagi gaza sadece dokunurarak, hepten birakinca fazla kasilio hizi kesilio motor gucu az artsin die cok az dokununca daha iyi :)

Uleyn golf bize gaz pedalina nasil davranmamiz gerektigini de ogretiosunya alacagin olsun :)

Buradan ne anladik 140km = 7.6lt benzin yakmis. yani 100kmde ortalama 5.5/6lt arasi yakmisim.

NOT: Sehir ici ile ilgili herhangi birsey yazma gereksinimi duymuyorum cunku sehir ici olcumlerine inanmiyorum, herkes kafasina gore hesapliyor. Sehirler, sıkısıklık, hava, kullanim bu kadar cok sey etki ederken dogru hesap imkansiz. O yuzden sehir disi karsilastirmak bence daha stabil.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2013, 21:49:54 Gönderen: by_tata »

Logged

Çevrimdışı yescolm

  • İleti: 33
    • Profili Görüntüle
Ynt: benzin degeri güncell
« Yanıtla #43 : 08 Ocak 2013, 10:20:49 »
olçüm dogru ise otamatik olmasına ragmen degerler güzel
hem yol bilgisayarı ile hem de kendi hesaplarıma göre bu sonuçları elde ediyorum. benzin alınca km'yi sıfırlıyor ikinci alışımda hesap yapıyorum dolayısıyla hesapta bir sıkıntı yok diye umuyorum.. bu değerler bana fazla geliyordu ama otomatik olmayanların bile bu civarda yaktığını öğrenince benimki iyi gibi sanki. hatta arabayı babam kullanıyor bazen, daha sakin kullandığından o zamanlar biraz daha düşüyor değerler.
yalnız tabi by_tata arkadaşın dediği gibi şehir içi çok fark edebiliyor şehre göre, tercih edilen yollara göre, havanın durumuna göre... o yüzden bu şekilde karşılaştırma yapmak ne kadar doğru tartışılır.