Fitillerden vurgun yedim

Başlatan cery, 07 Temmuz 2010, 22:39:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mk1GTI

Alıntı yapılan: halilom - 17 Temmuz 2010, 15:35:56
Devrimden sonra işin ucunu bırakmasaydılar belkide bu gün bizimde sağlam bi markamız olacaktı. Herkes diyor Türkiye'nin bi otomobili yok, ama şu bi gerçekki bu zamanda onca kaliteli marka varken şimdi Türkiye bi araç çıkarsa ne kadar tutulur? kim alır?

İşte filimdeki olay da bu o yıllarda bile gavur üretmiş bu tututlurmu muhabbeti vardı..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

halilom

filmi izlemedim ama üretiminin durma sebebi depoya benzin koymayı unuttukları için miş... :bekleriz:

yoksa şimdiye millet böyle dolaşırdı  :D:D

Mk1GTI

Alakası yok benzinle o bir talihsizlik sadece  :'( :'( .. Filmi izlemek gerek tam hikaye orda en azından arabayı yaptırmadık filmini izleyelim :)
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

halilom

peki Erşan abi bu gün devrim üretiliyor olsaydı yeni modelleri tabi MK1 den vaz geçp bi devrim modeline binermiydin  ::)

Mk1GTI

Alıntı yapılan: halilom - 17 Temmuz 2010, 18:06:46
peki Erşan abi bu gün devrim üretiliyor olsaydı yeni modelleri tabi MK1 den vaz geçp bi devrim modeline binermiydin  ::)

Benimkisi hobi yeni araç sevmiyorum ve mk1 benim sevdiğim bir model ve üretimi biteli 26 yıl olmuş bir araç.. İhtiyaçlarımı bugün DEVRİM karşılayacaksa mutlaka ilk tercihim o olurdu. Alman nasıl aracına sahip çıkıp kendi markalarına biniyorsa bende kendi yerli üretimimime sahip çıkmak isterim ama bizim insanımızın kanı bozuk kardeşim amacı yok.. DEVRİM yapılırken bile hazineden kendi cebine girecek parayı kaybederim korkusu yaşıyan bir dünya politikacı yüzünden DEVRİM daha ARGE aşamasında DEVRİK bir otomobildi.. Sırf paşanın gönlü olsun 1-2 prototip verelim eline sussun düşünceleri ile start verilmiş bir OTOMOBİL..

halilom

kısaca DEVRİM de kemikleşmiş bi Türkiye gerçeğine heba oldu diyebilirz yani :'(

GolfMk1Cabrio

Açıkçası DEVRİM yinede tamamen bir TÜRK otomobili değildi karoseri bile Chevrolet'den çalmaydı  :)
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Mk1GTI

Ona o yıllarda çalma demek olmaz.. Modeller belli zaten ABD de 3 marka seri üretim yapıyor ve hepside GENARAL MOTOR (GM) üzerine üretim yapıyor aslında bizimkiler hatayı başta orda yaptılar ben kendi şahsi mantığıma göre o yıllarda aracın karoserine yoğunlaşıp motor ve mekaniği hazır kullanırdım.. Sonuçta bu adamlarda ortak çalışan firmalardı o yıllarda motor ve mekanik üzerinde.. İşte ozaman DEVRİM görevini yerine getirebilirdi.. Ama bizim türk politakıda belli HEMEN YAPACAKSIN AMA ZAMAN ve PARA KISITLI Yani kaba tabiri ile illa YUMURTAYI D...... DAYAYACAKLAR..  Bakın japonlara ve çinlilere çala çala dünya ekonomisini allak bullak ettiler.. Adamlar VITEC diyor ama o motoun dizaynı çalıntıdır.. Sonracıma ROTOR diyolar biz keşfettik diyolar ama ilk ARGE sini bir türkün sonra ABD nin eline yüzüne bulaştırdığını JAPON benim dedi ve bastı kaputun altına..

Nelerimiz elimizden kayıp gitmiyorki TV de bazen izliyorum böyle patent dairesinden gelmiş allahın belası kişileri kara kafaları getiriyolar üniversite gençlerinin önüne adamlar bi dünya FELSEFE yapıyolar.. Gençlerimiz bir proje yapmışlar tanıtıyolar kalkıyolar sanki biz bunu yaptık yok burası kusurlu şurası kusurlu üzerinde yoğunlaşın gibi kaba tabirler çocukların bütün hevesleri kırıyorlar.. Bitaneside demiyorki bu prejeyi hayata geçirelim diye.. Hele şu BOR meselesi yokmu deli ediyolar beni.. Biz BOR la olabilecek herşeyi geliştirdik LAN geliştirdinde hani nerde daha PRE REALESE i yok sadece herşey laf laf yiyin bu vatandaşın paralarını yiyin bitirin ...

halilom

off off bu bor meselesi benim de çok canımı sıkıyo dünyadaki rezevrlerin %70 i Türkiyenin elinde. pek anlamam ama çok değerli bi maden diyorlar, lisede iken felsefe hocamız bu bor konusunda baya dertli dertli anlatmıştı o zamandan bu zamana  5 yıl geçti ama hala aynı yerdeyiz bu bor konusunda sanırım....

halilom

bu arda topiğin içine ettik konudan konuya geçtik  :D kusura bakmasın açan arkadaş memleket meselesi bunlar  :tamamdir

GolfMk1Diesel

Kılıçoğlu Garage.

GolfMk1Diesel

Kılıçoğlu Garage.

Mk1GTI

BMC (İngiltere) : Britanya Motor Şirketi..

Anadol : Ford Motor Company lisanslı

Sadece anodol kendini bi nebze gururla TR üretimi olarak ön plana çıkartabilir ve zamanında ençok tutulan bi yerli otomobildir Motor ve şanzıman ithaldi.. İsterdimki bunu Devrim başaröış olsaydı..

GolfMk1Cabrio

BMC:Bizim Milletimiz Cahil anlamı bu ! Kamyonundan tut kamyonetine kadar çok iğrenç bir araçtır  :bekleriz:
ob ein leben nach dem cabrio ist ???