stop etme sorunu.

Başlatan acy46, 25 Kasım 2014, 18:27:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acy46

Selamun aleyküm arkadaşlar.
Yaklaşık 2 aydır arabamda stop etme sorunu var , ustaya da gösterdim adaptasyon yaptı, boğaz kelebeğini ve gerekli yerleri inceledi ama sadece arabanın gidişi düzeldi sadece biraz daha atik hale geldi.
Daha önce başına gelen ve sorunu çözen arkadaşlar yardım edebilirse çok mutlu olurum.
Özellikle kırmızı ışıkta duracağım zaman debriaj basınca birden stop ediyor.
Acaba motor soğukken mi yapıyor diye düşündüm ilk başlarda ama hayır motor sıcakken de stop edebiliyor.
24 saat hiç durmadan kullanılsa sanırım sadece 2-4 kere stop eder.
Ve ek olarak araba da bir hırıltı sesi geliyor ne zaman ustanın yanına gitsem ses kesiliyor bu ses motor sıcak ya da soğukken fark etmiyor.
Ustaya gidince sesin gelmemesi beni çıldırtıyor çok garip değilmi ?
Arabam 98 model orjinal 132bin de
Yine o hırıltı sesi gelirse video çekip sizlerle paylaşacağım.
sırf bu sorunlar yüzünden sersive gitmek istiyorum ama malesef araba da lpg var servis kabul etmiyor.
Arkadaşlar sorunlarıma yanıt verirseniz gerçekten çok sevinirim canım sıkılmaya başladı.
22 yaşındayım ilk arabam sayılır ve hiç satmayı düşünmüyorum ilk aldığım gün dedim. Hurdaya çıkana kadar bineceğim.

golf_vw

vites geçişleri sırasındada stop etme sorunu oluyormu (4 ten 5 e takarken aracı boşa aldığında aniden stop etmesi gibi)

MurdeR

Ayni sorun bizim arkadasin a4 undede var

by_tata

eyvah bea 4 ten 5 e atinca stop ederse yandik :)

acy46

Alıntı yapılan: MurdeR - 26 Kasım 2014, 02:49:08
Ayni sorun bizim arkadasin a4 undede var
yok arkadaşım vites geçişlerinde stop etme yok ancak bazen kırmızı ışıkta durmak için vitesi boşa alıp yavaşlarken stop ediyor.

kerim_dikmen

Kesinlikle lpg beyninden kaynaklanıyor tüpçüye git
kerim_dikmen

ilGhiNC

Bence de LPG ayarlarından kaynaklanması muhtemel.
CRAFTER TDI 163 ps

acy46

evet, sanırım lpg filtresi değiştikten sonra böyle olmaya başladı.

acy46

video eklemeye çalışacağım . dün gece motor sesini çekmeye çalıştım ama dediğim ses çıkmadı

golf_vw

anlatmaya calıstığınız ses buna benzer bir ses mi http://www.youtube.com/watch?v=m0SNmlRaYfI

acy46

Alıntı yapılan: golf_vw - 30 Kasım 2014, 01:27:27
anlatmaya calıstığınız ses buna benzer bir ses mi http://www.youtube.com/watch?v=m0SNmlRaYfI
hayır kardeşim malesef:( böyle sanki birazda eksoz sesine benzer bi ses ama eksozdan gelmiyor tabikide

TEYOLOGY

golf4 ana bölümünde üstte sabit başlık olarak bu sorunun çözümü var.  :saskin:
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Şaban Özdoğan

son zamanlarda manifold söküldüyse(gaz tesisatı ,buji değişimi vs.)ve de contalar yenilenmediyse hava alma ihtimali var..başıma gelmişti ne uğraşmıştık..oksijen sensörünü bile onun yüzünden değiştirmiştik