İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ozkan_misirli

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 21
57
S.a Arkadaşlar daha önce forumda da yazmıştım. İkinci vitese geçerken gelen garç sesinden. İki gün önce ustaya götürdüm. Bindi test etti.
İkinci vites senkromeji değişecek
Debriyaj baskı çok az kalmış değişecek
Ateşleme problemi var Buji ve buji kabloları değişecek.

İkinci vites senkromeji ve debriyaj baskı değişimi için
baskı balata 200
işçilik 200
senkromej 50
şanjuman yağı ıvırı zıvırı 150
toplam 600 lira istedi.
Haziran ayında yaptıracağım.

Arkadaşlar baskı balata ve senkromej değişimi yaptıranınız vardır. Özellikle Ankara'da kaça yaptırdınız? Daha ucuza yaptırabileceğim bi yer arıyorum.( Ankara'da her zamanki ustama sordumm o 650 lira istedi. )

Buji ve kabloların değişimine 150 lira istedi. İnternetten bosh buji 32 lira bremi kabloyu 50 Tl aldım kargo dahi 90 llira.Ustaya sordum olurmu diye olur dedi.  işçiliğe 30 lira vereceğim.(toplam 120 lira) Parçaları bekliyorum.

58
Golf IV / Ynt: dün sanayiye gitmek zorunda kaldım
« : 08 Nisan 2011, 17:24:56 »
Tahmin etmiştim zaten. Memnun oldum tanıştığıma.  :)

59
Golf IV / Ynt: dün sanayiye gitmek zorunda kaldım
« : 08 Nisan 2011, 14:43:39 »
eğer çok hızlı değiştirirsem 2. viteste benim arabamdada o garç sesi geliyor  :'( içiim gidiyo içim  :-[
Bu ses sadece arabanın soğuk olduğu zaman çıkıyor.Ustaya sorduğum zaman senkromejlerden olsa her zaman ses gelir dedi.  Forumdan bi arkadaş vitesi arabayı hızlandırmadan geçir demişti. Deniyorum o zaman çok az geliyor ya da hiç gelmiyor. Eğer ses problemi varsa birinci viteste arabanın devrini 2000'i geçergeçmez  hemen ikiye atın. Ses gelmiyor. Tecrübe ile sabittir.

Bu sorun için ayın 15'inden sonra sanayiye gideceğim. Malum memuruz  ;D

60
Golf IV / Ynt: dün sanayiye gitmek zorunda kaldım
« : 08 Nisan 2011, 14:38:09 »
60 plakalı golf sizinmi.
Evet aynen. Ben sizi forumdan biliyorum ama tanışamadık şahsen

61
Golf IV / Ynt: Hararet göstergesi
« : 07 Nisan 2011, 09:59:22 »
Uzun yolda 90 altına inmesi normal. Ama gösterge yolda bazen 0 bazen 90 gibi dereceleri gösteriyorsa hararet müşüründe sorun vardır. Size tavsiyem hararet müşürünü değiştirin.  30 lira zaten. orjinal takılıyor. İçiniz rahat eder.(yeşil renk olandan mavisi de var çünkü)

62
Golf IV / Ynt: çizik kalemi
« : 07 Nisan 2011, 09:39:37 »
Televizyonda bi tane gösteriyorlar. Adı sanırım Fix it pro adamların araba üstündeki çizikleri tebeşirle yaptıklar acayip belli  ;D

63
Golf IV / Ynt: Ön cam mekanizması ve motoru ...
« : 07 Nisan 2011, 09:35:15 »
Benim başıma da geldi

dün sanayiye gitmek zorunda kaldım

64
Golf IV / dün sanayiye gitmek zorunda kaldım
« : 07 Nisan 2011, 09:33:29 »
S.a
Sağ ön camı açarken bundan bir hafta önce bi çatırtı sesi duymuş önemsememiştim. Aradan ikiüç gün geçti cam ara ara çatırdayarak kapanıyordu. Yine önemsemedim. Velhasıl dün akşamüstü evin önünde camı aşağı indirdik bi daha kalkmadı. :) Akşam oluyor cam açık arabada bırakılmaz. Mecburen sanayiye yolumuz düştü. Gittim ipek otoya(Bolu) sorunu söyledim. Oda abi halatlar kopmuştur sana bi camcı tarif edeyim o yapar dedi. camcıya gittim. Usta döşeme ve mekanizmayı söktü. Camı kaldıran kapakların ikisi, halatı saran dişli kırılmış. Çelik halatta deforme olmuştu. Değiştirdi. Usta bana sen daha önce ses duymadın mı dedi. Duydum dedim. Eğer ilk duyduğunda gelseydin. işin sadece bu kapakları değiştirmek olacağını ve 20 liraya mal olacağını söyledi.Yapılmadığı zaman sistem diğer aksamları parçalıyormuş. Bu işin bana maliyeti 95 lira dedi 80 liraya anlaştık ve ödedim. Kıssadan hisse ufacık sorunu benim gibi önemsemezseniz size daha büyük olarak döner. Ben bu hatayı yaptım siz yapmayın. Bana ders oldu.

