İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - fhrttn

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 11
57
Değerli üstadlarım bu gün bir deneme daha yaptım araç rolantide çalışırken kaputu açtım bekledim biraz ara gazı verdim üst hortum ısındı biraz sonra alt hortumda ısındı termostat açtı sonra fan açtı hemen harerete baktım çeyrekte idi.Yani benim fan erken açmadımı sizce hareret çeyreğe gelince fan açıyo.Fan müşürüne baktım üstünde 87 lik yazıyo.Acaba bozuk olabilirmi.Saygılar

58
abi resmen gözümle görüyorum kaloriferi açınca hararet düşüyor yukarıda yazdığım gibi.Elektirk Tesisatında bi arıza olarbilirmi.

59
Evet arkadaşlar benim sorun elimde patladı sanırım :((((

61
valla erşan abi bende anlayamadım ikinci kez termostat değiştirdim termostattandır dedik usta da bilindik bi usta yani tecrübeli.Termostatın takıldığı plastiği falanda söktü temizledi adam artı ben arabayı rölantide çalıştırıp elimle sürekli termostat açana kadar hortumları kontrol ettim yani.Ortaya gelince fan açıyo.Ama kaloriferi açınca hararet hemen oynama yapı düşüyo. Benim aklıma gelen elektrik tesisatında sorun o zaman kaloriferi açınca hararet oynama yapıyo uzun yolda oynama yapıyo anlamadım abi.

Birde kaloriferi açınca düştüğüne göre hararet su sistem içinde devirdaim oluyo demekki yanlışmı

62
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Öncelikle Hafta sonu yine denedim harareti şimdi şehir içinde biraz kullandım aracı hararet ortaya geldi arkadaşlar herşey normaldi ortaya gelince fan da açtı bi sorun yok tu.sonra kaloriferi 2. ayarda açtım hararet ortayla çeyrek arasına indi.Isıtma gayet güzeldi yakıyodu.
Neyse uzun yola çıktım yokuş yukarı bastım hararet yine ortaya yakındı sonra yokuş aşağı inişe geçtim bu arada kalorifer 2. ayarda ve hararet düştü yine arkadaşlar çeyreğe kadar hatta az bişeyde çeyreğin altınada indiğini gördüm ??? çok garip bende anlamadım.

Bu arada göstergeyide denedim kablosunu müşürden çıkarıp direk bloğa tuttuğum zaman hararet sona vuruyo yani çalışıyo.ve Üçte birini kartonla kapattım ama çok bişey fark etmedi.Şimdi böyleyese eksi soğuklarda hiç ısınmaz bu araba.

NOT:Hararet müşürü değişti, termostat iki kere değişti87 lik . Fan müşürüde 87 lik .Sanırım bu arıza böyle gider.Çözemedim.Hepinize Teşekkür Ederim Bİlgileriniz için ((

63
nizam kardeşime katılıyorum mk2 bakarsan daha iyi olur mk1 lerde aşırı derecede gizli çürük olma ihtimali çok yüsek . bende mk1 kullanıyorum ama bayağı bakım yaptım.uğraşması zevkli ama bi öğrenci için masraflı ve sinir bozucu olabilir çok temizini bulursan sıkıntı yaşamazsın.

64
nizam kardeş gerçekten bu arada küçük bi karton koysam tüm kapatmadan olurmu sıkıntı olmaz demi en azından motor doğal sıcaklığını korusun.

66
o zaman ben bi karton ayarlayım bari :((

67
Dediğin Gibi Büyük ihtimal benim gösterge sıkıntılı gibi.

Birde termostat açana kadar radyatör üst hortumunun sert olması normal değilmi kafanı çok ağrıttım hakkını helal et teşekkürler bilgilerin için

68
aynen nizam kardeşim baktım üst boru çok sertleşmiş ve elimi yakıyordu. alttaki boru hem soğuk hem yumuşaktı.

Üst borunun termostat açana kadar sertleşmesi normalmidir.Termostat açınca zaten tekrar kontrol ettim alttaki boruda ısınmaya başladı ve üstteki boru sert değildi.Fan da açtı.ortaya yaklaştı hararet Düz yolda basınca kaloriferi full açınca çeyreğe düşüyor.

Sonuç bence gösterge biraz arızalı artı havaların soğuk olması diyorum ve artık sanırım böyle kullanmaya devam.

Birde arabanın koloriferi sürekli sıcakta duruyo kışın.Yoksa ısınana kadar soğuktamı durması gerekiyo.Bilgilerin için teşekkür ederim nizam kardeşim

Bu arada aracın suyu tam antifirizide tam yeni ölçtürdüm.

69
nizam kardeşim üst boruya baktım şimdi test sürüşüne çıktım aracı çektim kenara baktım üst boru elimi yakıyordu çok sertti.
Biraz bekledim hararet ortaya yaklaştı alt boruda ısınmaya başladı sonra fan açtı.Tekrar hareket ettim kaloriferleri açtım bastım biraz hararet ortadan çeyrekte sabit kaldı sonra tekrar indim baktım üst boru sert değildi daha yumuşaktı.saygılar

yani hareket edince kaloriferleride açarsam gözle görülür bir şekilde çeyereğe kadar düşüyor

70
üstad termostat boşta kalsa su kaçırır arabayı sağa çektim baktım üst hortuma elimi değemiyorum alt hortum buz gibi.
Tek şüphe gösterge gibi nizam kardeşimin dediği gibi.Fan müşürü 87 lik termostat 87 lik hararet müşürü yeni takıldı.

Arabamı çok seviyorum ama valla böyle olunca soğuyorum arabadan ustalarada hiç gitmek istemiyorum.

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 11