lpg taksam (prins&brc) ş.içinde benzin ş.dışında lpg kullansam?

Başlatan escala, 18 Nisan 2011, 11:57:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BLaCk_VWoLf

Bence aracınıza hiç yazık etmeyn kıymayın diyeceğim ama şehir içinde benzin diyorsunuz şehir dışında lpg çokta bir fark yaratmıyor benzine göre.Şehir içinde neredeyse yarı yarıya fark eder ama bu da arabanın orjinalliğini bozup sorun yaşamaya değmez.
Yani astarı kumaşından pahalıya gelecek ;)
Matematiksel olarak ş.içinde yaklaşık 0.15-0.20 kr az,ş.dışında 0.10 kr tan fazla yukarıya kar yapamazsınız :saskin:
Bu durumdaki fark sizi memnun edecekse+lpg den de doğacak sorun,sıkıntı,risk kabul=lpg kiti taktırın  :)

maminci

Kimse yazmamış ben yazayım, lpg bir kere takılırsa ş içi ş dışı ayırt etmek imkansız, sürekli kullanmak isteyeceksiniz..

alpergndz

arkadaşlar iyi bir ustaya istediğiniz kiti taktırın ve araçlarınızın keyfini çıkarın.İnanın benim benzine verdiğim paraya içim acıyor.Ama şimdi aklım benzin ibresinde yada fiyatlarında olmadan rahatlıkla gezebiliyorum.

escala

şehir içinde stop falan eder belki diye öyle yazdım
eşim rahatsız sürekli hastaneye gidip geliyoruz acil bir durumda stop ederse yakarım sevsemde arabamı hiç bir şey sevdiklerimden kıymetli değil

ama şu da var yol bilgisayarı sürekli ortalama yakıtta ve gaza dokunarak gitsem bile kısa mesafelerde hastaneye gidip gelince 15-18 gibi ortalama tüketimi görünce canım sıkılıyor ne yalan söyliyeyim

maminci

Sürekli kullanılan araç bir de çok yakarsa dert gerçekten, eşiniz için geçmiş olsun..
Sonunda ayarını tutturdular  ama beni çok uğraştırdıkları için biraz soğudum, benim fikirlerim sizi yanlış etkilemesin, lpgnin çevreciliğine ve ekonomikliğine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum fakat soğukta tekleme(yolun ortasında kalıyosunuz bazen), kapalı garaja girememe(dışarısı 40 derece, aracınız pişiyo siz gelene kadar), bagaj daraltma(evli barklı adama ters, mutlaka bagaj sorunu oluyo) vb sorunları da gözönüne almak gerek. Gerçi benim aracımdaki, yedek lastiğin yerinde simit depo şeklindeydi ama bu kez de uzun yolda yedek lastiği yanınıza alınca bagaj daralıyo.. Bir de benim depodan mıdır, şamadıradan mıdır bilmiyorum depo tam bitmeden yeni gaz almazdı, sinir olurdum, gittim 120 tl verdim şamanıra değiştirdim yine aynı, illa depo bitecek  ki yeni gazı alsın içeriye, bilemiyorum sanırım ben lpg konusunda çok şanssızmışım.. Forumda sorun yaşamıyorum diyen bir sürü arkadaş var, onların önereceği markalardan birisini düşünebilirsiniz, ya da size uygun dizel bir araç alır bunların hiçbirisiyle uğraşmazsınız :tamamdir

escala

Alıntı yapılan: maminci - 21 Nisan 2011, 15:36:05
Sürekli kullanılan araç bir de çok yakarsa dert gerçekten, eşiniz için geçmiş olsun..
Sonunda ayarını tutturdular  ama beni çok uğraştırdıkları için biraz soğudum, benim fikirlerim sizi yanlış etkilemesin, lpgnin çevreciliğine ve ekonomikliğine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum fakat soğukta tekleme(yolun ortasında kalıyosunuz bazen), kapalı garaja girememe(dışarısı 40 derece, aracınız pişiyo siz gelene kadar), bagaj daraltma(evli barklı adama ters, mutlaka bagaj sorunu oluyo) vb sorunları da gözönüne almak gerek. Gerçi benim aracımdaki, yedek lastiğin yerinde simit depo şeklindeydi ama bu kez de uzun yolda yedek lastiği yanınıza alınca bagaj daralıyo.. Bir de benim depodan mıdır, şamadıradan mıdır bilmiyorum depo tam bitmeden yeni gaz almazdı, sinir olurdum, gittim 120 tl verdim şamanıra değiştirdim yine aynı, illa depo bitecek  ki yeni gazı alsın içeriye, bilemiyorum sanırım ben lpg konusunda çok şanssızmışım.. Forumda sorun yaşamıyorum diyen bir sürü arkadaş var, onların önereceği markalardan birisini düşünebilirsiniz, ya da size uygun dizel bir araç alır bunların hiçbirisiyle uğraşmazsınız :tamamdir
öncelikle teşekkür ederim herşeyden önce sağlık
dizel güzel ancak ikinci elde nedense bana güven vermiyor bir de aracımı 4 ay önce aldım bakım muayene baskı balata derken 20bini buldu, bu fiyat aralığına bundan sağlam ve tok bir araç bulabileceğimi sanmıyorum araç gerçekten çok hoş
artık haftasonu fırsat bulursam sanayiye gidip sorup soruşturup son anda fikir değiştirmezsem saydığınız olumsuzluklara rağmen (uzun yıllar değiştiremeyeceğimi düşündüğüm için) brc taktıracağım ondan sonrası kısmet umarım 1-2 ayar dışında gitmem ve sorun yaşamam

