Gönderen Konu: Aranızdan ayrılıyorum  (Okunma sayısı 16170 defa)

Çevrimdışı drguvan

• Clio III 1.2 16v
    • Profili Görüntüle
Aranızdan ayrılıyorum
« : 29 Ocak 2012, 21:10:02 »
160000 deki 2003 trend otomatik bora aracımı yarın sabah 22500'e veriyorum.Bana 6 aylık maliyeti 27000 oldu.Artık yeter dedim.Her sabah ne arıza çıkaracak ve lpg si bitti mi derdi olmayacak.Güzel araba diyecek yok ama artık eskidi.Mutlu olamadım bu araçla.2008 model 4200 km de 1.2 clio alıyorum.Konforu gücü bir kenara bırakıyorum.Boranın bana kattığı tek şey sanayi eşrafından ve kredi çekerken bankacılardan edindiğim çok güzel dostluklar  ^-^

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
Ynt: Aranızdan ayrılıyorum
« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2012, 21:25:35 »
konunun açılma sebebini, konudaki paylaşımı anlamasam da hakkınızda hayırlısı

Çevrimdışı drguvan

• Clio III 1.2 16v
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2012, 21:34:17 »
Aranıza yeni katıldım paylaşımları oluyor o sebeple.Burda birçok sorun paylaştım cevap aldığım da oldu verdiğim de.O sebeple.Herhangi bir kırgınlığa yol açıyorsa silebilirim.  :-X Düşünceleri alayım dedim bir de.
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2012, 21:56:48 Gönderen: drguvan »

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2012, 22:18:35 »
dostum senin kısmetinde sorunlu bir araba varmış,gerçekten üzüldüm yaşadıklarına ve harcadığın paralara ama benden sana nacizhane bir tavsiye arabayla beraber ustalarınıda değiştir. Sadece bir tane çıplak Bora karoseri bulsan bir yerden 27bin liraya o karoseri doldurup sıfır Bora yaparsın kendine. Bence sen ustaların cefasını çekmişsin VW'nin değil. Ama her şeye rağmen bu buradan ayrılmak için bir sebep değil,mesela ben 93 model Suzuki Swift'e biniyorum ondan öncede Mercedes vardı ama bu arabalara binmem buradan kopmamı gerektirmez. Herşeyden önce biz arkadaşlıklar için buradayız.

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2012, 23:33:50 »
dostum senin kısmetinde sorunlu bir araba varmış,gerçekten üzüldüm yaşadıklarına ve harcadığın paralara ama benden sana nacizhane bir tavsiye arabayla beraber ustalarınıda değiştir. Sadece bir tane çıplak Bora karoseri bulsan bir yerden 27bin liraya o karoseri doldurup sıfır Bora yaparsın kendine. Bence sen ustaların cefasını çekmişsin VW'nin değil. Ama her şeye rağmen bu buradan ayrılmak için bir sebep değil,mesela ben 93 model Suzuki Swift'e biniyorum ondan öncede Mercedes vardı ama bu arabalara binmem buradan kopmamı gerektirmez. Herşeyden önce biz arkadaşlıklar için buradayız.
+1
ayrıca siz iyi baktırmadan veya talihsizlik esri çok sorunlu bir araç almış ve memnun olmamış olabilirsiniz. ben 4.5 sene 2000 mode golf kullanıp, 2 ay önce sattım ve alan neredeyse aracı sat diye yalvaracaktı. ama ben aracı alırken doddan ve de araç bakımlı diye fiyat az mı çok mu demeden tabiri caizse 300-500 fazla verip temizini aldım. şimdi araçlarımızın en sıkıntılı yönünün şanzuman olduğunu söylüyorlar ben yaşamadım, yağ eksiltiyor diyorlar, ben yağ değişimleri haricinde 1 gram yağ eklemedim bu süre zarfında. fren, motor bakım ve sarf malzemeleri ile aksesuar harici masraf etmedim. dediğim gibi biraz alırken ucuza değil bakımlıya bakmak birazda şans lazım. sizde bu unsurlardan bir veya birkaçı olmamıştır. ne alırsanız alın iyi baktırıp, eğer araç temizse 3 e, 5 e  bakmadan alın

