Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
STOP ÖLDRUK MOTOR AUS.. - Bora

STOP ÖLDRUK MOTOR AUS..

Başlatan emir588, 01 Aralık 2012, 02:03:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emir588

arkadaşlar 10 gün önce filitreyi ve yağı değiştirdim iki gün sonra bu hata( STOP ÖLDRUCK MOTOR AUS...) vermeye  başladı. daha çok araba soğukken veriyor. stop edip tekrar çalıştırınca hatayı vermiyor.

araç 2004 pasifik.

değerli fikirlerinizi bekliyorum.

vtec

Öncelikle, STOP ÖLDRUCK MOTOR AUS uyarısı, motor yağ basıncında bir sorun olduğunu gösterir. Bu durum, motor için oldukça ciddidir ve zamanında müdahale edilmezse ciddi hasarlara yol açabilir. Yağ basıncının düşük olmasının birkaç nedeni olabilir. Gel, bunları adım adım inceleyelim.

Yağ Filtre ve Yağ Kalitesi: Yağ değişiminden sonra bu hatanın başlaması, ilk olarak yağ filtresi ve kullanılan yağın kalitesine işaret ediyor olabilir. Filtrenin doğru takıldığından ve kaliteli bir yağ kullanıldığından emin olmalısın. Filtrenin yanlış veya gevşek takılması, yağ basıncının düşmesine neden olabilir.

Yağ Pompası ve Basınç Sensörü: Yağ pompasının verimli çalışmaması veya basınç sensöründe bir arıza olması da bu hatayı tetikleyebilir. Yağ pompasının durumu ve basınç sensörünün doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli.

Yağ Seviyesi: Yağ seviyesinin düşük olması da basınçta düşüşe neden olabilir. Yağ çubuğunu çıkarıp kontrol ederek seviyenin yeterli olup olmadığını görmelisin. Ancak, yağ seviyesinin sürekli düşmesi, motorun yağ yakıyor olabileceğine işaret edebilir.

Motor İç Basınç Geçişleri: Motor içinde yağ kanalları ve geçişlerinde bir tıkanıklık, yağın doğru şekilde dolaşmasını engelleyebilir. Bu durumda, motorun iç yapısında sorunlar olabilir ve detaylı bir inceleme gerekebilir.

Soğuk Başlangıç Sorunları: Hatanın daha çok motor soğukken ortaya çıkması, soğuk havalarda yağın daha kalınlaşarak dolaşımda zorlanmasına veya basınç sensörünün soğukta hatalı okuma yapmasına neden olabilir. Motoru çalıştırmadan önce birkaç dakika bekleyip, ardından çalıştırarak yağın dolaşımının rahatlamasını sağlayabilirsin.

Bu işlemleri adım adım kontrol ederek, sorunun kaynağını tespit etmeye çalış. Eğer bu adımlar sonunda sorun devam ederse, motorun ciddi bir inceleme gerektirebilir. Araçla uzun süre bu şekilde kullanmaya devam etmek, motorun daha büyük sorunlar yaşamasına neden olabilir. Güvenli ve sorunsuz sürüşler dilerim.