Beyin Arızası

Başlatan hasanfen, 22 Kasım 2009, 10:34:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanfen

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Geçenlerde büyük bir sorun yaşadım paylaşmak ve yardım almak istiyorum. Aracım 98 polo Hb 3 günlük yatmanın ardından yağmurlu bir gün aracımı çalıştırmak istedim ama çalışmadı birkaç denemede fayda etmedi. Akü lambası yanıp gösterge ışıkları çizgi çizgi olmuştu. Ufak bir ilçede ikamet ettiğim için elektrikçi çağırdım, geldi arabaya akü takviyesi yaptık aracım çalıştı biraz gez dükkana gel akünü ölçelim dedi. Neyse aküyü ölçtü senin akü boş yeni akü verelim dedi. Ok dedim yeni aküyü taktı aracı çalıştırdım geri vitese taktım 3 metre geri geldim 1.vitese takıyordum araba istop etti. Zaten dükkanın önündeyim hemen geldi elektrikçi arabanın bakabileceği (elektrik aksamı olan) her yerine baktı fakat arabayı çalıştıramadık. En son bobine akım geliyor ama akım bobinden çıkmıyor dedi. Sen yeni bobin al takalım araba çalışır dedi. Akşama doğru bir başka elektrikçi de baktı aracıma o da her yere baktı araç yine çalışmadı. O gün öylece orda kaldı aracım. Ertesi gün sabah erken saatlerde il merkezine araba var, bobini sökmeden il merkezine gittim. Neyse uygun bobin 3 soket çıkışı olan bobinmiş il merkezinde bulamadım Neyse uzatmadan aracı çekiciyle il merkezine getirdim. Aracı getirdiğim servis Wolkwagen seat audi servisi diyor ama tüm gün boyunca tek Volkswagen benim aracımdı! Ustalar akşama kadar aracın bobinine, distribütörüne, vs. heryerine baktılar araç hala çalışmadı. O gün de bitti :((. Usta aracı tek bakmadığımız yeri kaldı 'beyni' dedi. Beynini sökeriz ankaraya yarın tamir ettitiriz dedi ertesi gün ankaraya beyinciye gittik ostim yıldızda. Adam beyni resetleyip program atmış (5dk. sürdü) 400 tl para istedi. Neyse verdik mecburen. il merkezine geldik beyni araca taktık. Sonunda aracım çalıştı. Derin bir ohh çektim.
Şimdi arkadaşlar yorumlarınızı ve bilenlerden lütfen sorularıma cevaplarınızı bekliyorum.
Aracım akünün yanlış bağlanmasından bu hale geldi diyen var başka ne olabilir beyne bu hasarı veren? Başka sorum aracı bilgisayara takınca 5 farklı sorun olduğu görünüyor. Bunlardan biri gaz pedal potansiyometresi biri gaz kelebek potansiyometresi vs. bunlarda beyin arızasına neden olabilir mi? Şimdiden Sagolun ...

polo38

Son dedikleri beyin ayarlarının bozulmasına neden olabilir.

hasanfen

Gaz kelebek potansiyometresi mi neden olabilir? Bir de ustaya bu 5 sorun devam ederse beyin yine arızalanmaz mı dedim beyni resetleyince o 5 problem de gitti dedi doğru mudur?

polo38

İyi ki beyin yanmamış.Yazılımsal arıza olması daha iyidir.Kolay kolay ayarı bozulmaz artık.

hasanfen

Saolasın polo 38 peki beyni resetleyince o 5 problem de gider mi?

polo38

potansiyometre arızası bende de çıkmıştı ama araba çalışırken bir sorun yaratmıyordu.Bilgisayara bağlayıp hatayı ayarlayıp silince bir daha da o hatayı vermedi.Pololarda biraz fazla hassasiyet var bu gibi şeylerde.

hasanfen

Arkadaşlar bilenler şu sorularıma yanıt verebilirler mi?
Aracım arızalıyken bilgisayara bağladık 5 tane hata verdi. Bunlardan 2sini yukarıda belirttim. Aracımın beyni resetlendi bu durmda o 5 problem devam eder mi yoksa onlarda halledilmiş midir?

polo38

Diğer 3 ünü de söyleyebilir misin?

hasanfen

onları not almamışım arkadaşım ya :((

polo38

Gaz kelebeğinde fiziksel bir arıza olsa  kullanırken de hissedebilirsin.Zaten  beyin yeniden programlanırken  ayarsızlıklar giderilip hata kodları silinir.Fakat fiziksel bir arıza varsa hata kodu silinse bile biraz kullanımdan sonra o arıza kodunu gene verecektir.Biraz kullanıp gene bilgisayara bağlat o zaman daha garanti olur.

06onur

Geçmiş olsun böyle birdurumda önce foruma sorman iy olur. enim bu konu hakkında bir bilgim yok ama forumda çok değerli elemanlar var direk servis bünyesinde çalışan kesin yardım ederlerdi. Bende seninle aynı soruyu soruyorum ?

"""Beyin neden arıza yaptı" bu sorunun cevabı verilmeden tamirat pek anlamlı değil. Sorun aracı yaşı ise bir daha başına gelmez ama sorun yağmurun beyne ulaşması vs. ise tekrar yaşarsın. Yani sebep ortaya koyulup çözülmeli elektronikten anlayan iyi bir usta bulmanı tavsiye ederim.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

polo38

onur kardeşe katılıyorum.Beyin çok sağlamdır kolay kolay bişey olmaz ama ayar bozulabiliyor ki yazın benim aracın beyni az kalsın yanıyormuş şarj dinamosu yüzünden.

maverick

geçmiş olsun öncelikle
onurun da dediği gibi foruma sormakta yarar var saolsunlar çok bilgili ve aynı zamanda yardımsever arkadaşlar var beyinde neden arıza çıktı onu bulmak lazım mekanik bir problem ise düzeltmediğin için tekrardan beyne hata kodu olarak yazılır sen tekrardan bir bilgisayara bağlat aracını o dediğin gaz pedal ve kelebek potansiyometresi sorunlarını yine vermiş mi? vermişse kelebekle gaz pedalının kontrolünü yaptır bence gaz pedalın telli değilse sensör var açı sensörü onda da problem olabilir tabiki benimkiler tamamen tahmin ve varsayım benden çok daha fazla bilgili arkadaşlar var onlar benimde yanlışım olursa düzeltirler zaten güle güle bin arabana kazasız belasız sen ve herkes

Alıntı yapılan: polo38 - 22 Kasım 2009, 15:44:31
onur kardeşe katılıyorum.Beyin çok sağlamdır kolay kolay bişey olmaz ama ayar bozulabiliyor ki yazın benim aracın beyni az kalsın yanıyormuş şarj dinamosu yüzünden.

biraz konuyu açabilir misin? nasıl bir arıza vardı şarj dinamosunda?
SÜRAT FELAKETTİR

HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

hasanfen

yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ama foruma sor demişsiniz forum derken diğer forumlara mı sorayım onu tam anlamadım :(