6n km saatini sıfırlayan çubuk bozuldu

Başlatan çağdaşefe, 20 Şubat 2010, 16:35:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çağdaşefe

arkadaşlar sıfırlama çubuğu bozuldu.ne önemi var demeyin.aracım lpg li ve bu sayacı kullanarak nekadar daha gaz kaldığını anlayabiliyordum.şimdi zor oluyor.
servise gittim başından savdı.birazda alay eder gibi bunun için gelinir mi gibi baktı.iş başa düştü yani
belkidee sorun mekanikdir.burayı nasıl açacağım bir fikri olan varsa lütfen yardım
şimdinen teşekkürler saygılar

mustklc

benimki de çalışmıyor. ilk başka bilemedim bastırmak gerekmiş ben sağa sola zorladım şimdi yalan oldu o çubuk. sanırım gösterge işleri yapan ustalar çözer bu işi onlar da çok para ister
Araba binmek içindir..

rizasoner

Arkadaşlar o çubuğun gösterge panelinde temas ettiği bi mikrosvwitch var eğer çubuk kırıldıysa oraya temas etmiyor ve çalışmıyordur. Benim aracımda da kırılmıştı söküp tamir ettim eğer izmirde bu tarz sorunlarla karşılaşırsınız yardımcı olabilirim

sossi

benimkide kırılmıştı söktüm ve 502 ile güzelce yapıştırdım şimdide dikkatli kullanıyorum hiç bir sorun yaratmıyo canavar gibi..
20 valve 2.0 5 silindir 175 hp

mustklc

arkadaşlar bunu sökmeyi azıcık tarif eder misiniz?

direksiyonu çıkarmaya gerek var mı?
Araba binmek içindir..

sossi

normalde direksiyon sökülüyo mu bilmiyorum ama ben direksiyonu sökmeden yapmıştım
direksiyon bakalitini filan söküp göstergeyi aradan aldım biraz zor oluyo girip çıkarken ama sonuçta oluyo yani..
20 valve 2.0 5 silindir 175 hp

ozmo

senin gösterge eski tip ise direksiyon bakalitlerini sökmeye gerek yok ama yeni tip ise mecburen sökeceksin

mustklc

yeni tiplerden. direksiyonu sökmem zor. olmazsa izmire gideyim rizasoner nickli arkadaş yardımcı olsun  ;D
Araba binmek içindir..

rizasoner

Direksiyonu sökmeden de çıkartabilirsin ama biraz uğraştırıyor, daha temiz bi iş istiyorsan direksiyonu sökmekte fayda var.

alpaslanxvx

arkadaşlar bnmde yeni başıma geldi , götürdüm elektrikçi ustama , yaptı güzelce , çok da bi para almadı , kilometreciye götürdüm min. 100 tl dedi  :D çakal  :D izmirdeyseniz yönlendirebilirim , bence direksiyonu çıkarabilirseniz öyle yapın , çıkan parçalar zor çıkıyo , kırılırsa daha kötü olur , bilginize

Alıntı yapılan: rizasoner - 05 Mart 2010, 13:57:07
Arkadaşlar o çubuğun gösterge panelinde temas ettiği bi mikrosvwitch var eğer çubuk kırıldıysa oraya temas etmiyor ve çalışmıyordur. Benim aracımda da kırılmıştı söküp tamir ettim eğer izmirde bu tarz sorunlarla karşılaşırsınız yardımcı olabilirim

arkadaşımında dediği gibi switchi karşılayan arkada "L" bi plastik diş var , onu soğuk yapıştırıcıyla yapıştırın , ama bu dayanım da ona yetmez , yapıştırdıktan sonra toplu iğneyi yakın ve ısındıktan sonra arkasından bastırın hafifçe , eritip içine girsin , böylece extra mukavemet kazanmış oluyo o "l" şeklindeki parça  ;)

mustklc

direksiyonu nasıl söktün? senin gireksiyon eski tip mi yeni tip mi?
Araba binmek içindir..

alpaslanxvx

bnm eski tip , airbagsiz , 3 kollu olanından , kornayı çıkartıyosun , sona söküyosun , senin airbagli mi ??

mustklc

Alıntı yapılan: alpaslanxvx - 07 Haziran 2010, 11:38:41
bnm eski tip , airbagsiz , 3 kollu olanından , kornayı çıkartıyosun , sona söküyosun , senin airbagli mi ??

evet airbag var
Araba binmek içindir..

alpaslanxvx

anladım , abi en güzeli yok mu güvendiğin bi ustan , götür yapsın , at bi sefte halletsin  ;)