Isıtmalı soğutmalı koltuk projesi

Başlatan TEYOLOGY, 18 Eylül 2012, 14:48:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lostys

SICAK SU yukarıdaki gelmiyor muydu yahu ? soğuyup da aşağı inmesi için ?

htmetin

Alıntı yapılan: lostys - 19 Eylül 2012, 20:03:23
SICAK SU yukarıdaki gelmiyor muydu yahu ? soğuyup da aşağı inmesi için ?

O konuda benimde tereddütlerim var.. Dediğin gibi olabilir.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

lostys

Alıntı yapılan: htmetin - 19 Eylül 2012, 20:06:32
O konuda benimde tereddütlerim var.. Dediğin gibi olabilir.
geçen kış oturduğum jeotermalli evde hava almak için yukarıdan açıyorduk, sıcak yukardaydı.

atego

Yapmak istediğin projenin asıl amacı soğutma ise hiç bulaşma derim bu işe. Çünkü yazın musluk suyu serin bile olsa direk radyatöre yaslanmadığın sürece ya da araya ufak bir sünger koymadığın sürece bir işe yaramaz. Koltukta 1 saat oturup 10 dk kalkmanla aynı serinletici etki olur en fazla. Ben de evde sıcaktan klima yaptım geçen sene anlıyorum seni :) 3 şişe 2.5 lt peti 5 dk içinde tamamen eritti, odayı 4 derece soğuttu sonra bitti işi :) Isıtma sorun değil de soğutma gerçekten sıkıntılı bir iş.

TEYOLOGY

#18
Hasan arkadaşım çizim için içten teşekkürler. spiral tesisat borusu fikri de çok hoşuma gitti. yalnız petekler şu yeni tip dışı düz olan panellerden. su sol alttan girip sağ alttan çıkıyor. kör tapaları da sağında ve solunda üst taraflarında. anladığım çeşit çeşit uygulamalar var.

pc nin olduğu oda yazın da kışın da sıcak. geçen kış salonun doğrudan kuzeye bakması, bulunduğum şehirde kışın kuzey rüzgarlarının sert esmesi ve salonun da 40 metrekare olması sebebiyle salonu kullanıma kapatmıştık. bilgisayarın olduğu odanın peteği hariç evdeki tüm radyatörler açık oluyordu. koridor ve oturma+yatak odaları serince oluyordu kışın. fakat radyatör kapalı olmasına rağmen ben bu odada atletle oturuyordum. yazın da maalesef aynı şekilde aşırı sıcak. vantilatör 3. kademede 40 cm den doğrudan üzerime üfleyerek sürekli çalışmasına rağmen vantilatörün ters yönünde kalan yarım resmen sucuk su oluyordu. yani dediğin gibi ısıtma hakikaten sorun değil. asıl mesele soğutmada. ama tüm odanın sıcaklığını değiştirmek değil amacım. "toto kavurma" dan kurtulmak vücuduma temas eden kısımlarda çok çok 3-4 derecelik bir ferahlama sağlamak istiyorum.

bu arada amaç ısı alışverişini kesmek değil arttırmak olduğu için dolgu malzemesi olarak sünger değil pamuklu malzeme daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

htmetin

Evet; bence yapılamak istenen soğutma ise ısıtma kadar başarı sağlayamazsın.. Hali hazırda bulunan sıcak petekten koltuğa tesisat çekme işi gerçekten güzel fikir ve uygulaması da kolay.
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

escocem

soğutma arkadaşların da yazdığı gibi zor iş..ısıtmaya gelince işin oldukça kolay ve basit ayrıca masrafsız.5metre yarım parmak bakır boru alınıyor.1metre koltuğa gidiş 1 metre koltukran dönüş kaldı 3 metre.2 metre yi sırta 1 metreyi oturduğum kısma birbirine bağlı "S" yaparak döşeme içerisine yerleştiriyorsun.Keyfine bakıyorsun.

TEYOLOGY

ısıtma konusu bu kadar mı umutsuz vaka? hani dediğim gibi yaşa veya taşa oturmuş etkisi istemiyorum. olacaksa da zaten yapmam öyle bir şey. 3-4 derecelik bir ferahlama. ya da en azından koltuğun aşırı şekilde ısınarak terletmesini önlemek. bu da olmayacaksa zaten böyle bir şeye kalkışmam. şu serin minder diye tanesi 7-8 liradan satılan jel içerikli, buzdolabında soğutulup sırat totoya konulan minderlerden alırım 3-4 tane. 1-2 saatte bir değiştirir değiştirir otururum üstünde.

http://www.hepsiburada.com/liste/klimali-mucizevi-serinleten-minder/productDetails.aspx?productId=dkgokserinleten&categoryId=18033490
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

lostys

abi sen en iyisi laylon ( :p ) taburelere otur :D

htmetin

Hepsiburada da olan ürün mantıklı gerçekten fazlaca alıp dolapta depolamak lazım..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

emresener

Yurtdışında yapılınca ŞAKŞAK ŞAK .........
Yurtiçinde Yapınca olmamış :)