Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
dizel mi benzinli mi?

dizel mi benzinli mi?

Başlatan falçata, 12 Ağustos 2007, 11:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

falçata

kusura bakmayın  arkadaşlar şunu demek istedim  ben 79 dizel bi golf aldım onun yarine benzinli bi modelini mi alsaydım

cabrio63

dizel iyi şu anda ama tdi olsaymış daha iyi tabi...

Firestarter

Merhaba arkadaşım. Öncelikle hoşgeldin. Cümle düşük olmuş, pek birşey anlayamadım.

cabrio63

evet haklısın yahu bu nasıl cümle?  :bekleriz:

Firestarter

Dizel'in en büyük faydasını biliyoruz zaten ama aracı fazla kullanmayacaksan, benzinli daha mantıklı bana göre.

G60

Bu yaştaki araçta dizel motor gayet güçsüz oluyor. Yakıtıma bakarım, kenardan giderim, sadece gideceğim yere götürsün ekonomik olsun diyorsan dizel motor tabiki de.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

warlock

Golf 1 lerin dizel makinası sağlamdır seridir hele 5 ileri şanzıman varsa 180km gider.. Sonuçta 900kg den az bir kasa 1.6 dizel vazla bile...  İddasına bile girerim 1.6 karburatorlu ve tüp takılmış modelden daha seridir...

G60

Türkiyede hangi motordan var tam bilmiyorum ancak, 50PS bir motor. 25-30 senelik motor. Ne kadar performans sağlayabilir. Yaşından dolayı kaybettiği beygirler var birde. Sağlayacağı tek şey ekonomi olacaktır kanımca.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Firestarter

Alıntı yapılan: warlock - 13 Ağustos 2007, 01:25:34
Golf 1 lerin dizel makinası sağlamdır seridir hele 5 ileri şanzıman varsa 180km gider.. Sonuçta 900kg den az bir kasa 1.6 dizel vazla bile...  İddasına bile girerim 1.6 karburatorlu ve tüp takılmış modelden daha seridir...

Eğer 1.6 motorda orjinal Vw karbüratörü takılıysa, dizelin ondan seri olabileceğini sanmıyorum.

escocem

olmaz zaten :)ikiside aynı hacimde olan biri dizel biri benzinli makinelerde turbo olmadıkca dizel daha performanslı olamaz ;)tüp olsa dahi imkanı yok tüp dediğin 3 hp kaybettirir..istersen anahtarına hemen iddaya girebiliriz ;D

barthez

yahu ibrahim benim araba lpg liydi ve silivri buluşmasında nasıl gittiğini sen gördün yapma boş yere iddaa'ya girme
golf 4 1,8 Highline

Firestarter

Alıntı yapılan: barthez - 13 Ağustos 2007, 12:22:07
yahu ibrahim benim araba lpg liydi ve silivri buluşmasında nasıl gittiğini sen gördün yapma boş yere iddaa'ya girme

Sen hariç o zaman  ;D

warlock

1,6 karburatorlü modellerden bahsediyorum ben arkadaşlar GTI makinadan çevrilmiş ve tüp takılmış aletlerden değil....  Ankarada 1600cc normal dizel ine bindim ve inaırmısınız bandırmada bi arkta 1600cc karburatorlu ama tüp ile gitmiyor alet bide motro sıfır yapık bu arabanın...