Direksiyon Kaplama - Vites Körüğü Dikişleri

Başlatan red_golf, 30 Haziran 2010, 13:51:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

red_golf

Aranılan kalitede kırmızı ip bulunur,
daha  sonra 1. sınıf yapay derimizle haşır neşir olunur ,
ortaya çıkan bu kareler beğeninize sunulur...

maminci

Ben de bir ara kafayı takmıştım bu işe ama ne yaptıysam içime sinmedi, sonradan yapıldığı belli oluyodu, vazgeçtim sonra..Uğraşmış birisi olarak ne kadar emek verdiğini biliyorum ama doğru söylemek gerekirse direksiyon fena değil ama simide bağlantıyı sağlayan 4 adet kol varya, orası görüntüyü bozmuş bence, ayrıca zemin tek parça yani düz olmayınca kullanırken elime takıldığı için de rahatsız olmuştum, vites körüğü de güzel durmuyo ayrıca.. :)

maminci

Bu arada ben 3m karbon kaplama yaptım çok daha canlı duruyo, öneririm..  Yine iyi niyetli bir uyarı daha: anahtarlık sizdeki gibi çok ağır olursa-golf Eyfel kulesini taşıyamaz ;D- uzun vadede o ağırlığın anahtar giriş yuvasına ve eletronik donanıma zara verme riski vardır..

maminci

Bu işle biraz uğraştıktan sonra ayrıntıların kaliteyi belirlemede ne kadar önemli olduğunu anlıyo insan, önüme gelen arabanın direksiyon dikişlerine baktım o aralar ve 3-4 marka hariç çoğunun uyduruk bir işçiliği olduğunu gördüm,  örnek :Daihatsu Terios, adı deri direksiyon ama işçilik sıfır!  Rastlarsanız  bakın ne demek istediğimi anlarsınız >:(  Sanırım Royce-Roll'sundu, bir direksiyon derisinin dikişi 118  saat sürüyomuş, zaten 10 metreden ben buradayım diye bağırıyo. :tamamdir

maminci

Ben her tarafı hallettim ama dört kolun bağlantısını yapamadım, kısa yaptım çakma çin malı gibi oldu, tam aynı hizadan kestim sabitlemek sorun oldu, uzun tutup birleşim yerinin içine vermeyi denedim bu seferde kornaya basamadım sıkışık oldu.. Sanırım Alfa Brera veya Spider modellerinden birinin fotoğraf galerisinden almıştım hatta masaüstü arka planı bile yapmıştım ama şimdi bulamadım internetten, onu gören herkes çok beğeniyodu, siyah direksiyon üzerine kırmızı dikişti o da..

golge

arkadaşlar bu dikiş işi böyle olmaz bence. o derinin her iki tarafına da dikiş atılır sonra deri direksiyona geçirildikten sonra o dikişlerden çapraz birer atlayarak altlı üstlü dikilir. hemen alttaki R Direksiyon adlı açtığım başlığa bakarsanız bir fikir edinebilirsiniz. bece bu güzel olmamış kusura bakma red_golf.

buldum sanırım böyle dikilirse daha güzel durur.
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

golge

.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

maminci

Son eklediğin passat fotoğrafında dikiş ipliğinin rengi iç döşemeye göre olsa çok daha güzel dururmuş.

red_golf

Benim o direksiyon aksesuarcımın hediyesi...
Bende normalde direksiyon kılıfı vardı şu hantal olanlardan seni ondan kurtarcam diyip
ortaya çıkan bu kaplamayı yaptı..
kendisine beni benden çok düşündüğü için tşk ediyorum :D

maminci