İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - tr.teknikressam

Sayfa: 1 [2]
15
Golf III / Ynt: HANGİ YAĞI KULLANIYORSUNUZ? Golf mk3
« : 22 Şubat 2016, 14:56:30 »
Motor yağları contaya zarar vermeyecek şekilde formüle edilmiş olması gerekir. Belirttiğim yağın zarar vermeyeceğine eminim. Supaplarda nasıl bir zarar oluşturabilir hayal gücüm yeterli değil. Belki çok kalitesiz bir yağ kullanırsanız ve uzun süre değiştirmezseniz supap iticilerde oluşacak tıkanma dolayısıyla uzun vadede sorunlar yaşanabilir ama yine de supapların zarar görmesi durumu nasıl olur mantıklı bir açıklama bulamıyorum. Ayrıca motorunuzun aşınma durumuna göre ve kaliteli bir yağ zarardan ziyade ne faydası var diye sormanızı beklerdim. Asıl şu an kullandığınız yağ belli ki motor ihtiyaçlarını karşılamayan ve uzun vadede zarar oluşturmuş bir yağ bunu gözden geçirmelisiniz. 200bin kilometrede VW motorunun bu kadar yağ eksiltmemesi gerekir.

çok teşekkürler, golf 3 sport, yağ yakma konusunda biraz sabıkalı bu yüzden normal karşılanıyor aslında, yine de fazla tabi kime sorsam 10 binde bile 1 litre çok diyor. sizin dediğiniz yağın artılarını zaten gördüm dediklerinizi araştırarak. sadece aklıma takılan kötü yanlarını soruşum sizi yanıltmasın, öğrenmek amaçlı. bagajda son 1 litre yağım kaldı, o da bitsin direkt dediğiniz yağı alacağım. yalnız bir sorum daha var, ben şimdi bu 10w40 yağı komple alttan boşatıp yeni 10w60 yağı koyduktan sonra, tekrardan bir süre sonra onu da boşaltıp yeniden 10w60ın yenisini doldurma işlemi yapmalı mıyım? bu arada aylık min. 1500 km yapıyorum, fark ederse kendini kısa zamanda belli edecektir. buraya yazarım o zaman da.

16
Golf III / Ynt: HANGİ YAĞI KULLANIYORSUNUZ? Golf mk3
« : 22 Şubat 2016, 09:36:16 »
Yağ tüketimi aşırı miktarda, öncelikle motor kompresyonuna ve yağ basıncına vakit kaybetmeden baktırmanızı tavsiye ederim. Mobil 1 10W-60 yağ tüketiminizi azaltacak, motorunuza uygun bir yağdır.
hocam malum bu işler biraz spesifik, emin misiniz? siz dedikten sonra baktım bazı forumlarda contaya veya sübaplara zarar verebileceği yazıyor bazı araçlar için. buna yorumunuz nedir?

17
Golf III / Ynt: HANGİ YAĞI KULLANIYORSUNUZ? Golf mk3
« : 22 Şubat 2016, 08:57:32 »
Km kaçta?

hocam km orjinal 227 binde.


18
Golf III / HANGİ YAĞI KULLANIYORSUNUZ? Golf mk3
« : 19 Şubat 2016, 14:22:56 »
Arkadaşlar bende 1997 golf mk3 sport var. 10/40 castrol magnatec kullanıyorum. 1000 (yazıyla bin) km'de 1 litre yağ yakıyor. Ben çok sert kullanırım ve yüksek hızda yüksek devirde uzun süreli gidiyorum sürekli. bunun için fazla yakıyor biraz da. sürekli yağ ekliyorum.

siz golf3 için kaçlık yağ kullanıyorsunuz? Buna bir çözüm önerisi olan var mı?

19
SORUN ÇÖZÜLDÜ.

bütün olay krank sensöründeymiş (devir sensörü).   değiştirince problem çözüldü. hiçbir zaman çözüleyemeyeceğini düşünmeye başlamıştım.

20
Golf III / Ynt: Viteste giderken istop ediyor - Golf Mk3 Sport
« : 29 Aralık 2015, 09:39:42 »
Önemli değil inşallah sorun bobinle düzelir daha fazla masraf etmezsiniz

Maalesef bobinle alakalı değilmiş, değiştirdim hala sorun devam ediyor. makineye bağlayınca hiçbir sorun çıkmıyor araçta. usta da anlayamadı kaç defadır. bujilerde mi acaba. baya viteste giderken stop ediyor bu yüzden güvenip uzak bir yere de gidemiyorum.