nizam

Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

maminci

Alıntı yapılan: nizam - 21 Nisan 2011, 16:31:44
lpg ayar tutturma  işi olasılık hesabı gibi
Gittiğiniz usta da yeni öğreniyosa olasılık imkansızlığa dönüşüyo. Herkesin iyi usta dediği, bu aşamaları geçmiş birisi anlamına geliyo.

nizam

Alıntı yapılan: maminci - 21 Nisan 2011, 16:35:39
Gittiğiniz usta da yeni öğreniyosa olasılık imkansızlığa dönüşüyo. Herkesin iyi usta dediği, bu aşamaları geçmiş birisi anlamına geliyo.

hamdım piştim oldum
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

escala

bugün sanayiye gitim gitmez olaydım herkes kendi taktığını tavsiye ediyor
brc prins atiker takan bir yer prins takmayacaksan ki 2000 model golfe bence gerek yok dedi brc atiker çokta fark etmez önemli olan montaj, istersen brc de takarız ama ben olsam atiker takarım dedi

ayrıca brc için iki tür var dedi hepsi 1450 olanın bir kısmı yerli üretim parçalarmış 1600-1650 dediklerinin tamamı italyanmış
kafam allak bulak bir yandan arkadaşta yeni aldın ama 11 yaşında araba 1 sene kullan zarar etmeden sat 3-4 ekle 2005-06 opel astra falan al hem model yenilemiş olursun diyor. şu da var ki ben arabamı çok seviyorum gayet güzel ve detaylı donanımlı

taraftar

Alıntı yapılan: escala - 22 Nisan 2011, 17:02:17
bugün sanayiye gitim gitmez olaydım herkes kendi taktığını tavsiye ediyor
brc prins atiker takan bir yer prins takmayacaksan ki 2000 model golfe bence gerek yok dedi brc atiker çokta fark etmez önemli olan montaj, istersen brc de takarız ama ben olsam atiker takarım dedi

ayrıca brc için iki tür var dedi hepsi 1450 olanın bir kısmı yerli üretim parçalarmış 1600-1650 dediklerinin tamamı italyanmış
kafam allak bulak bir yandan arkadaşta yeni aldın ama 11 yaşında araba 1 sene kullan zarar etmeden sat 3-4 ekle 2005-06 opel astra falan al hem model yenilemiş olursun diyor. şu da var ki ben arabamı çok seviyorum gayet güzel ve detaylı donanımlı
dostum, 2a mühendislik BRC nin TÜRKİYE disribütörüdür. yetikili servisine taktır bence. malatyada 2 tane servisi var. adreslerini kopyalarım siteden senin için baktım .. Ben BRC kullanıyorum yaygın servis ağı var ve ben memnunum .. Benimle taktıran birçok arkadaşımda memnun kaldı ... Yinede sen düşün taşın .. my-10 modelini 1400 liraya taktırdım ben 2,5 ay  evvel ...

Bayilerimiz - Malatya Lpg ,Lpg Dönüşüm

Apaydin

Benim araçda tartarini sıralı sistem takılı, aldığım kişi taktırmış kendisi memnun olduğunu söylüyordu şimdi bende çok memnunum aldım alalı hiç bi sorun çıkarmadı performansındada bir kayıp hissetmiyorum.
http://img703.imageshack.us/img703/5855/27062010094r.th.jpg
VW GOLF KADAR ZEVK VERSEYDİN, VİTES YERİNE ELİNİ TUTARDIM

maminci

Zaten performans kaybı eski sistem lpgler için geçerliydi, sonra yeni sıralı sistemlerde de varmış gibi şehir efsanesi olarak devam etti. Teorik olarak sıralı sistem lpg ile %2-3 düzeyinde motor gücü kaybı olduğu beliritiliyo, bu rakamı da kullanırken hissetmek imkansız gibi birşey..

alpergndz