Kpı Döşemesi Nasıl Sökülür?

Başlatan alpergndz, 10 Nisan 2012, 14:22:58

« önceki - sonraki »

alpergndz

arkadaşlar ayna ayar kumanda düğmesini bozdum.Artık düğmesi boşa dönüyor.Hiç bir şekilde aynalara müdahale etmiyor.Ayna ayar kumanda düğmesi aldım ama kapı döşemesini tam olarak nasıl söküleceğini anlayamadım.Verdiğim linkte ingilizce açıklanmış . kapı kolunun altındaki o küçük plastik kısmı çıkarıyorum ama 4. resimdeki olayı gerçekleştiremedim.Eğildim baktım hiç bir civata yok tornavida ile müdahale etmek için.Acaba o4. resimdeki gibi kumanda tablasını kaldırmak için ne yapmam lazım?

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?961163

aracım pasific 2004

ferhattasdemir

yukarı kanırtacan arkadaşım korkma. geçme tırnak var. tornavida ile bırakmayan yerlerine yakın kısımlarından kastır atar o. ön ucu da aynı şekilde
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

kerim_dikmen

arkadaşın dediği gibin kardeş benimkide öyle olmuştu kendim değiştirdim kolay gelsin
kerim_dikmen

alpergndz

saolun arkadaşlar.bugünlerde hava müsait değil.en geç hafta sonu bu işi halletmem lazım.aynasız olmuyor.

dediğiniz şekilde yukarı doğru kanırtcam umarım bi parça kırmam.bu işi başarabilirsem tüm kapıları söküp süngerli bant çekmeyi düşünüyorum kenarlarına.malum plastik parçalar olduğu için zamanla ses yapabiliyor.Bulunduğum ilçede sanayi olmadığı için başka bir ilçeye gitmek ve her türlü ihtiyaçta ustaya gitmek istemiyorum.İnsan kendisi yapınca daha güzel oluyor hemde vakit geçiyor.

Yolcu kapısınıda mı aynı şekilde söküyoruz?Benim araç pasific olduğu için resimdeki araç ile aynı kola sahip değil.Bizimkinin ortasında yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir plastik parça.Ben onun altında olduğunu düşünüyordum kolu tutan civataları.Sanırım onuda resimdeki gibi düz tornavida ile zorlayacağız?Umarım yanlışım yoktur. :-\

metinmb407

Alper bey size sürücü ve yolcu kapılarının nasıl açılacağını anlatayım. Ön kapıyı cam modülü eklemek için, arka kapılarıda hoparlör montajı için döşemelerini kendim söktüm. Sürücü kapısı için cam düğmelerinin olduğu tutamağın arka kısmında plastik parça var onu çıkarın. Ondan sonra o tutamağı kaldırın, kaldırdığınız yerin arkasında vidalar var onları sökün. Daha sonra döşemenin en alt kısmında tork vidalar var onları sökün. Sonra da tweeter kısmında da bir vida var onu sökün. Alt kısımda başlayarak önce kendinize doğru çekin. Tırnaklı olduğu için çekerek geliyor. Sonra üste doğru çekerek çıkarmaya devam edin tırnaklardan kurtulsun. Son olarak tırnaklardan kurtardığınızda döşemeyi yukarı doğru kaldırın döşeme çıkacaktır. Kapı açma halatını kurtarmayı unutmayın.

Arka kapılar için özelinize mesaj yollayacağım hoparlör montajı yapmıştım başka bir sitede yayınladım. Reklam olmaması için özelinize yolluyorum birazdan.

alpergndz

saolun metinmb407  hocam..özeldeki msjıda okudum umarım bi hata yapmadan bu işi hallederim.okulda yapmayı düşünüyordum ama hava muhalefeti nedeniyle haftasonu tatilinde inşallah yapacam.Tüm bilgi ve dökümanları topladık sıra pratikte.

forum siteleri gerçekten çok faydalı.bilgi paylaşıldıkça çoğalıyor....

metinmb407

Bende sizin yazılarınızı görüyordum diğer forumlarda ilk defa yazışmak buraya kısmetmiş :) Halledersiniz sıkınıt olacağını sanmıyorum. Kolay gelsin.