Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
motor

motor

Başlatan ozan_golf_gti, 30 Ocak 2011, 17:43:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozan_golf_gti

arkadaslar merhaba benim 80 model mk1 im var benzinli bu aralar motorda bi sıkıntı var sanırım sizce ne olabilir araç beyaz duman atıyor rölanti çok düşük sürekli istop ediyor ve motorun sesi de bu aralar değişti eskisi gibi tok ses vermiyo zaten araçtan son zamanlarda verim de alamıyorum rampada 1 e düşüyo ve hızlanması geç oluyo artık

GolfMk1Diesel

Aracınızın Sekmanı kırık, yağ yakıyor. Bir kaç zaman sonra sekman ile kalmayıp büyük zarlar açacak.Bir Motor Tamircisine görünmeniz gerekir.
Rolantinin düşük olması Yakıtınız ve filitre sisteminizde bi sorun olduğunu gösterir.Çekişin Düşmesi de yine Yağ yakmasıyla doğru orantılıdır.
Kılıçoğlu Garage.

ozan_golf_gti

yağ yakıyor evet ama sekmanı nasıl anladınız peki   

GolfMk1Diesel

Alıntı yapılan: ozan_golf_gti - 30 Ocak 2011, 18:07:11
yağ yakıyor evet ama sekmanı nasıl anladınız peki   

Yağ yakmanın tek sebebidir.
Kılıçoğlu Garage.

ozan_golf_gti

sorun büyükmü yani 5 yıldır biniyorum ben bu araca su ankara su arabadan anlayan bi usta bulamadım

nihat

Ben geçen sene rektefe yaptırdım. Bir sekman kırıktı. Epeyce yağ yakıyordu araba. Bir yılddan beri arabaya yakıtla biniyorum. Bizim burda iyi ustalar var.(her konuda değil tabi) Getir burda yaptıralım diyeceğim ama çok gerçekçi olmayacak.

VolBull

Alıntı yapılan: ozan_golf_gti - 30 Ocak 2011, 18:11:55
sorun büyükmü yani 5 yıldır biniyorum ben bu araca su ankara su arabadan anlayan bi usta bulamadım

Sen koskoca Ankarada usta bulamıyosan yak o şehri.

-35 KRL 53- -16 AV 332-
81 Scirocco Mk1 1.6 GL 87 Scirocco Mk2 1.8 GTi 92 BMW 318i

ozan_golf_gti

nihat sağol tavsiyen için ama oraya kadar gidecegini zannetmem :)

ozan_golf_gti

volkan sen nerdesin kardeşim anlıyosun galiba bu işlerden yok işte ben napım götürmediğim usta kalmadı çogu dolandırıcı olmus arabanın fiyatı kadar para istiyolar 2 ay sonra araba yine aynı 

ozan_golf_gti

rektefe ne kadara yaptırdın sen nihat bende yaptırmıstım ilk aldıgımda ama hor kullandık galiba yine sorun çıkardı

braveheart53

işçilikle beraber sökme takma sekman atımı (ki sekmanla kurtaracaksa) 500-800 o da usta iyi niyetli biri ise :)

nihat

1150 lira param gitti herşey dahil. Bunun içinde 400 lira işçilik,eksantrik mili, yağ pompası ve debriyaj takımı da var.

nihat

Eğer sekman kırmışsa gömlek taşlamadan olmaz. Bu da farklı piston demektir. Tam rektefiye olacaktır. Ustanın iyisine denk gelirsen daha sonra sorun yaşamazsın. Soğutma sistemin düzgün çalışıyormu? Bu çok önemli. Ben bu sebepten iki kere motor indirdim.

ozan_golf_gti

benim de bu ikinci 3 yıl önce yine yaptırmıstım 150 bin km oldu bizim ustalar iyi niyetli değil demekki parçalar 500 lira tutuyo ama adam 1500 den açıyo agzını anlamadım valla 1000 lira işçilik mi olur