Gönderen Konu: yağ katkısı  (Okunma sayısı 4889 defa)

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
yağ katkısı
« : 20 Şubat 2010, 22:55:15 »
arkadaşlar aracına yağ katkısı katan var mı?Sonuç hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
Ynt: yağ katkısı
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2010, 23:18:00 »
bu konu daha önce tartışıldı ama ben yazmadım yazayım yardımcı olmak açısından. yaklaşık 2500 km önce motorsilk koydurdum yağ değişimi ile birlikte. aracım 1.6 benzinli. bugün farları temizlettim, sonra usta farları yak dedi. far ayarına bakarken  arabayı çalıştırsana dedi. dedim araba zaten çalışıyor  ;D .

diyeceğim odur ki motorun sesi duyulmayacak kadar az. inanın hele açık alanda rolantide çalışırken duymak için kulak kabartmanız lazım. ama bu tür bir sonuç için en az 2000 km beklemelisiniz.

ayrıca araç eskiden  3. vites ile çıktığım rampalarda bariz 4. vitesi istiyor pek gaza yüklenmeden. isteyen istediği kadar bir işe yaramaz desin denemeden asla bilemezsiniz. söz konusu ürünün üreticisi değilim üreticilerini tanımam kimsenin de reklamını yapmam. ben sadece tecrubelerimi paylaşıyorum.

ve benim düşüncem odur ki hiçbir işe yaramasa bile kış aylarında sabahları motor soğukken en çok ömür tüketir. en azından bunu minimuma indiriyor. ve sadece bu işe yarasa bile verdiğim o cüzzi miktara fazlasıyla değer diye düşünüyorum. herkese keyifli sürüşler.
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2010, 23:19:12 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2010, 00:15:43 »
hepsi burada da yorumlar var ama deli sacmasi yorumlarda var ordan biraz bak derim, burada da kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını yazarlarsa güzel olur. ???

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2010, 00:30:55 »
Valla benim aklım oynuyor motora bişey olur diye. Aracım vw olmasa hemen koyardım.(Zaten nazik , canıma okur valla :D) Bir de vectra var bizde.Ona koydum ses azaldı gerçekten.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2010, 00:31:26 Gönderen: polo38 »

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2010, 11:06:51 »
bu konu daha önce tartışıldı ama ben yazmadım yazayım yardımcı olmak açısından. yaklaşık 2500 km önce motorsilk koydurdum yağ değişimi ile birlikte. aracım 1.6 benzinli. bugün farları temizlettim, sonra usta farları yak dedi. far ayarına bakarken  arabayı çalıştırsana dedi. dedim araba zaten çalışıyor  ;D .

diyeceğim odur ki motorun sesi duyulmayacak kadar az. inanın hele açık alanda rolantide çalışırken duymak için kulak kabartmanız lazım. ama bu tür bir sonuç için en az 2000 km beklemelisiniz.

ayrıca araç eskiden  3. vites ile çıktığım rampalarda bariz 4. vitesi istiyor pek gaza yüklenmeden. isteyen istediği kadar bir işe yaramaz desin denemeden asla bilemezsiniz. söz konusu ürünün üreticisi değilim üreticilerini tanımam kimsenin de reklamını yapmam. ben sadece tecrubelerimi paylaşıyorum.

ve benim düşüncem odur ki hiçbir işe yaramasa bile kış aylarında sabahları motor soğukken en çok ömür tüketir. en azından bunu minimuma indiriyor. ve sadece bu işe yarasa bile verdiğim o cüzzi miktara fazlasıyla değer diye düşünüyorum. herkese keyifli sürüşler.
Katılıyorum. Ben 95 binde yağ değişimi sonrası eklettim(motorsilk), 2-3 bin km sonra serilik, sessizlik anlamında katkısı oldu. Benim araç lpgli, motordaki kılcal çatlakları kapatması için makine mühendisi tanıdığım mutlaka kullan demişti, ben faydasını gördüm. :)

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2010, 11:44:04 »
arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınıza.bor power koymayı düşünüyorum.o nedenle kullanan arkadaşların fikrini almak istedim.

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2010, 11:48:17 »
İşte ben diğer aracımızda bor power kullandım.yakşalık 4000 km oldu koyalı. Motor daha sessiz oldu. İvmelenme açısından da ufk bir fark olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2010, 11:48:35 Gönderen: polo38 »

Çevrimdışı thebad

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2010, 12:18:41 »
diğer araçların forum sitelerini okudum.kimisi arabaya zararı olacağını söylüyor o nedenle kararsız kaldım.yağ üreticilerinin böyle bir yararlı maddeyi gerçekten faydası oluyorsa üretilerken  yağın içine koyarlardı diye söyleyenler var ???????

Çevrimdışı polo38

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2010, 12:45:13 »
Ben de yağ pompasını bozuyormuş diye duydum. Valla bizim araçlar arıza çıkarmaya istekli o yüzden koymaya korkuyorum.

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.