Gönderen Konu: en son tamirci maceram :)  (Okunma sayısı 6162 defa)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
en son tamirci maceram :)
« : 10 Ocak 2012, 19:40:42 »
arkadaşlar merhabalar :D korkmayın korkmayın bu sefer sayfalarca yazmıcam :D yine bi tamirci maceram oldu onu anlatayım dedim :) önemli bi konu değil yani standart bnm boranın sorunları :)
neyse bgün öğle saatlerinde  hiç tanımadığım fakat ismini çok duyduğum bir ustaya gittim. usta zaten ilk bakışta anladı tip biri olduğumu ve hastalık derecesinde titiz olduğmu :D   her neyse abs ışığı biraz geç sönüyor bi zararı var mıdır bi bakıver demek için gitmiştim dedim ki gitmişken şu devir dengesizliğini de sorayım dedim. ayrıca direksiyonu çevirince stop etme sorununu da sordum . adam dedi madem bırak sen akşamüzeri gel al. haa bunları yapmadan önce kesinlikle boğaz kelebeği teşhisini koymadı. bu beni çok etkiledi bi kere :D sonra da dedi aracı şöyle yanaştır bi dinliyim bn motoru dedi ki bu da çok hoşma gitti bilmiş ustalar gibi kesin boğaz kelebeği iki saate hallolur temizlik adaptasyon yplcak demedi. önce bi dinleyeyim dedi sonra bikaç tur kullandı araçtaki teklemeleri tespit etti sonra boğaz kelebeğini başka biyerde temizlettin mi dedi ? evet dedim . ben bi bakayım akşamüzeri gel al dedi . iyi dedim.  bıraktım aracı sonra gittim bana boğaz kelebeğinin açılıp temizlendiğini diğer temizleyen tamircinin açmadan temizlediğini fakat boğaz kelebeğinin randımanlı olmadıgını değişmesi gerektiğini söyledi. ha kullansan olur ama böyle arada sorun çıkarır dedi. tamam dedim teslim aldım aracı yolda gelirken farkettim devir saati 1'in biraz altında sabit olması gerekirken tam 1'in üzerinde durmakta ayrıca direksiyonu rolantide çevirince kendi kendine yükselmektedir. sanırım stop olayını çözmek için deviri yükseltmiş biraz ama bunun bir zararı var mıdır ? zira bana bi zararı yok hatta iyi bile oldu ki stop etme olayı sıfıra düştü çok zor şartlarda denemedim ama aracı normal şekilde garajıma parkettm sıkıntı yoktu. bu devirin yüksekliği sıkıntı yaratır mı ?
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
Ynt: en son tamirci maceram :)
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2012, 20:07:58 »
yakıtta biraz artış yaparda, geçici çözüm bence ideali neyse o olmalı şahsi kanaatim..
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2012, 20:38:30 »
değişse ne kadar ki bu kelebek  :o

Çevrimdışı rpmvekmh

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2012, 21:03:35 »
Bildiğim kadarıyla rolenti devirine herhangi bir müdahale yapamaz eğer devir normal değerlere düşmüyorsa boğaz kelebeği ya tam otururtulmamış ya kelebek ile manifolt arasındakı yeşil o ring yerinde değil yada kelebek tam sıkılmamıştır.Temizlik veya kontrol sırasında dikkat edilmesi gereken şey ise boğaz kelebeği civatalarını sıkarken sıralı ve gerekli tork değerine göre sıkılmasıdır. Çok sıkılması durumunda bağlı olduğu ABS (plastik) emme manifoltu civata yuvaları yalama olacak, az sıkılması durumunda ise gereğinden fazla hava alıp rolenti yükseltecek ve adaptasyon tutmayacaktır.Kısa bir süre daha kullanın ve düzelmez ise tekrar ustanıza göstermenizde fayda var.

Saygılar.

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2012, 21:17:19 »
ben de soyle dusunmustum araba stop edıyo sıkayetıyle gıdınce rolantıyı yukselttıler dıye dusundum ama sunu hesaplamadım aldıgımda araba benzındeydı yanı ayarlamaları benzınde yaptılar ama bn bıkac km sonra tupe gectım ama bıkac km benzınde de tam 1ın altına dusmedı kullandıkca duzelır mı bu ayrıyetten lpg ayarı falan yaptırmamız sart mı ?

Çevrimdışı rpmvekmh

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2012, 22:22:55 »
LPG ayarı hakkında bir bilgim yok fakat bu sorunun benzinde motor tam ısınmışken yaptığını gözlemliyorsanız ve daha önce rolentiye dair bir probleminiz yoksa söylediğim gibi ya biryerden extra hava alımı vardır yada adaptasyonda bir eksiklik..Rolenti yüksekliği az da olsa çok da olsa standart dışı bir olaydır gözle görülür olmasada ufak sıkıntılar doğurabilir örn; fazla yakıt yakma yazın yüksek hararet ve çabuk motor aşınması gibi.

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2012, 22:26:15 »
aksine de yarın şehirdışına çıkcam . adama da tembihledim daha sanayiden çıkmadan ışıklarda durdum bi baktım devir ibresi tam birin üstünde duruyo 900e inmiyo hatta direksiyonu rölantide denemek için tam sağ sol yaptım kendi kendine yükseldi ibre naptı bilmiyorum valla oraya gidiyorum boğaz kelebeğini mafetmişler diyo. şimdiki tamircim açmadan temizlemişler biz açtık da temizledik adaptasyon yaptık diyor . boğaz kelebeği olmayan araçlar hangileri allasen gidip onlardan alıcam.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2012, 22:30:04 »
diyecek birşey bulamıyorum sinir geldi bu arabadan iyi ki benzilisini almamısım bu nedir bu eziyet çekilir mi
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Ocak 2012, 22:32:00 »
 :D :D :D

Çevrimdışı rpmvekmh

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Ocak 2012, 22:44:31 »
Bende 2004 pasific kullanıcısıyım ve ağır işler hariç kendi aracımın tamircisiyim sizin gibi çok uğraştım motor yaptık komple yürüyen sıfırladım jilet gibi yaptım ama bitmiyor bitmiyor sıkıldımmı hayır ama bütce meselesi çoğu yaptığım işe işçilik vermiyorum ben hallediyorum diye avuturdum kendimi geçen gün durduk yere geri vites dişlim kırıldı =) üzülmeye gerek yok dünya malı herşeyin çaresi var.

Boğaz kelebeğinizde sorun bulurlarsa çıkmacıdan temiz birtane alır denersiniz ama siz yinede kontrol ettirin..

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2012, 22:49:44 »
zaten adam dedi randımanlı değil değişcek dedi ama cok para be . bizim buralarda çıkmacı yok ki nerden bulcaz anca izmirden bulunur. neyse azcık daha bineyim de bakarız bi çaresine :D

Çevrimdışı sevko35

• Profili Görüntüle
.
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2012, 13:56:33 »
.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2021, 19:01:43 Gönderen: sevko35 »
...

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2012, 13:59:32 »
fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar..

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.