Şuna da bi el atıverin..

Başlatan hikmetcin, 31 Mayıs 2012, 00:40:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hikmetcin

yarın kilometreciye gidiyorum.sizinle paylaşırım sorunun çözümünü.

hikmetcin

metinmb407

Mecburen ledler değişecek. Ölçü aletiniz olsa denerdiniz çalışıp çalışmadığını.

ferhattasdemir

neydi o aletlerin adı voltmetre mi artık her ne deniyorsa akım ölçen aletlerden lazım akım geliyormu gelmiyor mu diye. akım geliyorsa led ler yanmış gelmiyorsa başka bir sorun...
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

bermuda24

8-10tl'ye satılan ufak multimetreler var diyot kısmına alıp ledlerin sağlam olup olmadığına bakabilirsin.sorun bana göre o kısma voltaj gelmediği için o ledler yanmıyor devre takibi yapman lazım bu durumda

metinmb407

Alıntı yapılan: ferhattasdemir - 01 Haziran 2012, 14:08:03
neydi o aletlerin adı voltmetre mi artık her ne deniyorsa akım ölçen aletlerden lazım akım geliyormu gelmiyor mu diye. akım geliyorsa led ler yanmış gelmiyorsa başka bir sorun...

Tam tersi değil mi :) Ledlerin iki ucuna ölçü aleti-voltmetre değdirildiği zaman iki şekilde anlaşılır sağlamlığı. Ya voltmetreden ses gelir ya da ledler yanar. Ledler yanmıyorsa yada voltmetreden ses gelmiyorsa ledler ömrünü tamamlamıştır.

hikmetcin

ledler patlakmış.bugun bi tanesini söküp değiştirdim.vaktim olduğunda diğerlerinide değiştirecem.ama bu arada başka bi hata yaptım.benzin göstergesinin ibresini sökerken biraz sert çektim.içindeki mille berebar geldi.geri taktım ama çalışmıyor.can çekişir gibi minik minik kıpırdıyor sadece.

ferhattasdemir

Alıntı yapılan: hikmetcin - 01 Haziran 2012, 23:46:00
ledler patlakmış.bugun bi tanesini söküp değiştirdim.vaktim olduğunda diğerlerinide değiştirecem.ama bu arada başka bi hata yaptım.benzin göstergesinin ibresini sökerken biraz sert çektim.içindeki mille berebar geldi.geri taktım ama çalışmıyor.can çekişir gibi minik minik kıpırdıyor sadece.

yazık olmuş. kaş yapacam derken göz çıkardın desene. inşallah sadece yerine düzgün oturmama problemidir.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

hikmetcin

aynen öyle oldu.binelim bakalım böyle.biraz daha oynarsam komple değiştirmek gerekecek :)