Gönderen Konu: arabam göl oldu  (Okunma sayısı 12675 defa)

Çevrimdışı seearee

• 2001 lacivert golf comfortline lpg li...
    • Profili Görüntüle
arabam göl oldu
« : 08 Şubat 2010, 10:20:43 »
arkadaşlar merhababalar izmire 2 gündür sağanak  şeklinde yağan yağmurdan arabamda nasibini aldı bu sabah arabamı parktan aldığımda kontrol ettim ve sürücü tarafı ve arkası hariç diğer yolcu ve arka yolcu tarafının yerleri alabildiği kadar su almış vıcık vıcık olmuş.bütün golflerde aynı sorun olduğunu biliyorum ama bunun bi yolu olmalı biyerini tıkayıp su almayı önlemeliyiz.acaba yağmurda yanlışmı park ettim diye düşünüyorum çünki park ediş şeklime göre su almış kısaca anlatayım arabamın önü yokuş aşağı ve sürücü tarafıda kaldırımın üstünde idi.yardımllarınızı bekliyorum ne yapmam lazım suyu nasıl kurutacağım hala yagmurlu içerde pas koku olurmu.

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
Ynt: arabam göl oldu
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2010, 10:32:05 »
Aracında sunrof varmı ? Eger varsa oradaki lastiklerin eskmesi sonucunda oradanda alır.

Koltukların kurulanması için felan bu elektrikli halı yıkama makineleri var evde hanımların kullandıgı onlardan bir tane bulacan onla suyunu iyice çekeceksin havalandıracaksın vs vs işin biraz uzun.
« Son Düzenleme: 08 Şubat 2010, 10:58:14 Gönderen: fosilci »

Çevrimdışı GolfMk1Cabrio

• My Life Golf GTI :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2010, 10:35:37 »
Önce suyun kabasını alman lazım bunuda en iyi süngerle alırsın bütün kapıları sonuna kadar aç bagajda dahil sonra saç kurutma makinasıyla güzelcene kurula arabanı bol bol havalandır yoksa çoğu yer pas,oksit vs yapmasın geçmiş olsun sunrooftan alabilir diye düşünüyorum ben tabi varsa !
ob ein leben nach dem cabrio ist ???

Çevrimdışı Han

• Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2010, 14:54:37 »
araba yada halı yıkamacısına git süpürge ile çeksinler :D su çekişi olan bir süpürge ;)=
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2010, 15:27:39 »
öncelikle nereden su aldığını bulmak lazım...

aracın içini vakumlu makine ile çekmek yetmez çekilen su sadece taban halısının suyu olur taban halısının altında  ki keçelerinde kurutulması gerekir .keçeler kurutulmaz ise  koku ve araç içerisinde buğu oluşur  ve kısa zaman sonra tekrar taban halısı ıslanır.

kapı eşik kaplamaları sökülecek gerekirse koltuklarda sökülecek ve taban halısı aralanabildiği kadar aralanacak ve kurutulacak.kurutma işlemi detaylı temizlik yerlerinde boyacı fırınlarında yapılabilir.

!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı maminci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2010, 15:52:02 »
arkadaşlar merhababalar izmire 2 gündür sağanak  şeklinde yağan yağmurdan arabamda nasibini aldı bu sabah arabamı parktan aldığımda kontrol ettim ve sürücü tarafı ve arkası hariç diğer yolcu ve arka yolcu tarafının yerleri alabildiği kadar su almış vıcık vıcık olmuş.bütün golflerde aynı sorun olduğunu biliyorum ama bunun bi yolu olmalı biyerini tıkayıp su almayı önlemeliyiz.acaba yağmurda yanlışmı park ettim diye düşünüyorum çünki park ediş şeklime göre su almış kısaca anlatayım arabamın önü yokuş aşağı ve sürücü tarafıda kaldırımın üstünde idi.yardımllarınızı bekliyorum ne yapmam lazım suyu nasıl kurutacağım hala yagmurlu içerde pas koku olurmu.
Bütün golflerde var mı? benimki bugüne kaar bir damla su almadı :o

