lpg taktırmak zorundayım yardım arkadaşlar

Başlatan MordemapA, 15 Nisan 2011, 23:49:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MordemapA

Merhaba arkadaşlar. Aracım agresif kullanmamdan ve ekstralardan dolayı fazla yakıyor. Satmak istemediğimden dolayı LPG taktırmaya karar verdim. Kafamda BRC var sizin fikirlerinizi merak ediyorum. LPG den sonra çok fark olurmu, eksileri varsa nelerdir. İstanbul anadolu yakasında oturuyorum tavsiye edeceğiniz LPG takımı konusunda bir servis varmıdır. Dediğim gibi benim kafamda BRC var ama sizin görüşleriniz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler herkese arkadaşlar.

kuzeyank

lpg kiti tabiki önemli ama bunu araca uygulayacak olan usta çok daha önemli :tamamdir
Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.

nihilist_deniz

Ben çarşamba günü Atiker taktırdım. Araçta fark edilecek bir çekiş problemi yaşamadım. Düz yolda pek fark edilmez diyorlar öylede oldu.
Bugun yanımda bir kişi vardı hız denemesi yaptım 180ni gördüm lpgde.
Yokuşlarda nasıl bilmiyorum. Yokuşlarda biraz düşer diyorlar.

Tek sıkıntım dün yaşadığım 1. 2. 3. ve 4. vitreste sanki gaz yemiyordu onuda bugun götürüp yarlattım tekrardan. Şimdilik sorun yaşamadım.
memnunum ama yarın ne olur bilemem.
Golf: O bir tutku

nesquik

arkadaş bence atiker taktır.
hem yerli malı, hem uygun fiyat, hemde sıralı sistemde bu işi tam anlamıyla çözmüşler bu işi.
benim araç km'ye 170-180 yakıyor lpg litre fiyatı 2.30 ken.
aracı çok sakin kullanırım, nerdeyse fren kullanmam desem yeri.
biraz sıkıştırırsam 200'e yaklaşır.
ATİKER ::)
Bir GOLF görürsün

Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

rbaydug

agresif kullanıyorsan, performansta birazcık farkedersin. (kendimden biliyorum) Şirket benzin verdiği için ayda 2000km benzinle kullanıyorum, 100-150km de LPG de kullanıyorum. O yüzden farkı bariz görme şansım oluyor. Dedikleri gibi düz yolda çok farktmezsin, ara hızlanmalarda birazcık düşüş oluyor. Ancak sakin kullanırsan farkı anlamazsın bile... (Bendeki kit brc.) Yalnız eğer çok km yapmıyorsan iyi hesap et derim. Lpg çok da matah bir şey değil. Bujileri daha sık değiştireceksin, boğaz kelebeğini daha sık temizleteceksin, az da olsa yağ eksiltecek (eksilttiğinde lpgliyse normal sözünü çok sık duyacaksın). Eğer ayarları tutturamazlarsa, sürekli gidip geleceksin, deneme-yanılmayla ayarları tutturana kadar. (kendim yaşamadım ama forumda yaşayanlar var) Eğer sabah arabayla gidip, akşam dönüyorsan ayda 10-15 litre benzin harcarsın. (kış şartlarında) Marka konusunda orta yolu tercih etmeni öneririm, Brc en iyisi değildir ama orta kalitede uygun bir tercih bence.. Ooo çok yazmışım, umarım faydalı olmuşumdur.. :)

MordemapA

Evet usta önemli dediğiniz gibi inş. İstanbul anadolu yakasında oturan bir arkadaş çıkarsa tavsiyesini okuycam. Bahadır kardeş açıkcası ben çok km yapan biri değilim ama genede benzine bukadar para vermek istemiyorum onedenle LPG düşünüyorum. Sanırsam BRC den siz memnunsunuz. Yorum yapan diğer arkadaşlarada teşekkürlerimi sunarım. Daha fazla fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.

maminci

MordemapA

Daha aracı alalı 6 ay oldu yaptığım km yaklaşık 1000 km senede 2000-2500 km varsayalım ortalama

maminci

Eğer yıllık km niz lpg için yapacağınız kabaca 2000 tl yi çıkaramayacak kadar azsa değmez. Bir de arkadaşın dediği gibi ayarını hemen tutturabilen usta  az, genelde 1-2 ay süreyle sanayinin yollarını aşındırmanız gerekiyo tam ayarı tutturabilmeleri için, bu arada da çoğu aracından soğuyup satıyo.. Ekonomik olmaya ekonomik, yaklaşık %40 kadar farkediyo cepten çıkan para olarak, ama motor soğukken ilk geçişlerde ve özellikle kış aylarında sürüş keyfini baltalıyo hatta kafasına göre stop edip trafiğin ortasında tehlikeye bile atabiliyo haberiniz olsun. ;)

maminci

Alıntı yapılan: MordemapA - 16 Nisan 2011, 12:44:20
Daha aracı alalı 6 ay oldu yaptığım km yaklaşık 1000 km senede 2000-2500 km varsayalım ortalama
Yapma kardeş bu km için lpgye bulaşma sakın, bin efendice benzinin tadını çıkar. :tamamdir

maminci

hem km olarak bulaşmayın derim hem de siz ortalama günde 5-6 km yapıyosunuz, bu 5 km nin tamamı soğuk kış aylarında benzinle gidilir, çünkü motor bu mesafede lpgye geçecek kadar ısınamaz, yani bu km ile kışın lpgyi hiç kullanamazsınız, yazın ise 1 km sonra lpgye geçer 4 km için de o masraf, uğraş ve sinir harbine asla değmez.

MordemapA

Günde ortalama 8-10 km yapıyorum. Bende istemiyorum ama aracım yaklaşık 50 kuruş yakıyor (jant lastik egzoz agresif kullanım) bilmiyorum normal olduğuna hala inanmıyorum. Aracın km side düşük 57.000 de daha ve çok temiz bir araç km de bukadar yakması normalmi değilmi bu kafamı çok karışıtıyor aslında servise götürüp bu derdimi açıcam önce eğer normalse bu yakıt tüketimi bilmiyorum düşünüyorum LPG yi ama bazı kullanan arkadaşlar LPG den çok memnunlar siz böyle diyince kafam karıştı açıkcası.

odun

kardeş ben de senin gibi kararsızdım..en son almanyada Volkswagen fabrikasında yetişmiş bir ustaya danıştım..almanlar lpg taktırma konusunda türkler kadar kararsız davranmıyor hemen taktırıyor,dedi..ben de 4 gün önce taktırdım..şu an bir sorun yok...çok araştırdım..en iyisi landirenzo dediler..taktırdım...

maminci

Tabi biz deneyimlerimizi paylaşıyoruz, son karar yine size ait..