İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - TEYOLOGY

Sayfa: 1 [2]
15
Sohbet / 98 honda accord - Proje değişikliği, lütfen okuyun
« : 27 Eylül 2012, 21:39:48 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-accord-tuplu-2-0-ils-95038825/detay

satıcı kişi yakından tanıdığım. şu anki kullanıcısı 2. sahibi. ilk sahibi ablasının kocası. ilk elden itibaren geçmişini bildiğimiz bir araç. ufak tefek kozmetik rötuşlar haricinde sorunsuz bir araç. kazası yok. sadece ön kaputta yüzeysel bir boya hasarı var. yürürü trigeri baskı balatası yeni yapıldı. 1 yıllık sıralı sistem var. ciddi biçimde düşünüyorum bu aracı. geçen yaz 500 km.'ye yakın yol yaptık bu araçla. 1 hafta süreyle ilçelere ve köylere gidiş dönüş olmak üzere. baskı istiyordu. ufak ufak kaçırmasına rağmen çekişi çok iyiydi lpgde. 4 amortisör patlakmış. o kadar virajlı yolda hissettirmedi bile. belgesellerde çitaların avının peşindeki manevraları gibi yola tutunuyordu 4 amortisör istemesine rağmen. şimdi bu eksiklikleri de giderildi.

fiyatta da bana güzellik yapacağını söyledi arkadaş. arabadan anlayan bir ikinci kişiye danışma gereği hissettim. burada etrafımda belli bir otomobil kültürü yok maalesef. fiat renault grubu araçları tercih etmemi öneriyorlar etrafımdakiler. fikrinize ihtiyacım var.

16
Sohbet / Isıtmalı soğutmalı koltuk projesi
« : 18 Eylül 2012, 14:48:22 »
öncelikle bahsini edeceğim koltuk araç koltuğu değil de pc karşısında kullandığım koltuk olması sebebiyle otomobil değil sohbet genel başlığı altında açıyorum konuyu.

kafamdaki proje ise şu: koltuğun döşemesini sökerek oturak ve sırt bölgesine birer adet çıkma otomobil radyatörü yerleştirmek, bunlara tesisat girişini de koltuğun kullanılacağı odadaki kalorifer tesisatından T boru ile çıkış yaparak yazın soğutma (en fazla musluk suyu sıcaklığına kadar) kışın ise ısıtma fonksiyonu kazandırmak. internette arama yaptım ama benzeri bir çalışma bulamadım. öyle sanıyorum ki özgün bir çalışma olacak.

izolasyon noktasında sorunla karşılaşmayacağımı düşünüyorum. zira kışın kombi suyu sıcaklığı 45 hadi bilemedin 48-50 dereceye kadar çıkıyor. döşeme malzemesine zarar verecek, yakıp kavuracak sıcaklıklar değil yani. işin içine girmeden, malzemeyi görmeden tesisat ve sızdırmazlıkla ilgili almam gereken parçaları göremiyorum. bunu ancak işin içine girdiğimde göreceğim.

sizlerden gelecek her türlü fikre açığım.

17
Golf I / gördüğüm en mükemmel restorasyonlardan birisi
« : 11 Eylül 2012, 01:05:52 »
http://www.youtube.com/watch?v=S_qLLNhtM4I

videolar kısmına mı koysam diye düşündüm. ama Mk1 başlığı daha uygun düşer sanırım. iyi seyirler.

19
Golf IV / 1.8 highline ne yakar?
« : 11 Temmuz 2012, 16:14:41 »
bir arkadaşım 1.8 highline diye tutturdu. donanım paketi ve 1.6 lara kıyasla nispeten düşük satış fiyatlarından dolayı yöneliyor. yakıt konusunda 1.6 ların yanına yaklaşamayacağını söylüyorum kendisine. ama net bir rakam da bilmiyorum. lpg ve benzinde ne yalar ortalama?

20
Golf I / Golf bakıyorum (sonunda)
« : 26 Nisan 2012, 00:45:06 »
uzun süredir sitedeyim. ama kredi bitmek bilmedi. az da kaldı aslında. ama uzunca bir süredir beklediğim ve artık umudumu kestiğim bir ödemenin hiç beklemediğim bir anda gelmesi durumu söz konusu oldu. bir iki gün içinde netleşecek umarım. ben de zaman kazanmak açısından şimdiden bakmaya başladım sitelere satılık ilanlarına.

