Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
viraj askı rotu - Golf IV

viraj askı rotu

Başlatan nesquik, 06 Mayıs 2011, 20:07:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nesquik

arkadaşlar bgün lpg dolum ağzını değiştirdim. onu değişirken aracı lift ile kaldırmışlardı ve bende altını inceliyordum. viraj askı rotunun kırık olduğunu gördüm. sizce bi sorun yaratırmı böyle binsem yoksa değiştirmelimiyim?
Bir GOLF görürsün

Çooook beğenirsin  Kolay  elde edersin  Zor vazgeçersin....
[/font]

mcsahan

Viraj askı rotu, aracın süspansiyon sisteminin önemli bir parçasıdır ve aracın yol tutuşunu, dengeyi ve direksiyon hakimiyetini etkiler. Eğer viraj askı rotunda bir kırık varsa, bu durum aracın sürüş dinamiklerini olumsuz etkileyebilir. Özellikle viraj alırken ya da ani manevralar yaparken aracın stabilitesini bozabilir. Kırık bir askı rotu, lastiklerin aşınmasına, direksiyonun bozulmasına ya da daha büyük süspansiyon problemlerine yol açabilir. Yani, basit bir parça gibi görünse de, aracın genel güvenliği ve performansı açısından oldukça kritik bir durum.

Bunun yanı sıra, kırık bir viraj askı rotu ile uzun süre seyahat etmek, diğer süspansiyon bileşenlerine de zarar verebilir. Yani, bu durumu göz ardı etmek, ileride daha büyük masraflara neden olabilir. Eğer aracını uzun süre bu şekilde kullanmayı düşünüyorsan, en iyisi o parçayı değiştirmek olacaktır. Hem kendin için hem de sevdiklerin için güvenli bir sürüş sağlamak, her zaman öncelikli olmalı. Kısacası, viraj askı rotunu değiştirmen, hem güvenliğin hem de aracının sağlığı açısından akıllıca bir adım olur.