21
Golf III / Ynt: Merkezi kilit ve gösterge sorunu
« : 17 Aralık 2015, 14:04:06 »
Arkadaşlar herkese iyi günler. Bir iki sorum olacak fikir sahibi olan arkadaşlara. Merkezi kilidimde sol arka kapının orda bazen hava kaçağı oluyordu ama kilit sorunsuz çalışıyordu şuanda sol arka kapı bazen kilitlenmiyor sağ ön kapı ise kilit kalkmasına rağmen bazen kapı açılmıyor neden olabilir. İkinci sorum ise gösterge lambalarım bazen kendiliğinden sönüyor ekranlar çalışıyor fakat göstergeler gidiyor bunun sigortası falan varmı yoksa neden olabilir.Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

2. soru için:

bu sorunla ben de karşılaştım. bazen gösterge ve radyo çalışsa da içerideki ışıklar gidiyordu. gösterge ışığı, kalorifer tuşlarının ışığı vs. yanmıyordu. elektrikçiye gittim arabanın bir yerden şase aldığını, elektrik kaçağı olduğunu söyledi. bir dizi kontrolden sonra sorunun radyodan olduğu anlaşıldı. radyoyu söktük, arkasında 2 tane kablonun ağzı açık bırakılmış. o da sağa sola değdiği için şase yapıyormuş. bu kadar basitmiş. seninki de böyle bir şey olabilir.

22
Golf III / Ynt: Viteste giderken istop ediyor - Golf Mk3 Sport
« : 17 Aralık 2015, 13:54:23 »
Bu yaşadığın belirtilerden başka belirtisi olmuyor rolantiyi çekişi yakıtı hiç etkilemiyor araba stop eder marşa basarsın basarsın çalışmaz biraz beklersin marşa tekrar basarsın elini marşa dokunmanla çalışır yolda giderken birden gaz yememeye başlar debriyaja basarsan stop eder basmazsan biraz yığılır sonra sıkıntı geçer basar gidersin ama değiştirmezsen birgun yolda bırakır

çevreden de sizi destekleyenler oldu. bobini sipariş ettim bakalım haftasonu değiştireceğim. sonuçları yazarım çok teşekkürler.

23
Golf III / Ynt: Viteste giderken istop ediyor - Golf Mk3 Sport
« : 17 Aralık 2015, 11:48:47 »
Genellikle bu serinin kronik sorunu ateşleme bobini yanmasıdır şikayetlerin ona çok benziyor omru yaklaşınca bu şekilde yolda giderken ısınınca gaz yememe bazen stop edip 10-15 dakika bekleyince soğur hiç bi'şey olmamış gibi çalısır ama değiştirmezsen belli bir sure sonra yanar yolda bırakır iki defa başıma geldi ama devir saati duşuyormuydu sıfıra hiç dikkat etmedim ama bobin ucuz bir parça alman malları 80 tl felan forumdada bobin arızası yazarsanız şikayetlerinizin benzediğini gorursunuz

Dün denedim benzinde de yapıyor. Ateşleme bobini olsa, rölantide çekişte falan kendini belli etmez mi? her şey çok sağlıklı görünüyor. çıkamadım işin içinden..

24
Golf III / Viteste giderken stop ediyor - Golf Mk3 Spor
« : 16 Aralık 2015, 11:27:36 »
İyi günler dostlar. araç 1997 mk3 1.6 sport

araç boşta veya debriyaja basınca falan değil, baya baya 5. viteste 4000 devirle ayağım gazda giderken bile stop ediyor. günde 1-3 kez yapıyor bunu. hızlı gidiyorsam yarım saniyeliğine kontağı kapatıp açmış gibi tekleyip yeniden devam ediyor ama 2. viteste falan gidiyorsam genellikle stop edip kalıyor. sonrasında marş motoru güzelce çeviriyor ama araç çalışmıyor. 20 saniye falan bekleyip yeniden basınca çalışıyor.

Aracım sıralı sistem lpg'li ve rölantisinde vs. hiçbir problem yok. gaz ve motor bakımları kelebek temizlikleri, akü, triger vs hepsi yeni.

sorun nerede olabilir?

ayrıca o stop etme anında devir göstergesi de bir anlık sıfıra inip geri yükseliyor yani elektrik de kesiliyor ama işte önce elektrik mi kesiliyor yoksa motor mu bilemiyorum bir anlık oluyor. gazda da benzinde de yapıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.

edit:
SORUN ÇÖZÜLDÜ: Krank sensörü değişti.

Sayfa: 1 [2]