İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ALPER.

Sayfa: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 297
85
Otomobilim / Ynt: e34 520i touring
« : 28 Nisan 2014, 23:43:10 »
bebekler bebeği bir e34 aldın seyit, o tavanı yeter. zor aslında imkansız bile denebilir ama throwing star m5 jantları bulup da takarsan aracını gasp ederim  ;D

Maşallah 41 kere

86
Bora / Ynt: arabam çekmiyor
« : 28 Nisan 2014, 23:40:16 »
yukarıda sormuştum, bunu yaptığında arıza ışığı yanıyor mu, yanıyorsa yanıp sönüyor mu? rölantide sapıtma, arabada zangır zangır sallanma var mı? akışmetre, boğaz kelebeği temizliği en son ne zaman yapıldı? bobinler bujiler ne zaman değişti? araç en son ne zaman senteye getirildi, yani trigeri kontrol edildi? kaç kilometrede şuan? katalitiğe müdahelede bulunuldu mu? sabah geç çalışma var mı? (krank sensörü ihtimali)

ve en önemlisi hiç cihaza bağlanıp hata kodu okundu mu?

gerçekten yardımcı olmak isterim ama konuyu açmanız lazım biraz :)

87
bmwden imolarot

kırmızı olması şart mı? ben sıfırdan araç boyatacak olsam: marrakesh brown, ya da audi ipanema brown çok çok elegant ve ölümcül renkler

88
lp3g iyidir, şuan lp3g kodlu polo kullanıyorum. googlea lp3g yazarsanız sonuçları görürsünüz. genelde gti serilerinde kullanılır

89
Bora / Ynt: Nihayet :)
« : 27 Nisan 2014, 15:09:48 »
senin bileceğin iş tabi, önemli olan içine sinmesi sonuçta

metin geçici ruhsatı sigorta yapmadan vermiyorlar dedi, onun açıklamasına göre mesajımı güncellerim.

geçici ruhsat ile satış sözleşmesini alıyosun. sigortacıdan sigortanı yaptırıyosun. üzerine 54 .... yazıp plakanın devamını boş bırakıyor. sigortacı da bir de ek-1 belgesi dolduruyorlar. eski plakaları da söküp gidiyosun emniyete. araç tescil diyosun senden belgeleri alıyor. eski plakaları alıyor. plakanı seç diyor, listeden seçiyosun. sonra gidip şöförler cemiyetinde bastırıp geliyosun, emniyet mesubu arkadaş sana ruhsatını veriyor, sayfa değiştiği için de para veriyorsun ve çıkıyosun :)

bu arada aracın muayenesi dolmuşsa artık noterden satış çıkmıyor, madem şehir dışına çıkacaksın sürpriz olmasın, muayene ne zaman bitiyor bir sor istersen.

90
Bora / Ynt: arabam çekmiyor
« : 27 Nisan 2014, 15:03:38 »
benzin enjektörü ile lpg enjektörü aynı anda işeme yaparsa o iş piston eritmeye kadar gider yanlız.

iyi bir mekanikçi ve lpg ustası aynı anda bakması lazım

91
Bora / Ynt: Nihayet :)
« : 27 Nisan 2014, 14:28:01 »
alla alla, ne zaman değişti metin? 1 ay önce aldım daha heralde yeni uygulama?

92
Bora / Ynt: Nihayet :)
« : 27 Nisan 2014, 13:04:36 »
Noterde plaka değişmeyecek dersen belirtmiş olduğun adrese ruhsatın 2. nüshası kargolanır.

Yok plaka değişecek dersen ondan sonraki prosedür biraz uzun, eğer ki yapmıyacaksan yazmayacağım :D

Her durumda satış sözleşmesi, geçici belgeyi alıp çıkıyosun adamla işin yok.Karşı tarafın sigortasının fotokopisi seni 1 hafta güvence altında tutar diye biliyorum ama sigorta şirketlerine güven olmuyor, hele ki "bazı" firmalara diyip isim vermeyim. O yüzden 1 hafta içinde geçici belge ile sigorta yaptırabilirsin, ama uzun yol nolur nolmaz yaptır derim ben.

bu arada 28lik borada neler var merak ettimn. Yanlış anlamazsan fiyat biraz jetta görünümlü de ondan sordum :)

93
Bora / Ynt: arabam çekmiyor
« : 27 Nisan 2014, 12:57:38 »
arkadaşlar aracım çekmiyor çok ucu açık bir kavram. aracın markası modeli nedir? benzinde mi yapıyor lpgde mi, yoksa araç dizel mi? motor seçeneği nedir? arıza ışığı yanıyor mu, yanıp yanıp sönüyor mu? çekmiyor derken eskiden çekiyordu da artık çekmiyor mu? ya da aynı arabadan başkasında var onun ki çok daha iyi mi gidiyor? devir artıyor ama araba mı gitmiyor?

