Sizce araçlarımız sorunlu mu?

Başlatan maminci, 24 Ocak 2010, 17:08:41

« önceki - sonraki »

donjuan020

Alıntı yapılan: 06onur - 25 Ocak 2010, 19:28:02
japon araçları mekanikten biraz daha sağlamlar. Motor da almanlarla hemen hemen aynılar almanlar galiba biraz daha başarılı

Şöyle bir kıyaslama yapayım. tanıdığım iki araba

*2000 Golfbasic ABS+EBD klima, 4disk fren, 4cam otomatik,yan aynalar ısıtmalı elektrikli,Debriyaj otomatk ayar hidrolik,sübap(?) otomatik ayar,tam bağımsız süapansiyon. Pek arıza yaşadığı söylenemez. Sadece kirli yakıttan adaptasyon yaptrdı okadar

*99civic Abs+ebd(YOK), 4DİSK(YOK,doğal olarak yol tutuş yok), , Elektrikli ısıtmalı yan ayna(YOK), otomatik debriyaj ayarı (YOK), otomatik sübap ayarı(YOK), Klima (YOK). Tam bağımsız süspansiyon, 4cam otomatik.   Pek arıza yaptığı söylenemez kışın bir iki çalışmadığı oldu ama akü kablosu gevşek falan denildi. Yokların arıza yapma ihtimali YOKKK

Özetle japon arazları az risk alır ve az arıza yapar(dayımda yukarıya ek klimalısı var klima gayet arızalı) bu onların daha iyi olduğunu göstermez daha az arıza yapacağını gösterir. Keza yoltutuş, güvenlik, izolasyon,kaza anında az hasar çıkarma gibi konular "ön planda değilse" gayet mantıklıdır kesinlikle daha az arıza yaparlar. Komple araba derseniz ben Alman diye düşünüyorum.

cidden kısa ve öz olan acıklamayı yapmışsın bende yeni aldım golf 2001 comfortt nedense hiçbir pişmanlığım yok makine olayında her zaman almanlar tek

Han

Alıntı yapılan: nizam - 04 Haziran 2010, 15:21:05
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://golfmk1ciyiz.biz Her Şey Golf Mk1 İçin

nizam

Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

redbarons

bende de 1998 model golf 4 aracım var.. bir sene oldu alalı. ilk alırken satıcıya debriyaj takımını değiştirttim. onu haricinde ileride sorun yaşamamak üzere, marş ve şarj dinomalarına baktırdım ve su radyotörünü değiştirdim. bu bakımı keyfi yaptırdım. ne de olsa araç 98 model. o gün bugündür mekanik aksamda hiçbir sorun yaşamadım ve vizeden ilk seferde kusursuz olarak geçti.

arabamdan teksıkıntım ise kapı kilitleriyle ve aracın yere sürtmesiyle alakalı bir türlü sorunu çözemiyorum. birini yaptırırken diğeri bozuluyor. sürtme meselesine gelince türkiye yolları malum. ama yol tutuşu ve güvenliği düşünerek orjinal jantın dışına çıkmamayı yeğliyorum.

konfora gelince toyotacılar kusura bakmasın ama golfün sürüş konforunu hiçbir arabada bulamadım. diğer aabaların ya koltukları rahatsız etti yada pedal aksamı..

maminci

Alıntı yapılan: redbarons - 15 Şubat 2010, 14:34:35
bende de 1998 model golf 4 aracım var.. bir sene oldu alalı. ilk alırken satıcıya debriyaj takımını değiştirttim. onu haricinde ileride sorun yaşamamak üzere, marş ve şarj dinomalarına baktırdım ve su radyotörünü değiştirdim. bu bakımı keyfi yaptırdım. ne de olsa araç 98 model. o gün bugündür mekanik aksamda hiçbir sorun yaşamadım ve vizeden ilk seferde kusursuz olarak geçti.

arabamdan teksıkıntım ise kapı kilitleriyle ve aracın yere sürtmesiyle alakalı bir türlü sorunu çözemiyorum. birini yaptırırken diğeri bozuluyor. sürtme meselesine gelince türkiye yolları malum. ama yol tutuşu ve güvenliği düşünerek orjinal jantın dışına çıkmamayı yeğliyorum.

