Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Golf 3 gti aldım yardıma ihtiyacım var  (Okunma sayısı 10262 defa)

Golf 3 gti aldım yardıma ihtiyacım var
« : 31 Aralık 2017, 12:06:39 »
Arkadaşlar daha önce 95 golf 1.8 gl aracım varken foruma üye olmuştum. 5 sene kadar focus 1.0 ecoboosttan sonra tekrar mk3 e dönüş yaptım. 97 model gti aldım.
Araç 303 bin km deydi aldığımda. 307 oldu şu aralar. Van da görev yaptığım için parça ve aracı bilen usta konusunda sıkıntı yaşıyorum bazen. Bu aracı en iyi buradaki arkadaşların bildiğini düşündüğümden buraya yazmak istedim. Belki aracı bilen vardır. Foto ekleyemedim ama plakası 06 MNT 73 siyah renkli bir araç.

Gelelim yaşadığım sıkıntılara.
Araç görsel olarak diri ve düzgün. Tüm elektrik aksamı çalışıyor. Koltuk ısıtmasında sunroofa kadar sıkıntısız çalışıyor. Ama mekanik olarak eksikleri vardı  ankaradan aldığımda aks, rotil, bilya ve bakımlarını yaptırdım. Lakin devam eden sorunlar var.
1. Araç bazen durduk yerde gaz yememeye ve teklemeye başlıyor. Hem lpg de hem benzinde. Sigorta kutusunu ittirip kaktırınca düzeliyor. Bir müddet sonra yine tekrarlıyor  en son sigorta kutusunu komple söktürüp kontrol ettirdim. Ama ustanın dediği tekrar yaparsa yeni bi sigorta kutusu almak gerekiyormuş. Yeni sigorta kutusu bulabilirmiyim sizce?
2. Sorunum viteslerde. Daha doğrusu 2.vites geçişinde. Araç soğukken 1. Vitesten 2 ye rahat geçiyor. Ancak üst viteslerden yavaşlayınca 2 ye geçmiyor. Cartlara yok ama bites kolunu zorlasanızda danki önünde duvar var gibi oluyor ve geçmiyor. Ancak 2-3 km gittikten sonra rahat bir şekilde geçmeye başlıyor. Şanzıman yağını komple değiştirdim. Vites kollarını ayar yaptılar yağladılar ama bu sorun çözülmedi. Sıcakken yapmadığı için çok kafaya takmıyorum ama sorun senkromeçte mi yoksa kollarda mı anlayamadık. Senkromeçte olsa ısınınca da yapar diye düşünüyorum.
3. Ve son olarak araç çalışırken içeriye çok uğultu yapıyor. Üst devirlerde uğultu azalıp motor sesine dönüyor. Ama alt devirlerde çok uğultu var. Katalizmrün içi boşaltılmış olabilir diye düşünüyorum. Ekzosda bikaç yerde delik vardı onları kapattırdım ama ses azalmadı. Sizce neden yapar. Katalizörün içi boşaltılmış ise düz boru koydursam ses azalır mı. Arka susturucular yerinde ve sağlam. Ses ön taraftan geliyor zaten.

Bu konularda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Parça konusunda da yol gösterebilirseniz çok memnun olurum.

Çevrimdışı erül çiçek

    Şehir
    İstanbul
Ynt: Golf 3 gti aldım yardıma ihtiyacım var
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2019, 11:46:34 »
selamlar bende 96 model 1-8 cl var sanruflu. aksarayda esin tcrt var tüm parçalar var orada teknokta enjeksiyonlu araçlar bunlar bende yeni ögrendim en dogru adres topkapıdaki enjeksiyoncular sanırım

Çevrimdışı azap5555

  • Otomobil
    1.2 tsi referance ibiza 2015
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Golf 3 gti aldım yardıma ihtiyacım var
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2019, 21:48:44 »
Şanzıman yağını kaç numara ve ne marka koydunuz.

Çevrimdışı Frequency

  • Otomobil
    Skoda Fabia HTP
    Şehir
    Ankara
Ynt: Golf 3 gti aldım yardıma ihtiyacım var
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2019, 10:29:05 »
şanzıman yağı, senkromençler, baskı balata, değiştirme kolları bilen tarafından bakılmalı...
uğultu egzozdan olabilir, içi boşaltılmış katalizör şüpheli...
ben vanda yaşasam bu arabayı almazdım, ankarada bile ustası, parçası  çok değilken...
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2019, 10:30:04 Gönderen: Frequency »
D Ü N Y A L I L A R D A N  TİSKİNİYORUM  (g.o.r.a)