Yani bu başım ağrıyor demek gibi bişey.Baş ağrısı nasıl her hastalığın başlıca semptomuysa, çekişten düşmesi de araç için aynı durumdur :)

94
Golf IV / Ynt: Performans Bora vs Golf
« : 27 Nisan 2014, 12:48:40 »



Aga sibobuna kapak takıp ta nasıl olmuş diye sorma zihniyeti oluştu artık emek yok. Tamam bazı şeyler buyuk para ve emek ister ama kuçuk şeylerden buyuk işler de çıkıyor. Bu il artık sidik yarıştırmaya dondu. Sen benden daha eski forumcusun sen daha iyilerini gormuşsundur.


Sıkıntı yok amudo kalkarak yollandı.

estafurullah metin, ne kadar eski olduğumun hiç bir önemi yok. 5 sene daha burda dursam senin DIY projelerini yapamam mesela. Benim aydınlatma konusunda becerim d2s ampülü değiştirmekten öteye gidemez  :D

95
Bora / Ynt: arabam çekmiyor
« : 27 Nisan 2014, 00:27:55 »
arıza ışığı yanıyor mu? yanıyorsa eğer sinyal gibi yanıp yanıp sönüyor mu?

96
Golf IV / Ynt: Performans Bora vs Golf
« : 27 Nisan 2014, 00:23:13 »
bir de safkan golf tanımını açarsanız ben nirvanaya ulaşıcam :D

şasedeki harflerden nerede üretildiğini biliyorduk ama safkan duymadığım bir tabir

ya arkadaşlar, etmeyin tutmayın...bu sitede beni yüzyüze tanıyan bir sürü insan var, nasıl biri olduğumu iyi bilirler. Arabalarınız araçlarımız iyi hoş da şu yere göğe sığdıramama olayından dolayı çoğu zaman yanlış bilgiler veriliyor. hava filtresinden bujiden 10 beygir alanlar, düşük atmosferik arabada yazılımla yüzde 10 üstünde güç alanlar, lpgcide turbo takanlar, şahine bugatti motoru taksalar benim golfü geçemez diyen bile oldu bi konu altında yuh dedim. Eskiden bu sitede sağlam proje konuları olurdu, insanlar yaptığı setupı acaba bir eksiğim var mı yorumlayın diye sorardı. Onlar bile araçlarına bu denli güvenmedi.

Ben her şeyi biliyorum havasında da değilim, tatbik etmediğim başımdan geçmemiş hiç bir konu altında yazmadım. Arkadaşımın anlattığı bir olay olsa dahi ters referans olmasın diye anlatmışlığım yoktur. Ama 2.0 8 valflik motoru da, 1.8t 20valfi de, golfü de, teknik verileri de bi zahmet bileyim yani.

97
Golf IV / Ynt: Performans Bora vs Golf
« : 27 Nisan 2014, 00:03:07 »
variant değil limuzin olsa 2 ton gelmez

audi a6 2.4 v6 quattro otomatik vites bütün donanımlar sunroof artı lpg 1800e yakın geliyor, 1800 bile değil, direkt kantar ve ruhsat değeridir.

golf zırhlı olmadığı sürece imkansız

brüt ağırlığı derseniz aracın maksimum kapasitesi yani taşıyabileceği ağırlık manasına gelir


98
Uzun bir aradan sonra merhaba,
yazdığım sorunu uzun araştırmalar sonucunda çözerek sonuçlandırabildim.
 Yaklaşık 1 sene bu şekilde(araca uzaktan kumanda etmeden manuel şekilde)  aracı kullandıktan sonra, rutin bakım için Mersin Opat servisine götürdüğümde, servis danışmanıma konuyu ilettim, kendisinin ilgileneceğini söyleyerek servisten ayrıldım. 2 saat sonra telefon edildi ve aracın Merkezi Kontrol Ünitesinden kaynaklı bir arızanın mevcut olduğunu ve 640tl karşılığında sorunun çözüleceğini ilettiler.
Şu anda aracımı severek halen kullanmaktayım, Kayseri Öz-sa servisinin yaptığı ayıbı her yerde anlatmaktayım.


güzel bir feedback oldu, buradaki konuyu unutmayıp bizimle paylaştığınız için teşekkürler  :tamamdir

Sayfa: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 297