Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: umut_mk4 - 19 Eylül 2011, 14:59:24
-
benzinde kullanan arkadaslar buyur soz sizde
-
denizlide benzin litre fiyatı 4.44tl
Arabam sehir içi 35krş
Ş. Dısı 25krş
-
geçen hata içi 30 tl koydum (lpg li benim aracım) az gezeyim şu benzinle dedim. Benzin istasyon görevlisi ponbayı altı depoya soktu 5sn geçti çıkartı tamam dedi :)) şimdi bu benzini ben başımın üstüne koyar ben koşarım gezdiririm ona bütün her yeri.. yazık yazık benzin kullanmayın :) devlet kimden ne alacağını şaşırmış
-
aracım sıralı olmasa hiç koymıcam benzın :D :D :D
-
denizlide benzin litre fiyatı 4.44tl
Arabam sehir içi 35krş
Ş. Dısı 25krş
mersinde 4,36 idi son aldığımda yanlış hatırlamıyorsam..
100tl lik benzin alıyorum yaklaşık 300 km gidiyorum ;)
araçda lpg yok :D
-
evet buğün gazi üniversitesinde ki bi ögretim görevlisinin benzinle ilğili konuşmasını dinleim vede şok şok şok oldum.
ögretim görevlisinin dediğini aklımda kaldığı kadar aktarayım:
2008 yılında ham petrolün varil fiyatı 152 dolar iken mazot fiyatı 3tl 30 kuruş idi
2011 yılında 148 dolara düştü ama şimdi 3 tl 80 kuruş şimdi varil fiyatı düşerken neden mazot neden zamlanır yabi ki vergilerden dolayı vede rafineri çıkış fiyatı litre başı 0.146 kuruş
ikinci bi olay ham petrolden hem mazot hemde benzin üretiliyor,mazot yaygın oldugu için benzin de satılmadığı için yurt dışına 1 tl den ihraç ediliyormuş.
-
işlenmiş benzinin dışarıya 1 tl gibi ucuz bir fiyata satıldığı malesef doğru. aynısını doğalgazda da yaptık.
meyve-sebze haline , olması gerekenden fazla mal gelirse, pazarcılar fazla malı çöpe ya da denize döker, az malı pahalıya satarlar. burdaki mantık da aynı. eğer benzin -mazot ucuzlarsa devlet vergi alamaz, orada burada aşık atamazlar.
bu devletin ilginç bir vergi sistemi var. yakaladığımı donuna kadar soyarım, yakalamadığım ne halt ederse etsin hesabı. geçen bir haber vardı, asgari çalışan ücretliden aldığı vergi, dükkan sahibinden aldığı vergiden daha fazlaymış.
-
ilginç olan da devletin, vatandaşı bu kadar yolunacak kaz olarak görmesi
-
durmak yok yola devam. Sagol tayip baba sagolsun oy verenler sagol yüzde 50 :-\
-
Bu motor soğukta ş içinde çok yakar, şu sıralar benzinliler ne yakıyo acaba?
-
uzun yol 25 krş sehir içi 40 krş falan
-
Bu motor soğukta ş içinde çok yakar, şu sıralar benzinliler ne yakıyo acaba?
Soğuk olayını LPG li arkadaşlara sormak lazım aslında. Ben bundan önceki arabamda kışın benzinde kullanıyordum.. Motor ısınana kadar yani hararet 80-90 olana kadar atraksiyon yapmazsanız kışın benzin çok yakmaz. Ama mübarek LPG kışın hem geç devreye giriyor hemde devreye girdikten sonra motor ısısı düşük olduğundan benzine göre daha fazla yakıyor. son sözüm LPG'nin varlığı bir derrt, yokluğu bir dert.
