Telefon görüşmeleri ve gelen ustalarr

Başlatan Han, 17 Ağustos 2011, 13:40:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Han

Telefon görüşmeleri ve gelen ustalarr

akşam sabah 6 da yattım sabah 9 da kalktım 10 da usta aradı geleyimmi dedi gel dedim geldiler aracın başına gittik incelediler bu arabanın ilk önce kaportası boyası yapılsın sonra çalışalım biz dediler baktılar ettiler kırın mıkın derken biz yapamayız muhabbetine getirdilr dedim kaçıyormusun şimdi yapamazmısın yaparımda ilk boyası yapılsın oldu.

biraz evvel ki telefon görüşmeleri

erci FORD memeti arar....
Alo abi nasılsın görüşemiyoruz
Şuan müsait değlilm 30 dksaat sonra ara
arar arar dururum tel açılmaz.

erci elektrikçi mustafayı arar
alo
alo
abi ben erci
haaa öylemi abi arayacaktım ben seni geçen ama telefon çalındı
yapma abi ya öylemiii haa abi gelsene bitirelim işleri
abi şimdi oruçluyum ramazandan sonra gelirim
tamam abi.
Alıntı yapılan: nizam - 04 Haziran 2010, 15:21:05
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://golfmk1ciyiz.biz Her Şey Golf Mk1 İçin

TEYOLOGY

bu nasıl esnaflık yahu. anlamıyorum ben bu işi. eskiden böyle miydi ya. insanlar para kazanmak için terleri donundan akıtırlardı. para değerliydi. çok kolayına kaçar olmuş insanoğlu her şeyin. çalışmadan gelsin paralar.

iş icabı köylere çıkıyoruz tarla tarla geziyoruz. köylerimizde genç nüfus sıfır. gençler şehre kaçmış.

ev taşıyacağım. balkon demirlerinde sıkıntı var. küçük çocuğum olduğu için korkuyorum. demirci çağıracağım. bir tane eve gelip 3-4 kaynak yapacak demirci yok.

marangoz işim var. marangozu gelmez.

tesisat işim var tesisatçı gelmez.

elektrik işim var elektrikçi gelmez.

pvc doğramacı çağırırım gelir 15 dakikada bitireceği iş için 100 lira işçilik parası çeker.

yok arkadaş yok. insanlar beleşe para kazanmanın yoluna bakar olmuş. bu ülkede işsizlik var diyenin alnını karışlarım. işsizlik filan yok. iş beğenmeyen insanlarla dolu sadece ortalık.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

lostys

Alıntı yapılan: TEYOLOGY - 17 Ağustos 2011, 14:09:07
bu nasıl esnaflık yahu. anlamıyorum ben bu işi. eskiden böyle miydi ya. insanlar para kazanmak için terleri donundan akıtırlardı. para değerliydi. çok kolayına kaçar olmuş insanoğlu her şeyin. çalışmadan gelsin paralar.

iş icabı köylere çıkıyoruz tarla tarla geziyoruz. köylerimizde genç nüfus sıfır. gençler şehre kaçmış.

ev taşıyacağım. balkon demirlerinde sıkıntı var. küçük çocuğum olduğu için korkuyorum. demirci çağıracağım. bir tane eve gelip 3-4 kaynak yapacak demirci yok.

pvc doğramacı çağırırım gelir 15 dakikada bitireceği iş için 100 lira işçilik parası çeker.

yok arkadaş yok. insanlar beleşe para kazanmanın yoluna bakar olmuş. bu ülkede işsizlik var diyenin alnını karışlarım. işsizlik filan yok. iş beğenmeyen insanlarla dolu sadece ortalık.

dizel ilk sıkıntı çıkarmaya başladığında, kaç tane usta gezdim koca bandırma sanayisinde. ilk başlarda amcaoğluma teslim etmek istemedim, erşan abi iyi bilir, bütün ustalar su kabının kabının kapağını açıp bunda sorun yok diyip gönderdiler. dedim abi böleyken böle, biz ellemeyiz eski arabaya dediler.. araba motoru yedi, tekrar gezdim ustaları araba yatıyo getireyim, dükkan boş duruyo, yok bize getirme dediler.. elektrik tesisatı için kaç tane elektrikçi gezdim, elimdeki şemayı gösterdim, gelin beraber oturalım yapalım dedim, neyse derdi veririm parasını, boş boş oturmayın dedim, yok biz yapamayız dediler.. abi millet parçayı at değiştir tak gitsin yapmaya alışmış, emek vermek zor geliyo artık insanlara..

Han

Alıntı yapılan: ahmet mmc - 17 Ağustos 2011, 13:52:22
abi şimdi oruçluyum ramazandan sonra gelirim

;D ;D ;D ;D ;D ;D
7/24 açığız :D
Alıntı yapılan: SeyitE - 17 Ağustos 2011, 13:54:42
Ramazanda bu adamlar çalışmıyormu :D
Valla sadece lüks arabalara çalışıyor artık hepsi yakında onlarada bakmayacaklar bu gidişle. :'(
Alıntı yapılan: TEYOLOGY - 17 Ağustos 2011, 14:09:07

esnaflık bitmiş arkadaşım hakketen dedğimiz gibi sen birde istanbul sanayisini gör intihar edersin arabamın kalan 2 arka çamurluk değişimi ve bir kaç kaynak işine 1500 çekiyorlarsa yakalım gitsin soykırım yapalım.

SNCKTR

hadı be bnm golf bayrama kadar bıtecek kaporta ıstersen bnm kaportacıya getır bı gorus fıyat al abıcım  :) en azından yer kaparsın  :sevgi:

Han

Alıntı yapılan: SNCKTR - 17 Ağustos 2011, 14:30:15
hadı be bnm golf bayrama kadar bıtecek kaporta ıstersen bnm kaportacıya getır bı gorus fıyat al abıcım  :) en azından yer kaparsın  :sevgi:
valla bulamazsak bayrama kadar öyle olacak gibi görünüyor.

nizam

erci ben yardımcı olacamda arabayı görmeden ustaya tarifle fiyat almak zor iş :(
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

SeyitE

Valla benim baba iyi çalışıyor ozaman adam gece gündür demiyor kartipi fırtına oluyor adam bolu dağına piston değiştirmeye gidiyor yok 302 miş 403müş travegoymuş ayırmıyor. Bu ustalara bakarak takdir etim babamı. :D

Han

Alıntı yapılan: nizam - 17 Ağustos 2011, 14:37:54
erci ben yardımcı olacamda arabayı görmeden ustaya tarifle fiyat almak zor iş :(
Sende haklısın kanka ama bende senin yanına yürütebilmek için çağırdım bugün elektrikçi ve motorcuları :D ama kaçtılar :D :saskin:
Alıntı yapılan: SeyitE - 17 Ağustos 2011, 14:39:37
Valla benim baba iyi çalışıyor ozaman adam gece gündür demiyor kartipi fırtına oluyor adam bolu dağına piston değiştirmeye gidiyor yok 302 miş 403müş travegoymuş ayırmıyor. Bu ustalara bakarak takdir etim babamı. :D
Helal olsun Ustası :tamamdir

nizam

Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

iko

benim babamda karbüratörcü gurur duydum valla..  yeni eski demeden dağ tepe köy gidiyor ç.kalede heryere...

erji ne taraftaydın sen? hasanpaşada var bi kaportacı güzel iş yapıyor  gördüğüm kadarıyla, istersen bi sor..

Han

valla hasanpaşadaki ustayı bir çok kez duydum tam yeri neresi yada tel varsa arayım gelip baksın araca yapalım neyse :tamamdir :sevgi: