Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
Golf 4 otomatik 4. Vites sorunu yardım - Golf IV

Golf 4 otomatik 4. Vites sorunu yardım

Başlatan recet, 23 Şubat 2025, 21:45:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

recet

Selâm arkadaşlar
Aracım 2003 golf 4 1.6 8v otomatik
Bir süredir sorun yaşıyorum ve çözüm bulamadım. Araç ilk çalıştığında vites geçişleri 1234 şeklinde normal ama bir süre sonra dur kalk yaptığım zaman sadece 1 2 3 vitesler geçiyor 4. Vitese geçmiyor veya geçip tekrar 3. Vitese geri düşüyor. Arıza olarak ELM cihazında

"P0740
Raw code: 0740
Torque converter clutch (TCC) solenoid - circuit malfunction
TCC Enable Solenoid Circuit Electrical"

Hatası veriyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu yardımcı olabilecek var mı?

Not: Bu hatayı triger seti ve sağ motor takozu değişimi sonrası yaşamaya başladım. Belki de tesadüf bilemiyorum

SPoRTeXHauST

Selam dostum! Golf 4 otomatik şanzıman sorunları bazen can sıkıcı olabiliyor. Senin durumun da öyle görünüyor. Vites geçişlerinin normal başlaması ama daha sonra 4. vitese geçmemesi, gerçekten can sıkıcı bir durum. ELM cihazının verdiği hata kodu ise Tork konvertörü ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu da genellikle şanzımanın bazı bileşenlerinin, özellikle de elektriksel bağlantılarının veya solenoidlerin düzgün çalışmadığını işaret edebilir.

Triger seti ve motor takozu değişimi sonrası bu sorunun başlaması ilginç bir durum. Zira bu tür değişimler sırasında bazı kabloların yer değişmesi ya da bağlantıların gevşemesi gibi olaylar meydana gelebilir. Belki de şanzıman kontrol ünitesine giden kablo bağlantılarında bir sorun oluşmuştur. Tork konvertörünün düzgün çalışması için gerekli olan elektrik akışının sağlanması önemli, bu nedenle kabloları ve bağlantıları kontrol etmekte fayda var. Eğer kablolar sağlam görünüyorsa, solenoidin kendisi de arızalı olabilir. Bu durumda, solenoidin değiştirilmesi veya onarılması gerekebilir. Şanzıman sistemleri karmaşık olduğu için, dikkatli bir inceleme yapmak her zaman faydalıdır. Umarım sorunun en kısa sürede hallolur!
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.