-
Soğuk olayını LPG li arkadaşlara sormak lazım aslında. Ben bundan önceki arabamda kışın benzinde kullanıyordum.. Motor ısınana kadar yani hararet 80-90 olana kadar atraksiyon yapmazsanız kışın benzin çok yakmaz. Ama mübarek LPG kışın hem geç devreye giriyor hemde devreye girdikten sonra motor ısısı düşük olduğundan benzine göre daha fazla yakıyor. son sözüm LPG'nin varlığı bir derrt, yokluğu bir dert.
Lpg ucuz mucuz ama sürüş keyfini baltaladığı da kesin(tabi benzin de cebi baltalıyo ^-^..
-
mersinde 4,36 idi son aldığımda yanlış hatırlamıyorsam..
100tl lik benzin alıyorum yaklaşık 300 km gidiyorum ;)
araçda lpg yok :D
aynen bendede aynı lpg yok 100tl lik ile 300km
-
1 aydır 260 km yi geçemiorum biraz hırçın kullanıorum galiba
-
aracı ilk aldığım mart ayında 100 tl ile 300 km görüyordum
ama şimdi 100 tl ile 250 km yi anca görüyorum
1,6 primline 2003
-
aracı ilk aldığım mart ayında 100 tl ile 300 km görüyordum
ama şimdi 100 tl ile 250 km yi anca görüyorum
1,6 primline 2003
soğukta yakıt artar..
-
arkadaslar sabah soguk gunlerde arabayı calıstırdıgınız zaman rolentide bekliyormusunuz?
-
arkadaslar sabah soguk gunlerde arabayı calıstırdıgınız zaman rolentide bekliyormusunuz?
Yağın bir iki tur atıp motorun aşınmasını azaltması için 15-20 sn beklemek gerek..
-
aracım sıralı olmasa hiç koymıcam benzın :D :D :D
aynen :)
-
UZUN YOLADAMI YAPTIN
-
120tl ile 350km yaptım en son. Çeşme Otobanı.
araba çok yakmıyor benzin pahalı :bekleriz:
-
120tl ile 350km yaptım en son. Çeşme Otobanı.
araba çok yakmıyor benzin pahalı :bekleriz:
Bu rakam çok yüksek..
-
bende denizliden 4,44 alıyorum
uzun yol;250 krş
şehir içi 500krş a yakın yakıyo
-
100 liraya 270 km
-
bende denizliden 4,44 alıyorum
uzun yol;250 krş
şehir içi 500krş a yakın yakıyo
koray 1 senedir benzin almıyosun herhalde benzin 4.28 :D
-
Arkadaşlar görev yaptığım yer dolası ile yurt dışından alıyorum benzinle kullanıyorum yaklasık 150 tl doluyor depo550/ 600 km felan yapıyorum son olarak denedım 238 bın yaktı sehır içinde kullanıyorum olan bu :))
-
sen nediyorsun usta biz burda depoyu 260 tl ye dolduruyoruz
-
valla bende Türkiyede doldursam 260 300 arası olacak ama yurt dısında benzın2.30 doldur ver parayı gez doldur ver parayı gez ::D:D:D
-
Aracı su an kız gıbı kullanıyorum 60 gecmıyorum ona ragmen 45 krs yakıyo sızz dusunun artık..
-
aynen bendede aynı lpg yok 100tl lik ile 300km
ben bu değerlere hiç ulaşamadım.istanbulda iki yıl kullandım.ortalama 100 km de 12-13 litre ortalama hız 20 civarı
şimdi izmir deyim. 4 aydır.100 km 11 litre civarı ortalama hız 23 civarı..benim yol bilgisayarı benim yakıtı doğru okuyor.sizinkiler yanlış mı okuyor. yoksa yol bilgisayarı değerlerini mi söylüyorsunuz
yani ortalam 500 ve daha fazla şehir içi tabiii.....selamlar...
-
55 kurus cok yavas kullanımda..
-
55 kurus cok yavas kullanımda..
Yok artık Golf sevdasını bıraz ertelesek mı kı :(
-
50 krş saglam yakıyor fazlası var eksigi yok ::)
-
bnmkı otomatık bıraz daha fazla yakıyo ama bnzınde bınmek ımkansız artık hafta sonu brc taktıracam o zaman gonul rahatlıgıyla bınerım umarım..
