Golf4 kapı kolları ve cıta boyama

Başlatan ozgur0292, 13 Kasım 2014, 22:51:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozgur0292

Aracın kapı kolları ve cıtaları bayatmayı düşünüyorum daha önce yaptıran arkadaşlar var istanbulda avrupa yakasında tanıdığınız bildiğiniz temiz  iş yapan usta varmı max fiyat ne olmalı ?

ozgur0292

Beyler yokmu yaptıran tecrübesi olan kaç paraya yaptırdınız forum ölmüş:))

ofc_bjk

yaptıran yok .
genelde kullanıcılar siprey boya ile kendileri boyamayı tercih ediyor. bi ara forumda fardı

emreyazici

400-450 lira civarı alıyorlar o işe. komple tamponları boyuyorlar zaten öbür türlü olursa sadece çıtalar kabak gibi çıkıyor ortaya en güzeli komple boyanması. kapı kollarını da sökerek boyuyorlar
-06YBV34 1997 Golf 3 1.6 Sportline- Seni unutmayacağım...

cybertronics

kapı kollarını özel olarak bir ustaya boyatmana gerek yok biraz el becerin varsa kendinde yapabilirsin. güzel bir zımpara , sonra 5-6 kat astar üzerine 2-3 kat boya , eğer uzun ömürlü olsun parlak olsun istersen porselen cila ya da deforme oldukça tekrar boyarım dersen sıradan bir sprey cila işini görür en kaliteli malzemeleri kullanırsan maliyeti de 150tl'yi geçmez. 1 hafta önce bende başladım çalışmaya metalik siyah planlıyorum iç kapı kolları dış kapı kolları aynalar ve bagaj açma kolunu boyayacağım. şu an astarlı daha boya işine geçmedim ama fikir vermesi açısından paylaşayım.

İşin birkaç püf noktası var birincisi astarı birkaç kat atmakta fayda var eğer dalgalanma olursa ya da açık alanda yapacağın için üzerine kıl tüy toz falan yapışırsa iz yapar ince zımpara ile düzeltip yoluna devam edebilirsin. boyayı ise mümkün olduğu kadar ince ve çok katlı , sabırlı bir şekilde acele etmeden yaparsan eğer sanayide boyatmışsın gibi pürüzsüz ve dalgasız olur sonuç. birde iç aksamda uyguladığın boya ile dış aksamda uygulayacağın boya farklıdır boya alırken buna dikkat et, aracın dışında yapacağın boyamalar için tavsiyem motip'in ısıya dayanıklı boyaları var onları kullan derim hem kaliteli hemde güzel yapışıyor yüzeye ve özellikle dış mekan için kesinlikle cila kullan 1 haftaya boya gider :) cila için de tavsiye deceğim marka raymax'in parlak ya da mat cilalarından olabilir.
Daha iyisi yine bir VAG'dır

edincol

Detaylı açıklama için teşekkürler.  :tamamdir
Akıl yaşta değil baştadır.

MurdeR

Boyadiktan sonra uzerine kaput koruma filmi cekin omurluk olsun. Ic aksam plastik malzeme cunku. Boya da cok dayanikli bir sey degil sonucta en ufak darbede ezilip catlayabiliyor. Ic aksam icin kullanilcak boya ustune siddetle kaput koruma filmi cekin. Hem surekli parlak kalir hemde kalkmaz.

ozgur0292

cybertronics detaylı anlatımın için çok teşekkürler fakat tampon cıtalarını kendim yapmak biraz riskli:)

ozgur0292

MurdeR(muharrem) kardeşim yardımcı olacak bu konuda tecrübelerden faydalanmak güzel hepinize teşekkürler...

cybertronics

Alıntı yapılan: ozgur0292 - 16 Kasım 2014, 00:49:05
cybertronics detaylı anlatımın için çok teşekkürler fakat tampon cıtalarını kendim yapmak biraz riskli:)

aslında değil ama biraz tecrübe ister elbette.

http://www.youtube.com/watch?v=08iHSCxza2o

Bugün farklı bir tür emaye boya (beyaz eşyalarda kullanılan boyalardan) ile deneme yaptım sonuçtan memnunum dostlarlada paylaşayım en azından fikir vermesi açısından.

ozgur0292

edincol

Eline sağlık abi çok güzel olmuş. Kullandığın boyayı da paylaşabilir misin ?

Bir de hızlı resime eklenen fotoğrafların ömrü kısa oluyor, daha sonra konuya bakanlar istedikleri cevabı bulamayabiliyor, eklerken gorsel.vwtr.net/foecarse/ adresini kullanman forum için daha iyi olabilir.
Akıl yaşta değil baştadır.

cybertronics

Alıntı yapılan: ozgur0292 - 16 Kasım 2014, 02:59:36
Çok güzel olmuş eline sağlık
:tamamdir

Alıntı yapılan: edincol - 16 Kasım 2014, 09:43:06
Eline sağlık abi çok güzel olmuş. Kullandığın boyayı da paylaşabilir misin ?

Bir de hızlı resime eklenen fotoğrafların ömrü kısa oluyor, daha sonra konuya bakanlar istedikleri cevabı bulamayabiliyor, eklerken gorsel.vwtr.net/foecarse/ adresini kullanman forum için daha iyi olabilir.
tamamdır edincol kardeşim resim olayını bilmiyordum , mesajı da düzeltirim birazdan. Boyada MOTIP'in CARAT serisi hem iç hem dış uygulamalar için.

http://www.motip.com/products/motip/decoration/carat/ şu adresten bakabilirsin , bu boya ile kullanılabilecek olan özel astar ve cilalarıda var, ben daha cila atmadım ama şu an kolun görünümü piano black gibi parlıyor. Renk konusunda da çok fazla çeşitleri var o yönden de diğer markalara göre iyi ve benim aldığım yerde diğer dandik markalarla aynı fiyata satılıyordu (15tl)

Chrome , altın , gümüş, simli kaplama falan vardı aldığım yerde ama bu ay arabaya ayırdığım bütçeyi biraz aştığım için boynu bükük döndüm geri :)

Karşılaştırmalı sonuç isteyen olursa şöyle buyursun :)

kapı kol kapaklarının oturduğu plastik kısmıda golf r kırmızısına boyadım mı tamamdır.

s1nanozk

Gayet iyi olmuş ellerinize sağlık  :tamamdir ben plastidip ile 2 ay kadar önce yaptım pek ömürlü bir boya değil mesela sürekli el teması olan yerlerde.Havanın da izin verdiği zaman ben de girişicem tekrardan  :tamamdir bu arada içerdeki kolların ortadaki çukur ince kısmı da metalik boyasak daha çok yakışıcak sanki...