debriyaj seti

Başlatan hakkan84, 14 Aralık 2010, 00:18:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakkan84

slm arkadaslar boraların debriyajın bitip bitmediğini nasıl anlarız yukarıda kavramasındanmı benim araç öyle yapıyorda daha ustaya gostermedım sızden bılgı almak ıstedim

asermayer

Valla korkarım ki tamamen bittiğinde anlıyosun.Benim debriyaj normaldi biniyodum ama geçenlerde memlekete gittiğimde birden vites kitlendi zar zor vitese atıyodum araba pancar motoru gibi sallanarak hareket etti yerinden.Götürdüm ustaya indirdik şanzımanı balata denen bişey kalmamıştı balata resmen yok olmuş sıfır noktasınında altında demir gözüküyodu  :) Alındığından beri kilometreye göre kaç kez değiştirilmiş o önemli bu kullanımla alakalı ama normal kullanımda ortalama 100 binlerde falan biter.Ama mesela  40 lı yaşlarda aracı hiç yormadan  kanı hiç kaynamayan bi amca kullanıyosa o debriyaj balata hiç bitmez  :)

hakkan84

ustadım arac 102 bınlerde kaveamayı havada yapıyor bu bır belırtı olabılırmı bılmem surucuyede gelınce evet yaslı bır amca yanı babam kullanıyor :)

asermayer

Bence zamanı gelmiş zaten az çok hissedersin kalkarken hafif titreme olur.Araç 102 bindeymiş  tam ağırbakım zamanı yavaş yavaş yaptır bence birden  yaptırınca bütceye ağır oluyor çünkü triger vs.Bu arada baskı balatayı yetkili serviste değiştirmiyceksen çok iyi bir usta bul ben bir hafta usta aradım ondan sonra yaptırdım şanzıman önemli çünkü üç dört saat uğraşıyolar.Valeo marka baskı balata var 180 e aldım artı 150 de işiçilik verdim ama ustam harbiden ustaydı boradan anlıyodu.Bu arada amca da demekki bizim gibi kullanıyo :)  triger setinide ben yetkili serviste değiştirdim çünkü triger çok önemli o da 400 tl tuttu 10 yaş inidimi falan yaptılar parça işçilik garanti veriyolar.ben baskı balatayı değiştirirken triger seti yanlış takılıp piston ve sibopları eğilmiş bi adamla konuşmuştum çünkü adam küfür ediyodu çokda üzüldüm o adama bir milyara yakın masraf çıkardılar adama.

hakkan84

üstad bugun gittim servise indİRDİk sanzumanı debriyaj seti- hava- yağ- polen filtreleri 10-40 yağ salıncak burçları balatalar rot balans ayarı hepsini tertemiz hallettim çok şükür araba tertemiz oldu gerçi usta daha 5-10 bin daha yapardın dedi ama debriyaş için olsun ben biraz titiz adamım hepsini hallettirdim çok şükür bir sıkıntı kalmadı 

maverick

İçindeki orjinal baskı balata seti ise marka olarak ne çıktı?
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

asermayer

Genelde içinde saks marka çıkar ama valeo ve look ta iyi gider

maverick

Alıntı yapılan: asermayer - 17 Aralık 2010, 22:47:12
Genelde içinde saks marka çıkar ama valeo ve look ta iyi gider

teşekkürler
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

oguz oktay

sarch ve luk idir ikiside aynı kalite sayılır hatta aynı diyen arkadaslar da vardı kullananlar bende deiştircem sarch düşünüorum