konfora gelince toyotacılar kusura bakmasın ama golfün sürüş konforunu hiçbir arabada bulamadım. diğer aabaların ya koltukları rahatsız etti yada pedal aksamı..
Yere sürtme problemini ben geçen yıl çok yaşadım, hatta arabayı satma noktasına geldim,bu forumda da tartıştık, en sonunda  edindiğim bilgilerle helezon yaylarını ve helezon takozlarını değiştirdim(her lastik için birer tane toplam 4 tane) ve 2 cm kadar yükseldi araç, şimdi sorun yok, bir de lastik24.com'dan bakarak karşılaştırabilirsin, yerden yüksekliği ve yanak yüksekliği en ideal olan fabrika önerisi lastik ölçüleri 195x65x15, bu ölçüden başka kullanma derim ;)

redbarons

Alıntı yapılan: maminci - 15 Şubat 2010, 15:47:17
Yere sürtme problemini ben geçen yıl çok yaşadım, hatta arabayı satma noktasına geldim,bu forumda da tartıştık, en sonunda  edindiğim bilgilerle helezon yaylarını ve helezon takozlarını değiştirdim(her lastik için birer tane toplam 4 tane) ve 2 cm kadar yükseldi araç, şimdi sorun yok, bir de lastik24.com'dan bakarak karşılaştırabilirsin, yerden yüksekliği ve yanak yüksekliği en ideal olan fabrika önerisi lastik ölçüleri 195x65x15, bu ölçüden başka kullanma derim ;)

çok teşekkür ederim. aracın üzerinde 14 inç jant var. henüz çelik jant alamadım ama dediğinizi değerlendirip 15 inç jant alıp bilgilendirdiğiniz lastik ölçülerini deniycem.

maminci

Alıntı yapılan: redbarons - 15 Şubat 2010, 16:39:55
çok teşekkür ederim. aracın üzerinde 14 inç jant var. henüz çelik jant alamadım ama dediğinizi değerlendirip 15 inç jant alıp bilgilendirdiğiniz lastik ölçülerini deniycem.
Aracı kaldırıp helezonlara baktır, çok büyük olasılıkla eskimiştir, sonucu merakla bekliyorum :D

06onur

honda """"""""""
Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, ABD'de Şubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen kazalarından sonra iki modelinde toplatma kararı çıktı.Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, ABD'de Şubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen 7 kazada, sürücü tarafında bozuk hava yastıklarından metal parçalarının koptuğunu açıkladı. Civic Accord.

toyota"""""""" 8milyon araç toplattı
Toyota 2.3 Milyon Aracı Geri Çağırıyor. Geri Çağırılan Modeller
Geri çağrılan araçların 2009-2010 yılı RAV4, 2009-2010 yılı Corolla, 2009-2010 yılı Matrix, 2005-2010 yılı Avalon, 2007-2010 yılı Camry, 2010 yılı Highlander, 2007-2010 yılı Tundra ve 2008-2010 yılı Sequoia olduğu belirtildi.
Toyota’nın söz konusu modellerinin diğer ülkelerde çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin bilgi verilmedi.
ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenlik İdaresi, ‘’sorunun ciddi bir güvenlik konusu olduğunu ve Toyota’nın derhal hareket geçmesinin memnuniyet verici olduğunu” açıkladı.

Dünyanın en büyük ya da uygun olmayan zemin döşemesi nedeniyle gaz pedalının sıkışma potansiyeli bulunduğunu ve gaz pedalının sıkışmasının aracın hızının artmasına ve aracın durmasının zorlaşmasına, böylece kaza, ağır yaralanma ya da ölüme yol açacağı gerekçesiyle ABD’de 4.2 milyon aracı geri çağırmıştı.

Cruze""""""Güney Kore'de 32272 Chevrolet Cruze gferi çağırıldı.

Bunlar sıfır koy elektroniği al cevabını

10YILLIK ARACIN SAĞLAMLIĞINI NEYE GÖRE KONUŞACAĞIZ. KAÇ KM YAPTIĞI, KİMLERİN ELİNDEN GEÇTİĞİ BİLE BELLİ DEĞİL

VW golfte yok mu var tabi. DSG 7ileri arızası(geneli ilk çıktığı 2007yılı) servise çağırılıp çözülüyor. Çok nadir kalkış asistanı arızası. çift aşırı besleme de Kompresör kasnak arızası(geneli ilk çıktığı 2007de) servise çağırılarak garanti kapsamında çözülüyor.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

blackboyss

ben aracimi yeni aldim 10 yaşında servise cektim 1300 tl komple bakim yaptirdim firen disklerinden baski balataya bujilerden triger setine v kaysina kadar, simdi maşallahi var kullaniyorum memmunum bakalim ilerde neler olacak.

redbarons

Alıntı yapılan: maminci - 15 Şubat 2010, 18:23:25
Aracı kaldırıp helezonlara baktır, çok büyük olasılıkla eskimiştir, sonucu merakla bekliyorum :D

verdiğiniz bilgi için teşekkürler yakında baktırıcam

maminci

Alıntı yapılan: redbarons - 16 Şubat 2010, 09:14:10
verdiğiniz bilgi için teşekkürler yakında baktırıcam
Bu arada benimki de kırmızı comfort 2001  ;)