Gitmişken yaz lastiklerini de taktırdım ve balansı da yapıldı(biraz geç oldu ama) iki tane 15 TL
Far ayarı yaptırdım 10 TL (Sol kısa far lambasının geçmekte olduğunu öğrendim.Değiştireceğim)
Yanmayan sol fren lambasını da değiştirttim (bozuk para olmadığı için veremedim)

Sabahları vites değiştirirken(1den ikiye geçerken debriyaja tam basmama rağmen) gelen garç sesini sordum. Sıcak havada ya da araba sıcakken gelmiyorsa senkromajlardan değil yağı değişecek ve koruma yapılacak dedi.Yağ dahil 70 TL yaparız dedi. Müsait zamanda yaptıracağım.

Buradan bana ipek ototyu tavsiye edenlere de teşekkür edeyim. Çok memnun kaldım

65
Golf IV / Ynt: çizik kalemi
« : 01 Nisan 2011, 11:47:56 »
Bunlar hiçbişeye yaramaz. Tavsiyem boyacıya gidin. Az bişey boya yaptırın yada sıkıntılı yerleri gösterin rötüş istiyorum deyin. Ben ön kaputtaki taş işlerine rötüş yaptırttım. Gayet güzel oldu. Boya yaptırırsanız kırtasiyeden sivri uçlu bi boya fırçası alın. Dikkatlice sürün. Kuruyunca gayet güzel oluyor. belli bile olmuyor. Sonrada üstüne ince zımpara ve cila ayna gibi :)

66
Golf IV / Ynt: Beyin ecu tam olarak nerede
« : 25 Mart 2011, 09:49:24 »
bu konu daha önce de konuşulmuştu. Tavsiyem motoru kendiniz yıkamayın. Bilen birine yıkattırın. Spreyler falan kullanıyor. Bi arkadaş yıkarken beyine su kaçırmıştı. O zaman 2000 TL vermişti yenisine.

67
Golf IV / Ynt: service now
« : 25 Mart 2011, 09:46:12 »
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
Arabanın yağ değişimi gelmiş.Yağla birlikte, yağ filtresi, benzin filtresi, polen filtresi, hava filtresini değiştir aynı zamanda. Kaliteli bir özel servis te de yaptırabilirsin.

68
Golf IV / Ynt: Canımı sıkmaya başladı
« : 25 Mart 2011, 09:42:45 »
Önemli bilgi aynı şeyi hem benzinde hem lpg de yapıyorsa sakın lpg ayarlarınızla oynatmayın sorun lpg de değildir..Dediğim gibi hava borusu veya boğaz kelebeği?
Motor ısınınca hiç devir göstergesinin ibresi oynamadan benzinden gaza geçiyor.Devir düşmüyor.  Hava borusu yada boğaz kelebeğinden bende şüpheleniyorum.

Arkadaşlar keşke benzin az daha ucuz olsa yanaştırmam lpg'yi arabaya, ama napalım hayat şartları.

69
Golf IV / Ynt: Canımı sıkmaya başladı
« : 25 Mart 2011, 09:39:16 »
İkinci sorunun senkromeçlerden kaynaklanıyor dişleri aşınmış veya kırılmaya başlamıştır. Değişmesi lazım zahmetli iş.Şanzıman inecek çok zahmetli 2 saat sürer sökmesi belkide, parça 50 civarıdır tahminim.Şanzıman falan söküldünmü keçeler falan kaçımasın diye yenilenir fazla tutmaz keçeler.önemli olan işçilik 100-200 arası alır belkide ama kesin düzelir.Tavsiyem debriyaja tam bas, 1 vitesde çok devirletmeden 2. vitese geç.
Bu sorunu sadece sabah araba soğukken yapıyor. Isınınca yapmıyor. Zaten vites geçişinde sabahleyin o sesi duymamak için yapmadığım maymunluk kalmıyor.  ;DArabayı hep ikinci viteste kullanıyorum. :)Debriyaja sonua kadar basıyorum. Eğer hareket halinde değiştirirsem kesin geliyor rölantide  direk ikinci vitese atarsam gelmiyor. Birden ikiye geçerken önce boşa sonra ikiye alıyorum. :)
Dediğin gibi senkromeçlerde sıkıntı var herhalde. Yaptıracaz yapacak bişey yok. Ustalardan fiyat araştıyım yavaştan.

Teşekkür ederim.

70
Golf IV / Ynt: Benzin biter mi?
« : 24 Mart 2011, 13:56:53 »
az almışsındır benzini sen,
golfün gözünü seveyim, yeni corsaya 100 liralık mazot attım 4-5km sonra lamba söndü ibre kalktı  :D
Benzin ışığı yanınca 20 liralık benzin bile söndürüyor.

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 21