dizel mk1 için hava filitresi uygulaması..

Başlatan bymemo, 04 Kasım 2011, 12:41:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bymemo

merhaba arkadaşlar!!
golf mk1 dizel araca  performans ve motoru rahatlatmak için açık veya kutu içi hava filitresi uygulaması varmı,daha önce deneyen oldumu..bilgilendirirsenin sevinirim..
teşekkürler

musa

bende kutu içi kn hava filtresi takılı

ne kadar faydası olur bilemiorum ama yapmak istediğimde böle bişey

braveheart53

bence koyacağın yer yanlış.. ön tarafa ön panelin (panjurun) arkasında soğuk hava girişinin en fazla olduğu yere koyarsan biraz faydasını görürsün.

musa

Alıntı yapılan: braveheart53 - 04 Kasım 2011, 13:12:17
bence koyacağın yer yanlış.. ön tarafa ön panelin (panjurun) arkasında soğuk hava girişinin en fazla olduğu yere koyarsan biraz faydasını görürsün.

kaput havalandırma deliklerinden hava girişi daha fazla ve daha soğuk olmaz mı?

musa

kendi aracım için konuştum çünkü radyatörüm çok büyük, önündede büyük i.c var

90khan

bende yakında uygulayacağım benim dizel motordan bile acayip tatlı bir geliyor sizin benzinlilerin filtreli hali nasıldır merak ediyorum doğrusu

mk1orj

orj tutu içi ile açık filtre arasında gerçekten ses farkı oluyor..

braveheart53

Alıntı yapılan: musa - 04 Kasım 2011, 13:19:30
kaput havalandırma deliklerinden hava girişi daha fazla ve daha soğuk olmaz mı?
o kısmın subarudaki gibi golfe özel bir havalandırma kapağı var eğer onu kullanırsan dediğin doğru. aksi taktirde araç ön taraftan çektiği havayı ordan çekemez. aslında çok fark ettirecek şeyler değil belkide ama yapma konusunda da o ordaki saç kısmı o büyüklükte ve güzel yuvarlak bir biçimde kestirme sıkıntısını çekeceğine ön tarafa uzatmanı tavsiye derim. nacizane fikrim ;)

bymemo

Açık hava filitresi uygulaması yaparsak,dizeller için ayrı açık hava filitrelerimi var yoksa benzinli motorlara takılan hava filitreleri uygunmudur??

braveheart53

fitre filtredir... görevi sadece hava süzmek. fark etmez.

betazom

bende düz dizel var kapağın bi kelepçesini takmamak bile feci gürültü yapıyor. kamyon gibi olur açık takarsam heralde :D :D :D

90khan

dizelde filtrenin üstüne kapattığımız kapağın ucunda bir boru var o boruyu tek vidayla söküp alabiliyorsunuz bir deneyin bence sesi bir dinleyin :)

betazom

parmak kadar bi boru var onu mu diyorsun kardeşim.