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2010, 16:01:29 »
geçmiş olsun kötü bir olay  :-\

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2010, 18:18:17 »
tek senin başına gelmiyor bi bak istersen Fabia da aynı sorun
ARKA KOLTUK ÖNÜ SU ALIYOR-SAĞ ÖN KOLTUK ÖNÜNDE SU---ÇÖZÜM
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı seearee

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2010, 22:50:48 »
HAKKATTEN BU SİTEYİ VE SİZLERİ SEVİYORUM:)özellikle büyük yazdım:) hemen herkesin yardımına koşuyor ve sorununuz olmasa bile takip ediyorsunuz ve sorulara cevaplar bulmaya çalışıp buluyorsunuzda herkese teşekkürler.sorunuma gelince izmirde özel serwiste tanıdığım var ona götürdüm bende yapardım belki sizlerin dediği gibi ama inanın ne vaktim var nede yağmurun dindiği var servise bıraktım 2 gün sonra alıcam ve bidaha olmaması için su alan yerleri bulunup kapatılacak.büyük ihtimal sorunum tüplü arabaların hepsinde oluyormuş tüpü takan gereksiz bazı insanlar deldikleri yerleri silikonlamıyorlarmış ve suda buradabn giriyormuş.arabamda soonrof yok girecek tek yerde su tahliyeleri oralarda açık olduğuna göre geriye lpg delikleri kalıyor 2 gün sonra alıcam yazarım sorunun gerçek nedenini.lpg taktırırken aman dikkat edin ve söyleyin üstüne basa basa.

Çevrimdışı blackboyss

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2010, 22:59:11 »
insallah makul bir fiyatla kurtulursun, geri bildirimini bekliyoruz diger arkadaslara yada geleceklere ön bilgi olur.

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 09 Şubat 2010, 09:54:51 »
Benzinli kullanın şu araçları :D

Çevrimdışı drdcn

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 09 Şubat 2010, 12:02:06 »
bu sorunun lpg ile pek alakası yok. golf ve boralarda sıklıkla rastlanabiliyor. benim aracımda alıyordu uzun süredir. baya gitti geldi servise ama bulamadılar bir türlü. en sonunda iç döşemeyi tamamen söktüler. sunrooflu olan araçlarda genelde sunroof kanallarının tıkanmasından kaynaklanıyor. benimki ayrıca sigorta kutusundanda alıyormuş. (bu konuda forumda konular var farklı yerlerdende alabilir). sonunda kurtuldum ama baya başımı ağrıttı. son olarak makine ile kurutmaya çalışmak çok işe yaramaz. çünkü döşemenin altında baya kalın keçe gibi bir şey var. onu makine ile kurutman pek mümkün değil. ben onuda söktürüp iki gün dışarıda kurutturdum. geçmiş olsun inşallah sende kurtulursun. bu arabalara hiç yakışmıyor.

Çevrimdışı nakres

• http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 09 Şubat 2010, 12:18:47 »
bu sorun aslında bazı markaların bakım periyodlarında var ve çalışanlarıda bu konuda duyarlı bakımlarda tahliye temizliği yapılıyor vw de ancak müşteri isterse yapılıyor.

sigorta kutusundan kaynaklanan su alma problemleri ise tesisat kapağının altında bulunan contanın zamanla özelliğini yitirmesinden dolayı oluyor.oraya ulaşmak için ise silecek motoruna varana kadar sökülmesi gerekiyor...

su alama problemlerinde vw yi iyi tanımayan kişilerle sorununuzu çözmeye çalışırsanız %100 sorun çözülmeyebilir haberiniz olsun.
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı seearee

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 09 Şubat 2010, 18:18:55 »
tamircimi aradım ve sorunun polen filtresinin altından kaynaklandığını ve oralarıda cam silikonuyla kapattığını söyledi işallah bidaha olmaz bu arada fiyat olarakta toplamda 50 tl ye anlaştık yani çok fazla fiyat çıkmadı ama sinir bozucu bir durum böyle bir arabada böyler bir sorun çok ayıp oldu bence eminimki tofaşlarda bile olmuyordur bu sorun.

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.