VİTES GEÇİŞLERİ ACİLL

Başlatan genc_mudur24, 05 Kasım 2010, 20:33:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

genc_mudur24

Arkadaşlar 98 model - 1.6 hacback polom var , ancak vites geçişleri çok sert ve tümseklerden geçtikten sonra 1.vitese almak neredeyse imkansız , ayrıca sabah arabayı çalıştırdığımda sanki vites kutusu donuyomuş gibi hissediyorum , dahada sertleşiyor , sizdede bu sorun varmı? varsa ne yapmam gerekiyor , vites kutusunu falanmış değiştirmem gerekiyo ? şimdiden tşkler.

suskun

şanzuman yağına baktırmakta fayda var. araç hareket halindeyken ya da soğuk havalarda motor da soğukken 1. vites biraz sert olabilir yinede şanzuman yağına baktırn
H.G WORKS

genc_mudur24

anladım , yağdan olabilir diyosunuz.peki bu yağa bakmak için motor falan söküyolaarmı? sizdede aynı sorun varmı ?

suskun

bende polo yok ama  nerden çıkardın motoru sökmeyi kardeş   ;D
sen yağ değişimi yaptırdığın yere git orada yağını kontrol ettir yada komple değiştir hiç bir yeri söktürmene gerek yok
H.G WORKS

genc_mudur24

:D ben ne biliyim toprağım şanzumanın yağını :))))))))))))) valla geçen 10-40 eıf yağ bıraktırdım , onu diyosan daha yeni bıraktım ve bu sorun ondan öncede vardı , şimdide var

suskun

şanzuman yağı  değişti mi peki
H.G WORKS

genc_mudur24

yok sanırım değişmedi motor yağını koydurttum.

suskun

tamam sen bide şanzuman yağınıda kontrol ettir
H.G WORKS

genc_mudur24

alpaslanxvx

Alıntı yapılan: genc_mudur24 - 05 Kasım 2010, 20:33:38
Arkadaşlar 98 model - 1.6 hacback polom var , ancak vites geçişleri çok sert ve tümseklerden geçtikten sonra 1.vitese almak neredeyse imkansız , ayrıca sabah arabayı çalıştırdığımda sanki vites kutusu donuyomuş gibi hissediyorum , dahada sertleşiyor , sizdede bu sorun varmı? varsa ne yapmam gerekiyor , vites kutusunu falanmış değiştirmem gerekiyo ? şimdiden tşkler.

bnce ihmal etme , bnm yeni başıma geldi , aracın vitesi komple boşaldı , vites telinden kaynaklanıyo olabilir , onu değiştirdik düzeldi , bi de hamit arkadaşımın dediği gibi şanzuman yağını da kontrol ettir

genc_mudur24

tamamdır arkadaşlar şanzuman yağını değiştirdim vites pamuk gibi oldu.ayrıca bir sorun daha var araç geri vitesteyken bazen atıyor , sizdede oluyomu bu sorun??

onurc

o bende oldu bı kez . gerı gerı baya bastım . küt dedı boşa attı vıtes. bılmıyorum neden
ok men 8) let s go   :halazn:

alpaslanxvx

Alıntı yapılan: genc_mudur24 - 08 Kasım 2010, 01:46:25
tamamdır arkadaşlar şanzuman yağını değiştirdim vites pamuk gibi oldu.ayrıca bir sorun daha var araç geri vitesteyken bazen atıyor , sizdede oluyomu bu sorun??

Alıntı yapılan: onurc - 08 Kasım 2010, 01:50:04
o bende oldu bı kez . gerı gerı baya bastım . küt dedı boşa attı vıtes. bılmıyorum neden

vitesin en altında plastik bir parça var , normal viteslerde (1-2-3-4-5) bu parçanın bir işlevi yok , vites topuzuna basıp geri vitese taktığımızda vitesin geri gelmemesini sağlayan bu paça , bu zamanla kırılabiliyor , bnde kırılmıştı , yapıştırma yoluna gittik , şu an bi problem yok , zaten ayrı satılan bi parça da diil

genc_mudur24

bugün tekrar ustaya götürdüm , vites atmanın şanzumandan kaynaklandığını söyledi.Bi contası varmış onun değişmesi gerekiyomuş.