lambda sensörü

Başlatan vw753, 01 Eylül 2014, 10:57:13

« önceki - sonraki »

vw753

Acil uygun fiyata Bosch marka lamda sensörü arıyorum elinde olan varsa talip olabilirim

speedystop

Türkiyede sıfırı ne kadar hocam?
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

KAAN60

bildiğim kadar ile serviste 350 - 400 tl parçacılarda 150 - 200 tl arası.
_-OĞLUM ve POLOM-_

vw753

255 tl fiyat verdiler Bosch marka olana

bluerose1

Alıntı yapılan: vw753 - 01 Eylül 2014, 18:24:43
255 tl fiyat verdiler Bosch marka olana
Ben vospardan 130 tl aldim bosch.degistirdim.benden cikan oem duruyor eger istersen yollarim.
Red Machine!!!

vw753

Alıntı yapılan: bluerose1 - 02 Eylül 2014, 12:54:00
Ben vospardan 130 tl aldim bosch.degistirdim.benden cikan oem duruyor eger istersen yollarim.
saglammidir peki ?

bluerose1

%50 sağlam o da bilgisayarın demesi.ben de titiz adamım huylandım mı söker atarım yenisini takarım.o yüzden çıkardım.
Red Machine!!!

BuZ

lambda sensorunun bozuk oldugunu nerden anlarız ?
POLO

bluerose1

Alıntı yapılan: BuZ - 04 Eylül 2014, 22:05:39
Yakıt sarfiyatındaki yüksek ve düzensiz artış.ayrıca vag bağlantısında da görürsünüz.
Red Machine!!!

edincol

Alıntı yapılan: BuZ - 04 Eylül 2014, 22:05:39

Lambda sensörünü arabadan sökün, mengene yardımıyla sabitledikten sonra yüksek sıcaklık oluşturabilecek bir ısı kaynağıyla ısıtarak kablolarında oluşan akımı ölçün. Ya da Semih abinin dediği şekilde :)
Akıl yaşta değil baştadır.

Frequency

Katalizörün içi boş olsa ve bu sensör takılı olsa ne olur? deneyen oldu mu hiç??
D Ü N Y A L I L A R D A N  TİSKİNİYORUM  (g.o.r.a)

bluerose1

Alıntı yapılan: Frequency - 05 Eylül 2014, 08:07:15
Katalizörün içi boş olsa ve bu sensör takılı olsa ne olur? deneyen oldu mu hiç??
Engin abi zaten piyasadaki çoğu polonun katalizörünün içi boşalmış seramikleri parçalanmıştır.O yüzden belli bir sarfiyat söz konusu olur zaten.Lambdazonda takılı olmak zorunda çünkü soketinden gelen sinyali beyin okuyor ona göre ayar yapıyor.Bozuksa zaten extra artış olacaktır değilse zaten düzenli yakıt oranı hesaplanır.Tam manasıyla az ve düzenli yakıt istiyorsak katalizörümüzde sağlam lambdazonda sağlam olmalı.Tabi bunlar yeterli değil ateşleme sistemindeki eksiklikler egzoz sistemi,debimetre arızası,manifold contasındaki kaçaklar vs vs bunlarda extra yakıt tüketimine meyil verir.
Red Machine!!!

Frequency

teşekkürler, aslında sorum şunu öğrenmek içindi; katalizörün tüketime ya da performansa etkisi nasıl? performans isteyen arkadaşların ilk yaptığı katalizörü iptal etmek olduğundan merak ettim...yani boş kutuyu, boruyu ölçen sensör, neye neden olur?
D Ü N Y A L I L A R D A N  TİSKİNİYORUM  (g.o.r.a)

edincol

Lambda sensörü egzoz gazı sıcaklığını ölçer, ECU bu bilgi ile yakıt karışım oranını ayarlar.
Akıl yaşta değil baştadır.