İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - adige_60

Sayfa: 1 ... 8 9 10 11 [12]
155
servisci abi bu ya baba-oğulu tanımaz :D

156
valla parça şu olması lazım fiyatıda 50-60 tl felandır muhtemelen ama dediğim gibi servise ustana sor ben sadece düşüncemi söylüyorum  :tamamdir



abi servise de mayıstan önce gidemem  arabanın kredisi bitmeli  önce :D  şimdi gitcem  50 liralık malzemeye 250 lira alcaklar.. serviste bi tanıdık var ona stabilizatörü sorsam aydınlatır mı acaba ?? ama tşkler bu parça üzerine   yoğunlaşmam lazım..


157
öncelikle hoş geldin stabilizatör (dengelyici ) tek tarafta oluşan kaldıraç kuvvetini karşı tarafa ileten  dengeleyici bir etki yapan parça .
eğer bu parça hasarlı ise dağılan tarafa fazla yük biniyo demektir buda her seferinde aynısı olacağı anlamına gelir eğer stabilizatörü değişmezsen.
benim anladığım bu yazdıklarından tabi yetkili servise baktırmanda fayda var geçmiş olsun




suskun81  tşkler . şimdi  bu stabilizatör hakkında  çok bilgim olmadıgından  tek parça mı bu. ya da sağ-sol tarafta mı ne konumda.. pahalı  bir parça mı bu konuda bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim.. aslında tuvturk'ün kagıdında o yazıyı görünce ondan  şüphelendim ama çevremde arastırdım. bilgi sahibi olan yoktu.  çok tşkler..

158
Aman kardeş Allah korusun, dikkat et olur olmaz yerde bırakmasın seni. bu aks başından ben de korkuyorum. bazen geri geri sola veya sağa doğru çıkarken tak diye bir ses geliyor alttan. aks başıdır diye tahmin ediyorum inş değildir.


 amin abi cümlemizi.. Allah kazadan beladan esirgesin.. de abi ses gelmesi bence sürtmeden  ötürdür . geçen  kayseri  yolunda önümde şekerpancarı  yüklü kamyon vardı . bir tane pancar düştü yere ortalayım dedim. 'dınnn' diye bi ses geldi baktım arkada şeker olmuş  çıkmıs :)   o bi bozulduğunda hareket etme  imkanı 0.. kimsenin başına gelmez inş..

159
öncelikle aramıza hoş geldin demek istiyorum hem kendi adıma hemde sitedeki tüm arkadaşlar adına. araban hayırlı olsun kardeşim. ALLAH kaza bela vermesin inşaALLAH. aracındaki sorunun ne olduğunu ben bilmiyorum ama, sorunun giderildikten sonra sana kendini affettireceğine kesin olarak inanmalısın.  herkese hayırlı sürüşler   
 :) :) :)


eyvallah sağolasın hoşbuldum :) ya vallahi doyamıyom  arabaya binsem  gezsem diyorum o derece :D  kredi kartı ekstresi bi geliyo  hep akaryakıt istasyonları özette :D  bi aks başı sorunum var ama inat ettim öğrencem çözcem :D tşkler

160
valla bizim enıstenın aracta ıkıncı kez dagıttı o dedıgın akis iç kafasını dagıtıyor ılkınde bende dagıldı dun gece de enıste dagıtmıs 2.kez oluyor yanı bılya sesı gelıyor şıkır şıkır kalkmıyor arac dedıgın gıbı ılkı yapıldı 8 ay olmustu yıne yapmıs arabanda darbe kazası varmı agır sekılde kayıyormus ondn yapıyormus kaza anında genelde ama


cevap için tşkler.  ben aracımı mayıs ayında alırken kayseride  2 ayrı özel servise gösterdim. aracımın kazasının olmadıgını,3 parça lokal  boyanın oldugunu söylediler. onun dısında kaza bilgisi yok. gittiğim  2 servis de  kaza yok dedi. ama aks başı her an  3. kes bilya dağıtcak, sanayiye uzak bi erde dağın başında beni yolda  koycak  diye korkuyorum...

161
.. mrb . siteye  üyeliğim  gerçekleşti ve aranıza katıldım. ortalama  1  haftadır üye olmayı bekliyorum.  konuları takip ettim  ve sitenin güzel bir site oldugunun,golfcülerin ortak sorunlarının neler  oldugunu gördüm...2001  model - 1.6 comfortline- 'LACİVERT'  :sevgi:  aracımın sahibiyim. Sivasta yaşıyorum.  Aracımı seviyorum konularda belirtildigi gibi sürüş keyfi,konfor gayet güzel..2001  yılında ilk defa gördüğümde ''acaba Golf 4  sahibi  olur muyum ?''  diye kendime sormuştum  bu ilk arabam :D  Fakat  bir konuyu  acele ile size  açıp ,bana yol göstermenizi bekliyorum.. işten geldim gece  boyu yazmanın  hayalindeyim..  :)

aracımı aldım kullanırken bir gün petrole girdim akıt almaya. yakıtı aldım. ana yola giriş yaparken 1. vitese taktım.  ayagımı debriyajdan çekip yola  çıkarken bir ses geldi ve aacım yürümemeye başladı.  stop edip yeniden marşa bastım çalıştı fakat  1. viteste kalkış yapamadım. 2. viteste  denedim ama   yürümedi. tanıdıgım bir ustayı aradım. AKS bilya dagıtmıştır abi dedi.direksiyonu  tam sol yap dedi yaptım. arada körüğün ordan yağ attıp-atmadıgını sordu  siyah gress yağı atmıştı. aks bilya dagıtmış dedi.  çekici çağırdım servise götürdüm. orjinal parçanın ellerinde  olmadıgını 3 gün sonra gelecegini söylediler. bende dışardan orjinal parça aldım ve taktırdım. ortalama  2  ay kadar  bindim. herhangi bir sorun yoktu. bir gün yine  kırmızı ışıkta durdum. aracımla 1. vitesle kalkış yaparken  aynı ' pat' diye  bir ses geldi. sağa  çekip  kontrol ettiğimde  yine aynı yerin bilya dağıttığını gördüm.. bu sefer  orjinal parça  bulamadıgımdan yedek  bir sol-iç aks başı aldım ve taktırdım.

1-forumda  okudugum kadarıyla  çok fazla aks başı  bilya dağıtma sorunu yok. bunun sebebi ne olabilir ??

2- aracın muayene kağıdında '' ön stabilizatör hasarlı '' şeklinde yazılmış hafif  kusur verilmiş.  AKS ile stabilizatör arasında ilişki varmıdır ??

 cevaplar için tşk ederim .. sağolun..


Sayfa: 1 ... 8 9 10 11 [12]