İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - sweety86

Sayfa: 1 [2] 3
15
Mekatronik Bey benim aracım 99 Bora Comfort 130,000km. Aracımımn deviri kendi kendine hareket ediyor. 1000-1100 arasında inip çıkıyor.  2 hafta önce başladı bu sorun.  Tamirciye gittim. Boğaz Kelebeğine  bi sprey sıktı ve değişmesi gerekli dedi. Yenisine 380 TL dedi. Acaba gerçekten değişmesi gereklimi değilmi tam inanamadım ve parçada çok pahalı. Tam olarak sorunlu olup olmadığını nasıl öğreniriz. Ve bu devir sorunu başladıktan sonra yol bilgisayarındaki anlık yakıt tüketim değeri 55 lt kadar çıkmaya başladı. Önceden en fazla 30 olurdu. Bu boğaz kelebeğini yaptırmaszam aracım çokmu yakar.  

16
Bora / Ynt: bora almayı düşünüyorum
« : 11 Şubat 2009, 16:56:17 »
ben o selerin sorunların bi cogunu kendin halledim keyif alabilcegin bir bora halie getire bilirsin arkadasımnda borasının farla acıkcası cok kötüydü şimdi bi zenonla mükemmel oldu hem görünüş acısından hemde yolu görüş acısından bizim arkadas gayet memnun  onun sadece sikayet ettigi konu cok yakması
TUVTURK ne olacak peki? Bildiğim kadarıyla zenonlar tuvturkten geçemiyo

17
Bora / Ynt: bora almayı düşünüyorum
« : 11 Şubat 2009, 16:54:41 »
Alıntı
Evet bahsettiğiniz durumların neredeyse hepsi bu araçta mevcut fakat rakiplerine göre kıyaslandığında da yine aynı şekilde bahsettiğiniz sorunların hepsi onlarda da yer alıyor.

Dikiz aynasına kafam takıldı.Dikiz aynası bozuldu derken neyi söylemeye çalıştınız ya da ömrü bitiyo derken ne demek istediniz anlayamadım.Biraz daha açıklayıcı yazar mısınız?

İyi forumlar, hoşça kalın.
 
Logged 

Ayna bozuldu drken yani bizim aynalar gece arkadan gelenin farları sürücünün gözlerini almasın diye otomatik kararıyo. Bu da aynanın içinde bulunan sıvı ile mümkün. Bir süre sonra bu aynanın içindeki sıvı akmaya başlıyo ve tamir olmuyo. Yeniside 450 TL civarı. Yani ayna bozuluyo.
 

18
Mekatronik34 bey benim dikiz aynam bozuldu. Aynanın bir kısmı daha koyu gösteriyo. Bazı arkadaşlar aynanın ömrünün dolduğunu söylüyor bu doğrumu. (Aracım bora 99 comfortline 130 000 kmde) Yenisininde 450TL civarı olduğunu söylediler. Aynayı düzeltmenin başka yolu yokmu. Fakat aynam araba çalışmıyo iken normal gösteriyo ama arabayı çalıştırınca sorun ortaya çıkıyor. Bu aynanın kontakla bir ilgisi varmı???  Ve dün arabama bindiğimde aynanın yerinden düştüğünü ve bağlı olduğu kablolar sayesinde havada sallanıyorken buldum. Durduk yere düşmesine bir anlam veremedim. Oto camcıya gittim ve camcı sensörün bulunduğu parçayı ve aynayı tutacak olan parçayı çıkartıp yapıştırdı. Bir gün böyle kalsın kurusun sonra takarız dedi. Yağmur sensörünün kabloları dışında aynaya takılacak olan kablolar var. Bu kablolar ne işe yarıyo. Acaba bu kabloları aynaya takmasam aynam eskisi gibi gösterirmi. Aynayı elime aldığım zaman eskisi gibi normal gösteriyo. Yenisinide almaya imkanım şu an yok.  Ne tavsiye edersiniz???

