1989 Golf 2 sahibiyim.Rölanti devri yüksek,nasıl düşer

Başlatan kemalokur, 03 Ağustos 2008, 20:50:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalokur

merhabalar,foruma yeni katıldım 1989 model otomatik vites bir golf arabam var ve çok memnunum.Benim sorunum motorun soğuk ve sıcakken rölanti devrinin değişmesi ve soğuk çalışmalarda ısınana kadar motor rölantisi gazı bıraktığınızda çok düşüyor ve motor bırakıyor.Motor yeni stop edilmiş ve sıcaksa rölanti olması gerekenden yüksek, gaza basılı gibi sanki.Bu sorunumu gideremedim ne yapabilirim?

corrado

benzinli ise rolantı ragulatorundendir problem.

motor kodunuz nedir birde.
hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır

kemalokur

motor kodunu bilmiyorum 1.6 karburatörlü 1989 da birçok 1.6 carb kodu var hangisi anlayamadım

AhMeTH61

Ruhsatınızda yazıyor.Şaşi nonun ilk 3 harfi falandı sanırım.

corrado

sağlam karburator ustan varsa ona git .
karb e bir baksın ayarlar rolantiyi.

kemalokur

İzmirde golf motorundan anlayan bildiğiniz usta varmı güvenebileceğim.

kemalokur

Motordaki beyinden karburatöre kablolar gidiyor bunlar motorun neyini kontrol ediyor,rölantinin motor beyni ile ilgisi varmıdır?Arabayı işim gereği erzurumda kullanıyorum ve kışın soğuk havalarda çalıştıktan sonra ısınana kadar beklemek zorunda kalıyorum,ısındıktan sonra ise problem yok,canavar gibi.

corrado

sadece soğukken yapıyorsa fazla dert  etme.
stop etmiyorsa hiç dert etme. ;)

kemalokur

Sadece soğukken yapıyor ama stop edebilyor.Çünkü erzurumda hava çok soğuk ve ısıtana kadar 10 dk geçiyor bazen,Ayrıca kışın soğukken vuruntulu çalışıyor ısınana kadar ve otomatik olduğu için kalkmaya kalksam stop ediyor,ısınmasını beklemem şart oluyor yani.

kemalokur

mcsahan

Alıntı yapılan: corrado - 04 Ağustos 2008, 12:03:15
benzinli ise rolantı ragulatorundendir problem.

motor kodunuz nedir birde.

amcacım soğukken devir yerlerde. hatırlarsan bendede vardı bööle bi rahatsızlık.
regülatörün yanında jigle tertibatından da kaynaklanabilir. motor normal ısısına ulaşınca düzensizlik bitiyor
ama bu sefer yüksek rölanti varmış:)