Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
düşük oktan yakıt

düşük oktan yakıt

Başlatan erkan02, 19 Şubat 2011, 15:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erkan02

merhabalar
suriyeye yakın yerde çalışıyorum .arabam 2004 pasifik. burada genelde suriye benzini kullanılıyor. normal pompadan alıyoruz ama karıştırıyorlar veya direk onu satıyorlar deniliyor.motorda sıkıntı yaşamadım henüz 1 yıl oldu.ama memlekete gittiğimde o benzin motora zarar verir dediler. içim rahat etmiyor. suriyede genelde 88 oktan kullanılıyormuş.ama bazıları o türkiyede 95 oktan diye geçiyor dediler.bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın. kitapçıkta 95-98 deniyor.
zarar verirse hangi parçalara zarar verir

carizma

oktan yükseltici katkılar var petrollerde 1 depoya 1 kutu katılıyo al faydası olur 10 tl fiyatı

freegane

Alıntı yapılan: carizma - 22 Şubat 2011, 23:45:29
oktan yükseltici katkılar var petrollerde 1 depoya 1 kutu katılıyo al faydası olur 10 tl fiyatı

+1 würth kullanın kafanız rahat etsin

serhat

WOLFSBURG STYLE ;)

htmetin

Suriyede hiç 2004 bora & golf kullanılmıyormu acaba?
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

erkan02

teşekkür ederim arkadaşlar.katkı maddelerine bakacam.bora veya volkswagen mutlaka vardır ama oktanı yüksek alıyorlardır mutlaka. :)

erkan02

oktan için bilimsel makaleler okudum tübitaktan prof.lerinde vardı.yüksek oktanın yani 100  oktan a kadar performans artırma yapmaz deniyor.düşük yakıt yakması gibi 1 depoda 1 lt düşük olması gibi şeylere kanmayın deniliyor.oktan sayısı artıkça rafine sayısı artıyormuş.daha temiz benzin misaliyani.