19
Bora / Ynt: bora almayı düşünüyorum
« : 05 Şubat 2009, 19:16:53 »
1. çok yakıyor
2.   1,6 motor düşük kalıyo ve performansı şehir içi için çok kötü
3. Altı çok alçak. Daha bügün tamirciden çıkarken altı yere sürttü tampon yere düştü. Asfalt dışında kesinlikle kullanılmıyor.
4.Farları rezalet gösteriyor
5.Rampalarda arabada yük olmasa bile bayılıp kalıyor. Önceki arabam 1,5 motordu yokuşlarda hiç yığılmazdı.
6. Direksiyonu avuç içiyle çevirmek için sert
7. Arkayı ve yanları görmesi çok zor. Şehir içinde kullanımı güçleştiriyo.
8. İç plastik aksam kötü boyalarda falan çıkma oluyo.
9 Bunu dışında bir çok kronik sorunu var dikiz aynasının ömrünü tamamlaması gibi yada amortisörlerin ses çıkarması gibi.
10. Parçası çok pahalı. Geçen gün dikiz aynam bozuldu yenisi 450 TL civarı !!!

Ama iyi yönleride var tabi,
Bi kere duruşu çok karizmatik.
Yol tutuşu harika
Frenleri çok iyi
Sağlam bi araba insan kendini güvende hissediyo.
Komforuda güzel. Ama Bora aldığım için ÇOK PİŞMANIM

20
Bora / Ynt: bora almayı düşünüyorum
« : 03 Şubat 2009, 21:08:21 »
Bence hiç bora alma

21
Şehir dışında o kadar benzinle 100 km gidilir sanırım

22
mekatronik34  99 boram var. Çukurlardan, kasislerden geçerken küüt diye arka süspansiyondan (tekerlerden) ses geliyor ve çok rahatsız edici. Bunun nedeni ne olabilir. Sanki arkada amortisör yokmuş gibi sert ses geliyo. Bir arızamı var acaba???

23
denizlide yaşıyorum. Dediğiniz transmitterleri araştırdım sonradan almaktan vazgeçtim. Eniştem aynısından kullanıyodu. Ses kalitesinin iyi olmadığını söyledi. Kimileri frekansların karıştığını söyledi. Kamosonic cd çalar almayı düşünüyorum.

24
Eminmisin 7 litre benzin kaldığından? 7 litre benzin çok fazla. 7 litre benzinle 60 km den fazla yol gidilir. Ben o kadar çok kalacağını sanmıyorum ama emin de değilim. Yine de cevabın için teşekkürler.

25
Yeni bir bora kullanıcısıyım. Benzin uyarı ışığı yanmaya başladıktan sonra ortalama kaç kilometre yol gidilebildiğini bilen, deneyen varmı.

26
Golf IV / Ynt: yol bilgisayarı
« : 27 Ekim 2008, 23:01:00 »
yol bilgisayarını bende eski arabamda çok merak ederdim. Ama 99 borayı aldıktan sonra çok gereksiz birşey olduğuna karar verdim. Dış sıcaklığı, ortalama yakıtı ve anlık ortalama yakıt dışında pekde gerekli bilgi sunmuyor. Zaten kısa bir süre içindede onlara dikkat etmez hale geliyorsun. Kalan benzinle kaç km yol gidebileceğinide göstermiyor üstelik. Bence hiç boşa masraf edip taktırma.

27
Golf IV / Ynt: GOLF IV SUSTALI ANAHTAR !!!
« : 27 Ekim 2008, 22:54:04 »
Arkadaşlar bende bora anahtarını arıza sonucu değiştirmek zorunda kaldım. Tamirciye gittim 75 ytl ye sustalı anahtar verdi. Eski anahtarın metal kısmını ve immobilizer için gerekli olan kısmı alıyo yeni anahtara monte ediyo. Orjinal gibi çok güzel oldu. Tavsiye ederim.

28
Arkadaşlar yeni cd çalar alacağım. Eski teyp yerinde kalsın istiyorum ve üstündeki boş olan yere yeni alacağım cd çaları monte ettirmek istiyorum. Daha önce böyle bir şey deneyeniniz varmı. Yaptırsam nasıl olur bir fikriniz varmı.

Sayfa: 1 [2] 3