Çevrimdışı tarihcifss

• BORA 1.6 COMFORTLİNE....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Ocak 2012, 23:39:39 »
sanırım veda konuşması içersinde biraz ironi de var..evet  sanırım bora konusunda biraz şansızsınız..ama ikinci el araba alıp da (hele hele bora) alıp masraf etmemiş birisi var mıdır?..benim de toplamda sanırım 2milyarı geçmiştir..konforu sanırım unutturuyor,ya da BORA severlik..yoksa masrafsız bir araba değil bence de..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı yellow_driver

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: GOLF 6 1.6 TDİ
« Yanıtla #6 : 29 Ocak 2012, 23:52:17 »
sanırım veda konuşması içersinde biraz ironi de var..evet  sanırım bora konusunda biraz şansızsınız..ama ikinci el araba alıp da (hele hele bora) alıp masraf etmemiş birisi var mıdır?..benim de toplamda sanırım 2milyarı geçmiştir..konforu sanırım unutturuyor,ya da BORA severlik..yoksa masrafsız bir araba değil bence de..
bir aradaşıma 2003, diğerine  2005 bora aldık. 2 side sadece lpg taktırıp, triger bakımlarını yaptırdılar ve biri 2 diğeri 3 senedir masrafsız biniyorlar. sadece 2003 olan ilk lpg taktığında bir defa bobinlerden birini değiştirmişti o kadar. 2 araçta daha 80000 km olmadı ve 2 sini de ilk elden almıştık. anlıcanız üstteki yazımdaki gibi 1000 er lira fazla verdik ve tertemiz araçlar aldık ;)

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2012, 23:59:05 »
bir aradaşıma 2003, diğerine  2005 bora aldık. 2 side sadece lpg taktırıp, triger bakımlarını yaptırdılar ve biri 2 diğeri 3 senedir masrafsız biniyorlar. sadece 2003 olan ilk lpg taktığında bir defa bobinlerden birini değiştirmişti o kadar. 2 araçta daha 80000 km olmadı ve 2 sini de ilk elden almıştık. anlıcanız üstteki yazımdaki gibi 1000 er lira fazla verdik ve tertemiz araçlar aldık ;)
siz de haklısınız..ben kendim alırken bakamadım adıma k.peder baktı full ekspertize girdi bişi yok dediler..aldım ilk  kendim binince amort patlak old..gördüm. geçen yaz değiştirdim..daha az yakar mı ümidiyle hava-yağ filtreleri -bujiler-yağ değiştirdim-kapı swicleri vw nin kronik sorunu (onları yaptırmam lazım)-sağ kapı cam halatı değiştirdim-iç tavan döşemesi zamanla sarktı(vw nin kronik sorunu) -gösterge uyarı sesi hoparlörü değiştirdim( yine bozuldu bu sefer kendim oyuncaktan taktım bi tane bu da vw sorunu sanırım) bilemiyorum hayatımdaki 2.arabam  2.el bir araba için normal sorunlar ise ben abartıyorumdur...ama fazla ise benim şanssızlığımdır sadece paylaşmak istedim..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Ocak 2012, 00:05:22 »
masrafsız araç diye birşey yoktur ya kim çıkarıyor bu masrafsız araç olayını ?
sıfır araç haricinde aldığınız hangi marka olursa olsun masraf çıkaracaktır. ister merdeces al ister renault farketmez. bende bir bora kullanıcısı olarak tarihcifss arkadaşımızla birlikte baya bi masraf ettik araçlarımıza hemen hemen onun söylediği miktarda bende masraf yaptım. bi kere araçta hata kusur ararsanız her türlü çıkar. ama öyle sürücüler var araba dökülüyor ama onlara sorarsanız bi gram masrafı yok yani bu göreceli bi kavram. arkadaşların dediği gibi usta çok önemli ben sadece bu boğaz kelebeği denilen parçayı temizletmek için 4 farklı yere 100er lira gibi bi para kaptırdım. tabi bunların yanında şurayı temizledik yok sprey aldık diye hesabı kabartıyorlar veriyorlar odunu.
ustan USTA olduktan sonra hiçbir araç öle aham şaham masraflar çıkarmıyor. ben bu siteye üye oldum olalı çok şey öğrendim. hele ki borayı satın aldıktan sonra çok çok şey öğrendim. ustalara kafa tutar oldum ki bu yüzden hiçbi esnaf beni sevmedi arabanın burnunu görseler kaççak yer arıyorlar. neyse demem o ki araçlarımız çok güzel araçlar daha az önce bi arkadaşım anlattı bi tanıdığı dacia logan ile kaza yapmış hava yastıkları dahi açılmamış ve araçta iki ölü var. tamam ecele engel olamayız ama yine de yere sağlam basan ve sağlamlığıyla ün salmış bir markayı tercih etmek riskleri azaltabilir. markayı kötülemek gibi olmasın ama bu tip araçlar pek sağlam olmuyor. ki ben de geçtiğimiz ay bi fiorino düşünmüştüm hatta pazarlığını bile yaptım ama daha sonra vazgeçtim. her neyse çok uzattım burada çok güzel arkadaşlıklar var hangi marka kullanırsa kullansın hepimiz bu işlere gönül vermiş araba kullanmayı sadece ulaşım olarak düşünmüyoruz bir hayat tarzı olarak görüyoruz . sende ne marka kullanırsan kullan yine aramızda ol çünkü burdaki abilerimiz kardeşlerimiz dışardaki her insandan farklı olarak daha bilgili insanlar. ben bugün yine aracıma bindiğimde verdiği güveni hissettim ve satmayı ve satmayı düşünmeyi aklımdan çıkardım. satsam da yine alacağım golf bora tdi ya da audi a4 dür. araban alman kafan rahat olacak diye boşa dememişler....
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Ocak 2012, 00:05:31 »
masrafsız araba diye bişey yoktur arkadaşlar,ben bir araba alacam 20 sene hiç masraf yapmıyacam! yok öyle bir dünya... nasıl her 60bin de bir triger değişiyorsa 120bin de bir distribütör değişecek. nasıl 3-4 yılda bir lastik değişiyorsa 100bin km'de bir sensörler değişecek vs vs... araba 40-50bin de bir baskı balata değiştiriyor sıkıntı yok,180bin km'ye gelince volan değişmek istiyor eee masraflı araba bu! madem öyle 3 kere baskı değiştirdin niye o zaman masraflı demiyordun? bu işin olması gerekeni budur aslında biz sanıyoruz ki yağ değişir filtreler değişir fren balatası değişir ( onlar ucuz ya dert etmiyoruz) 60 binde bir trigerle baskı değişir (o da uzun vade de ya zamanıda belli dert etmiyoruz) ama distribitör değişmez,abs bozulmaz,araba arıza lambası yakmaz diyoruz! o parçalar eskimiyor mu arkadaşlar neden değişmesin ki? hayat sadece çorap değiştirerek mi geçiyor? arada bir ayakkabıyıda değiştirmek lazım,olayın özü budur.