5000-5500 civarı bir mk1 bakmaya başladım. piyasada abuk arabalara subuk rakamlar çekiliyor. aradan bir kaç ilan sıyrılıyor sadece. en çok dikkatimi çekeni paylaşmak istedim. belki bilen vardır yerinde gören vardır diyerekten.

1) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hastasina-ozel-mavi-inci-66894655/detay

yorumlar lütfen.  :-X

edit: dikkatli şekilde fotoları inceleyince ön tampon altındaki bükülme, sağ marşpiyeldeki eğrilik, kaputtaki ayarsızlık dikkat çekiyor. sol tarafın fotosu yok.

bir iki link daha ekleyeyim de bari alternatifleri de görelim birlikte. tabi illa ki bunlardan birisi olacak da değil.

2) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-on-numara-golf-orjinal-82092921/detay

aracın ilk sahibi olduğunu iddia ediyor satıcı. doğruysa en azından 7 kocalı hürmüz olmamıştır.

bu araçta da marşpiyeldeki zımbırtılar göze çok batıyor. td olması hem avantaj hem de dezavantak olabilir (motorun durumuna göre) ayrıca yine içinin ve sol tarafının fotosu yok. mevcut fotoları da detaylı değil.

3) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-coktemiz-kredi-karti-borcundan-dolayi-satiyorum-81267620/detay

bu araç dikkat çekici. fotoları gayet temiz duruyor. ama Kayserilinin pazarlama zekası korkutuyor. Kayseri'de kardeşim görev yapıyor. bu araca ulaşmak ve baktırmak kolay olacak o açıdan. ama belki bilen vardır. gitmeye bile gerek yok denir orası başka.

4) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-alan-pisman-olmaz-77090479/detay

bu araç da dikkatimi çekti. benim açımdan dezavantaj denilebilecek durum 77 model olması, ve 3 kapılı olması. sunroof olması ise avantaj. yine foto detaylı değil, ve iç döşeme durumuna dair bir bilgi yok.

şimdilik bu kadar.  :)

21
Sohbet / 1000 şarkılık favori listesi
« : 21 Nisan 2012, 16:03:25 »
evde işte yolda canım sıkılmadan, öfff baydı ya demeden dinleyebileceğim bir şarkı listesi oluşturmak istedim. ama hani "hadi bir şarkı söyle" dendiğinde tıkanır kalır ya insan. aynı şekilde tıkandım. epeyi geniş bir arşivim de olmasına karşın favori liste oluşturma aşamasında kalıyorum.

beğendiğim tarz diye bir şey pek yok da beğenmediğim tarzlar: arabesk, serdar ortaçvari abidik gubidik sözlü saçma şarkılar. yine disco yeri geldi mi beğenmeme karşın bu listeye koymak istemiyorum. slow-hızlı ayrımı yapmak da istemiyorum. her türe açığım. Türk sanat müziğinden tut halk müziğine, poptan tut çok uç olmamak kaydıyla rock ve metale her tarza açık, geniş bir playlist... hedef başlangıç olarak 1000 şarkı. sonrasında bunu 1500-2000 gibi genişletebilirim.

yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

22
Golf I / Petek tasarımlı MK1 ön Izgara
« : 26 Ocak 2012, 17:43:14 »






arkadaşlar bu ızgaradan Türkiye'de var mı acep? ya da araç üstünde nasıl durur bir fikriniz var mı?

23
kardeşim Jettasını satmayı düşünüyor. Ben konforuna alıştığı için VW ailesinde kalmasını önerdim araç olarak da Caddy önerdim. araştırdığını ticari sınıf araç olarak göründüğü  için her sene muayenesi olduğunu söyledi. iddialaştık bu konuda ben binek sınıfında olduğunu söyledim. sonuç olarak bu konuda bu araca sahip birilerinin en doğru yanıtı vereceklerini söyledim. bu konuda aydınlatır mısınız? benim söylediğim şirkete yazılırsa ticari kişiye yazılırsa binek sınıfı olacağı idi. hangimiz doğru?

Sayfa: 1 [2]