Rölantide titreme ve Direksiyon kilitlenmesi

Başlatan osmank, 03 Haziran 2009, 16:50:15

« önceki - sonraki »

osmank

Merhaba Arkadaşlar,

İki ayrı sorunum var diyebilirim. LPG li araç.

1- Rölantide çalışırken (9000) 7000/8000 e kadar inip 10000/11000 e kadar çıkıyor. Gösterge rölantide sarkaç gibi 8000-10000 arasında gidip geliyor.  Rölantide çalışırken arabayı bayağı titretiyor. Normalde rölantide kaç devir olması gerekir?

2- Yolda giderken hızı azalttığımda devir düşünce araba aniden stop ediyor ve direksiyon kilitleniyor.
Özellikle yavaş gittiğim zamanlar bu sorunla karşılaşmaya başladım.

Bundan kısa bir süre önce benzin pompasını değişmiştik, ondan sonra tesadüf müdür bilmiyorum iyice arttı.

erdem2179

1: boğaz kelebeği normalde 9000 de kalması lazım
2:direksiyon kilitlenmesi çok tehlikeli acilen baktırmanızı öneririm allah korusun
Mk3 gti

OZGUR.K

LPG ise iki kere dikkatli olman lazım.Her an heryerde stop edebilir.Bakımların tam olsa da bu gaz olayı hep böyle işte.

erdem2179

Alıntı yapılan: OZGUR.K - 03 Haziran 2009, 18:22:47
                LPG ise iki kere dikkatli olman lazım.Her an heryerde stop edebilir.Bakımların tam olsa da bu gaz olayı hep böyle işte.
yoo ben katılmıyorum bende de var lpg zavoli 1 yıl oldu hiç böyle sorun yaşamadım tık demedi maşallah...
Mk3 gti

dave123

benim de LPG li bir yıl içinde zaman zaman rölanti problemi yaşadım, kelebeği temizlettim düzeldi. ama artık düzelmiyor, bugun kelebeği değiştiriyorum.

Bu arada Osman kardeş emsal teşkil etmesin ama son zamanlarda benim de stop ediyordu araba, aynı belirtiler vardı.

Umarım seninki daha hafif bi problemdir. 

osmank

Alıntı yapılan: erdem2179 - 04 Haziran 2009, 10:23:21
   yoo ben katılmıyorum bende de var lpg zavoli 1 yıl oldu hiç böyle sorun yaşamadım tık demedi maşallah...
İnşallah hafif birşeydir. Arızalar çıktıkça insanı maddi ve manevi etkiliyor.
Lpg ye geçmeden önce benzinle kullanırken boğaz kelebeğinde bir sorun yaşamıştım. Çıkma boğaz kelebeğiyle değiştirdik. O sıralarda da araba stop ederdi ama şimdiki gibi değil ayrıca direksiyon kilitlenmesi sorunu da yoktu. Geçen arabada benzin kokusu olunca baktırdım. Benzin pompasının üst kısmında bir çatlak vardı. Değiştirdik. Ondan sonra bu stop etme ve direksiyon kilitlenmesi sorunu ortaya çıktı.
Lpg (ekogaz) takdırdık, bilmiyorum lpg kaynaklı mıdır, boğaz kelebeğimidir? En kısa zamanda baktıracağım .

devran

bence bu sorunu direk lpg ye yüklemeyin bizim araçta lpg li ve hiç bi probelem yok(6aydır) daha öncede 1.5 yıl lpg lı kullanıldı biliyorum(tanıdıktan almıştık aracı)

ayrıca normal rolenti 900-1000 devir olması lazım

bizimki 900 devirde çalısiyor ama motordan motora değişir

osmank

Dün iş çıkışı ustaya götürdüm. Cihaza bağladı, lamda sensöründe arıza verdi. Şimdi bir adaptasyon yapalım ileride yine olursa değiştiririz dedi.
Ayrıca lpg takdırdığım yere de götürdüm, gaz ayarlarını yeniden yaptı.
İnşaallah hallolmuştur.

Gerge

Bogaz kelebegi oldugunu dusunuyorum.
Ayni sekilde rolantide anlamsiz devir degismeleri ve dusuk hizda stop etmeler aynen basima geldi.
temizlikten sonra kendisine gelecektir.

ayrica yuksek ihtimal kilitlenme olarak algiladiginiz, motor stop edince hidroligin devreden cikmasi. kilitlenmiyordur ancak cok cok agirlasiyordur.

nerden biliyorum, bende ilk basligimi ayni konu icin ayni sekilde acmis ve bende kilitleniyor demistim :)

20 ytl ye temizlik yaparak bu sorundan kurtulmustum.

umarim sorununuz budur ve 20-30tl ile yirtarsiniz

ancak direksiyon kilitlenmese bile adamin basini belaya sokacak kadar agirlasiyor olmasi buyuk risk, yogun trafikte karsilasmazsiniz umarim.

kazasiz belasiz.

kamasutara

Anahtar takılı iken direksiyonun kitlenmemesi lazım.

osmank

Alıntı yapılan: Gerge - 06 Haziran 2009, 23:01:25
...
ayrica yuksek ihtimal kilitlenme olarak algiladiginiz, motor stop edince hidroligin devreden cikmasi. kilitlenmiyordur ancak cok cok agirlasiyordur.

nerden biliyorum, bende ilk basligimi ayni konu icin ayni sekilde acmis ve bende kilitleniyor demistim :)

Usta da aynı şekilde, araba stop edince direksiyon sertleşir sen de kitlendi sanmışsındır demişti.

Sorun bence  iki yönlüymüş,

1- Gaz ayarlarının yapılması gerekiyormuş, zira araba gazla çalışınca bariz bir güç kaybı oluyordu, bir süre sonra da gaz motorun çalışmasına yetmiyormuş gibi motor gürültülü ve sarsıntılı bir şekilde çalışıyordu. Gaz ayarları yapılınca araba kendine geldi adeta.
Daha önce yokuş çıkışlarında araba gazı almıyor bir noktada stop ediyordu.
Şimdi o sorun kalmadı gazın ucuna dokunduğum zaman araba gidiyor. Sanırım şimdi biraz daha fazla gaz yakıyor ama olsun.

2- Ptesi sızdırmazlık raporu almak için arabayı götürdüğümde ilk seferde raporu alamadık.
Kontrol eden adam "LPG valfını sökünce araba stop ediyor. Ancak etmemesi lazım, lpg den çıkınca otomatik olarak (stop etmeden) benzine geçmesi lazım." yazdı. LPG yi takdırdığımız yere götürdük. Yaptırdık.

Bence gaz yetmiyordu, benzin de otomatik olarak devreye girmeyince araba stop ediyordu ve  bu sorunu yaşıyordum.

Gaz ayarı artırınca göstergedeki titreme, sarsıntılı çalışma, stop etme sona erdi. İnşalllah böylece de devam eder.