1985l dizel Golf'e, Dodge AS mazot filtre takımı. Güzel bir anı :)

Başlatan OZGUR.K, 28 Şubat 2008, 20:15:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OZGUR.K


Arkadaşlar sene 2002'de  1985 model  Golf dizelim vardı.Benim o zamanki Golf'ün mazot filtresi şimdiki  TD arabamdan daha değişikti.85 modelin  mazot filtresi kaportaya monteli bir kapağa vidalama sistemiyle döndürerek oturuyordu.Birgün motor iç kaportya monteli filtre kapağı çatlayınca filtre de hava almaya başlamış, araba da giderken bi gidiyo bi duruyo,çekmiyo yani adamı delirtiyodu.O zamanlar Çorum'da çalışmaktaydım.Servise gittiğimde bana uçuk bir rakam çıkarıp bi ton para istediler.Ben haftasonları Ankara'ya dönüyorum  ve Ankara'da yaptıracam zaten olayı ama Ankara'ya gelene kadar beni yolda bırakmasından korkuyordum.İşyeri arkadaşım da dizelci  usta bir akrabasının olduğunu ,ondan fikir alabileceğimizi söyledi.Ben önce çekindim çünkü adam Dodge AS 900 Motor ustasıydı  :) Adama gittik,adam açtı baktı filtrenin durumuna ,filtreyi aldı iyicene baktı şekline felan.  :).Tabi bu arada biz de arkadaşla çaktırmadan gülüyoz :)Ve bana gidin Dodge AS  bilmem ne  kamyon modelinin şu filtre takımnı alın gelin dedi.Gittik aldık çok çok ucuz bi fiyata.Ben o filtre takımının beni  sadece Ankara'ya kadar idare etmesini beklerken,o Dode AS filtre takımı arabayı satana kadar taş gibi görev gördü valla :) Güzel bi anı :) :)

Firestarter

Zaten öyledir ki. Yoldan geçen bir mk1 yada mk2' yi çevir, iddia ediyorum mutlaka üzerinde başka bir model aracın parçasını bulursun.  :)

OZGUR.K

Yav başka model olsa neyse? Adamın  bize getirttiği  bilinen Perkins motor  :o ekipmanı   :D ..Ama mazot filtresinin kaportaya vidalanan kapak bölümü şak diye oturdu orijinalinin yerine . Sorunu  Dodge  Perkins  Dizel Motor ekipmanı ile çözmüş olduk  :)  Ve  malzeme de gerçekten sağlammış,ondan sonra arabayı  satana kadar bir sorun vermedi  mazotun geldiği ve filtrenin takıldığı o kapak. ..

fatih_06

bir çok başka arabanın parcası bizim arabalara uyuyo bu bulunmaz bi nimet  :)

özgür ustada sağlammış her usta neye neyin uyacağını bilemez

OZGUR.K

O kadar da değil. :)   Ama zaten uyup uymadığını keşfetmek zorunda kalacağın durumlar olacaktır  ;D

fatih_06

özgür valla ben bi kaç parca değiştirdim hepsini tofaştan aldık ustaya soruyom tofaşla aynı diyo :)

Firestarter

Evet. Mekanikte birçok başka modelinki uyuyor, özellikle de yerli modeller.

OZGUR.K

Alıntı yapılan: fatih_06 - 29 Şubat 2008, 00:57:35
özgür valla ben bi kaç parca değiştirdim hepsini tofaştan aldık ustaya soruyom tofaşla aynı diyo :)
Hangi parçaları değiştirdin?

OZGUR.K

Alıntı yapılan: Firestarter - 29 Şubat 2008, 09:04:12
Evet. Mekanikte birçok başka modelinki uyuyor, özellikle de yerli modeller.
Hangi parçalar daha çok uyuyor mesela?

Firestarter

Benim bildiğim buji kabloları, far ve diğer birkaç röleler vs. Daha da uyan parça çıkar büyük ihtimalle.

golf-line2


RevengeR

şahsen benim jetta mk2 nin filtresini ankarada zor buluyoruz kaldı ki zonguldakta hiç bulamadım
bana da pompacı iveco minibüzlerin filtresinden taktı bi güzel de oldu valla şimdi içim rahat istediği kadar şişsin hatta patlasın
gidip alırım yenisini 14 ytl :D:D:D