Çevrimdışı tarihcifss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2012, 00:26:47 »
arkadaşlar deiklerinize katılıyorum..kısacası masrafsızlık kavramı bana yakın değil..ve VW nin masrtafları çok da ucuz değil..ama güzel araba...bir de az yaksa ve masrafı daha az olsa..ahh ahh..
BEŞKAZALI tarihcifss

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 30 Ocak 2012, 00:30:28 »
arkadaşlar deiklerinize katılıyorum..kısacası masrafsızlık kavramı bana yakın değil..ve VW nin masrtafları çok da ucuz değil..ama güzel araba...bir de az yaksa ve masrafı daha az olsa..ahh ahh..
abim o konuda bnde sana katılıyorum parçalar pahalı o ayrı konu ama bugün o olayı dinleyince aracımın direksiyonunu daha sıkı tuttum
yani tamam insanlar bütçelerine göre araba alıyorlar ya daha ne diyeyim olayı dinledim araç yumak olmuş ya neyse bnm kanaatim ben boradan inip bi renault a binmem mesela mk1 e binerim gene o türlere binmem.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2012, 00:33:10 »
VW'nin parça fiyatlarını bir ara Opel,Honda,Citroen,Peugeot'la karşılaştırın. Allah VW'den razı olsun diyeceksiniz :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2012, 00:37:18 »
işte sanayi eşrafı onu dikkate almıyo abicim. sen borayı yanaştırdın mı aha geldi tavuk yol yolabildiğin kadar diyolar içlerinden ben gözlerinde bunu görebiliyorum. şimdi bi pejo 306yla gidelim bi borayla gidelim bakalım kaçar lira çıkacak hesaplar. adam bu vw biniyosa ne versek alcak zaten diye veriyorlar odunu veriyorlar odunu.... :o

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.