Gösterge camını sökerek, kısa km saatine müdahale etmek

Başlatan mustklc, 07 Aralık 2009, 18:29:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustklc

arkadaşlar benim km göstergemde kısa mesafeyi gösteren km yi bir türlü sıfırlayamıyorum. sağdaki düğmeye bastım, çevirdim..vs nafile. bi tık yok. hatta şimdi de araba 100 bini devirdiği i.in service in 5 parts yazıyor, onu da silemiyorum. arabayı ilk aldığımda oluyodu sonra ne olduysa , çalışmıyo.

bu düğmenin arızalı olduğunu düşünüyorum. kabaca bir göstergeye baktım. üstünde 2 ve sağlı sollu 2 , toplam 4 vidası var. acaba bu vidaları söksem bu sorunu tamir edebilir miyim?

saygılar
Araba binmek içindir..

maverick

iyide söktükten sonra ne yapacaksın ki km yi nasıl sıfırlayacaksın ?

birde şu var sen söktüken sonra arabayı satarken ya derlerse km ile oynanmış o zaman nasıl ispat edeceksin?

benim şanzuman doğuşta indi debriyaj problemi var diye takarken mi artık indiriken mi bilmiyorum hız dişlisini kırmışlar yaklaşık 250 300 km km saati saymadı ben satarken deseler km ile oynanmış diye ben anlatsamda adam inanır mı bilmem?

sen km anladığım kadarıyla analog dijital olsa çek sigortasını sıfırlansın dicektim
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

sossi

aynısı bendede vardı ben kendim söktüm ve içinde o çevirme düğmesine ait küçük bi kırık parça vardı ve onu saatin içindeki siviçe basıcak şekilde güzelcene japonla yapıştırdım,japona çok dikkat et akışkan olduğu için km saatine damlamasın ona göre dikkatli yap kolay gelsin..parçasını içinden bul kaybetmeden..
20 valve 2.0 5 silindir 175 hp

sossi

yani şuan ki sorun km saatini sıfılama çubuğunun dibi kırık olduğu için sivice temas edemiyo ve sıfırlama yapamıyo yapıştırdıktan sonra daha dikkatli kullanmanı tavsiye ederim..

mustklc

bendeki klasik Türk aklı. içini söktüğüm açtığım herşeyi yapabileceğimi ümit ediyorum  >:D

sossi sorun switch de mi bilmem, zira o tuşa bastığında tık tık diye bir yerlere değdiğini hissediyorum. ama bi numara olmuyor.  bana şu sökme işini detaylı  bi anlatsana. neye dikkat edeceğim mesela?

not: gerek kalmadı burada buldum :)

http://www.vwtr.net/forum/97-polo-gosterge-sokmek-resimli-anlatim-t8804.0.html
Araba binmek içindir..

mustklc

Araba binmek içindir..

sossi

valla işte göstergeyi söküp eve götür sonra dikkatlice camı vs sök ibrelere dikkat et kırılmasın,sonra km sıfırlama çubuğuna ait kırık parçayı bul içinde ve yapıştırma yönüne dikkat et içindeki sivice basıcak şekilde ayarla ve japonla sağa sola damlatmadan sık kurusun ve işlem tmmdır..ben kendim yaptım umarım sende yapabilirsin..kolay gelsiin takıldığın biyer olursa yine sorarsın  ;)

mustklc

maalesef bu girişimim başarısızlıkla sonuçlandı. alttaki vidayı bir türlü sökemedim.. direksiyondan dolayı içine tornavida girmiyor. ben de zorlamadım açıkçası. acana başka bir yolu yok mudur?

resimde de gösterdim oradakilere tornavida sokamadım. bu arada gösterge resmi benim değil bu siteden başka bir arkadaşın :)

Araba binmek içindir..

ozmo

o vidaları sökmen için direksiyonun altındaki bakaliti çıkarman gerekiyor  o da baya uğraştırıyor senin gösterge yeni tip gösterge

mustklc

Araba binmek içindir..

maverick

benim dediğim heralde yanlış bir düşünce kimse bişi dememiş   :saygılar
SÜRAT FELAKETTİR

mustklc

maverick senin dediğini anladım ama uzun mesafe km saatine değil kısa mesafeye müdahale etmek istemiştim ben.

ekranda hergün hergün service in pts yazısını görmek nasıl bir duygudur bilir misin sen? peki bi yerden bi yere kaç lira gaz harcadığını hesaplayamamak . acıların çocuğuyum ben.  :-[
Araba binmek içindir..

maverick

;)

bende de sürekli bip diyor çalıştırmadan servis ikazı çıkıyor bende onu bir türlü sıfırlayamadım
bu sitenin değişik yerlerinde var nasıl yapılacağı ama bende işe yaramıyor seni azda olsa anlıyorum kolay gelsin  ;)
SÜRAT FELAKETTİR