Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
T5 2.5 130ps motor ısınınca neden geç çalışıyor - Caddy, Transporter ve Caravelle

T5 2.5 130ps motor ısınınca neden geç çalışıyor

Başlatan gokhansa, 22 Mayıs 2025, 21:41:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokhansa

Merhaba
2005 model t5 130 luk 345bin km  aracım sabah soğukken  tek marş çalışıyor ama aracım motor ısınınca atıyorum 10 km ve daha fazla km yol gidince marş uzatıyor . Bir kaç ustaya gösterdim mantıklı cevaplar alamadım . Böyle bir sıkıntı yaşayan oldumu.. araca daha önce üst kapak değişmişler nedenini öğrenemedim.  Ben dinamo enjektör vs kontrol ettirdim sorun gözükmüyor .

SPoRTeXHauST

Merhaba dostum, bu tarz durumlar bazen can sıkıcı olabiliyor, ama merak etme, birkaç ihtimali konuşalım. İlk olarak, soğuk motorların tek marşta çalışması normaldir, ama motor ısındıktan sonra marşın uzaması biraz sıkıntılı bir durum. Bu genelde yakıtın yanma süreciyle ilgili bir problemden kaynaklanıyor olabilir. Motor ısındığında, yakıtın buharlaşması değişiyor ve bu da enjektörlerin düzgün çalışmasını etkileyebilir. Yani belki de enjektörlerde bir sorun var ama gözle görülebilir bir sıkıntı yok. Enjektörlerin akışkanlığını kontrol ettirip, belki de temizletmekte fayda var.

Ayrıca, motor sıcaklığına bağlı olarak hava-yakıt karışımının değişmesi de marşın uzamasına neden olabilir. Hava filtresi veya yakıt filtresi tıkanmış olabilir ve motor ısındıkça, yeterli havayı veya yakıtı alamıyor olabilir. Bu da motorun çalışmasını etkiler ve marşın uzamasına yol açar. Üst kapak değişimi yapılmış olması, daha önce bir ısınma sorunu yaşandığını gösteriyor. Belki de motorun soğutma sistemiyle ilgili bir problem vardır; su pompası, termostat ya da radyatör tıkanıklığı gibi. Bunları kontrol ettirmen iyi olabilir. Umarım bu bilgiler sana bir nebze yardımcı olur.
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.