-
bnmkı otomatık bıraz daha fazla yakıyo ama bnzınde bınmek ımkansız artık hafta sonu brc taktıracam o zaman gonul rahatlıgıyla bınerım umarım..
ben iki senedir benzinle biniyorum lpg taktırmaya biraz karsıyım
-
nasıl dayandın 2 sene bnm 2 ay olmadı daha 500 lıra bnzıne verdım bıde kısa mesafe gıdıp gelıyorum helal olsun sana :)
-
nasıl dayandın 2 sene bnm 2 ay olmadı daha 500 lıra bnzıne verdım bıde kısa mesafe gıdıp gelıyorum helal olsun sana :)
kısa mesafe gidiyorsan sana lpg de cözüm olmaaz zaten zaten benzinle biraz gideceksin son lpg ye geçecek motor ısınmadıgından benzinden bir farkı kalmaz
-
7 km gıdıyorum 7 km donuyorum hafta ıcı ıse gıtmek ıcın ama yazın nasıl olsa taktıracam kar kardır haftasounu gezerım en azından tupun taksıtının parası cıkar..
-
7 km gıdıyorum 7 km donuyorum hafta ıcı ıse gıtmek ıcın ama yazın nasıl olsa taktıracam kar kardır haftasounu gezerım en azından tupun taksıtının parası cıkar..
her halukarda kazancın olacak kışın biraz fazla yakar benzini ama yazın rahat edersin hele hafta sonu düşünmeden istediğin yere gidersin ;)
-
benim araç da benzinli otomatik, şehir içi ortalama 45-46 kuruş civarı, şehir dışı da 30-32 kuruş yakıyor. benzin litre fiyarı 4,65..
-
benim araç da benzinli otomatik, şehir içi ortalama 45-46 kuruş civarı, şehir dışı da 30-32 kuruş yakıyor. benzin litre fiyarı 4,65..
olçüm dogru ise otamatik olmasına ragmen degerler güzel
-
Tr`e gelmeden 140km once depoyu fulledim. 140km sonra Kapikulede tekrar depoyu fulledim 7.6lt benzin aldi. 110km ortalama ile sakin suruyordum rampa asagi gaza sadece dokunurarak, hepten birakinca fazla kasilio hizi kesilio motor gucu az artsin die cok az dokununca daha iyi :)
Uleyn golf bize gaz pedalina nasil davranmamiz gerektigini de ogretiosunya alacagin olsun :)
Buradan ne anladik 140km = 7.6lt benzin yakmis. yani 100kmde ortalama 5.5/6lt arasi yakmisim.
NOT: Sehir ici ile ilgili herhangi birsey yazma gereksinimi duymuyorum cunku sehir ici olcumlerine inanmiyorum, herkes kafasina gore hesapliyor. Sehirler, sıkısıklık, hava, kullanim bu kadar cok sey etki ederken dogru hesap imkansiz. O yuzden sehir disi karsilastirmak bence daha stabil.
-
olçüm dogru ise otamatik olmasına ragmen degerler güzel
hem yol bilgisayarı ile hem de kendi hesaplarıma göre bu sonuçları elde ediyorum. benzin alınca km'yi sıfırlıyor ikinci alışımda hesap yapıyorum dolayısıyla hesapta bir sıkıntı yok diye umuyorum.. bu değerler bana fazla geliyordu ama otomatik olmayanların bile bu civarda yaktığını öğrenince benimki iyi gibi sanki. hatta arabayı babam kullanıyor bazen, daha sakin kullandığından o zamanlar biraz daha düşüyor değerler.
yalnız tabi by_tata arkadaşın dediği gibi şehir içi çok fark edebiliyor şehre göre, tercih edilen yollara göre, havanın durumuna göre... o yüzden bu şekilde karşılaştırma yapmak ne kadar doğru tartışılır.