İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - bluerose1

Sayfa: 1 ... 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 ... 79
113
Bende de vdo siemens var. 2006 yılında 600 TL gibi bir paraya almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam İzmirden N. Küçükten almıştım.

Boğaz kelebeğinin konumunu sağlayan potansiyometre var. Zamanla aşınıyor, temizlik ürünleri bir yere kadar, hatta daha sonra spreyler daha fazla aşındırıyor.
Bendeki eski b.kelebeğinde elektronik kısımda test cihazında hata vermiyordu. Kelebeği hareket ettiren motor yanmış bir şekilde, motoru hiç dönmüyordu.
Bir çok motor denedim o zamanlar, ya boyutu olmadı, ya voltajı tutmadı, ya da devir sayısı uygun değildi, çaresiz sıfır orijinal aldım.
o bahsettiğim potansın değiştiğini söylüyorlar, ama yan sanayi ise iç direnci uymayabilir.




potanslar aşınacak bir konumda değil ki nasıl aşınabilir.benim üzerindeki orijinal yani 17 senelik hala turp gibi inceledim gram hata yok 235k olmasına rağmen.çarkları dönüren elektronik kısımdaki swichler arıza yapar onu anlarım zaten müdahale edecek elektronikçi babayiğittir.

114
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 29 Aralık 2014, 12:29:55 »
1

115
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 29 Aralık 2014, 12:28:55 »
Bence bu kadar uğraşmana gerek yoktu yine de senin bileceğin iş ama bi kart alsaydın Ersan hocadan hem tek seferde hepsini çözmüş olacaktın,hem tek bir kablo ile işi bitirecektin hem de daha hesaplı olurdu uğraşmazdın.tabi zevk senin.

116
benim aracın üzerindeki fabrikasyon vdo Siemens orjinaldir... aee 98

117
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 27 Aralık 2014, 19:03:20 »
yapacağın basit dijital kartı alıp tek seferde klima kontrol panelinin şini bitireceksin.diğer düğmelerede birer led döşe bitsin olay.

118
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 27 Aralık 2014, 15:55:47 »
eyvallah arkadaşım, akşam biraz uğraşıp sökmeye çalışacağım. Sökersem gerisi kolay, malum elektronikçiyim.
Madem elektronikçisin ne diye bana detay anlattırıyorsun sen zaten 10 numara yaparsın bu işi.  ;D ben hayatımda lehim yapmamış biri olarak 1 gecede tüm ışıklandırmaları kendim yaptım.sadece kartı hocadan aldım.

119
Hararet müşürünüz arızalı bende var 25 tl
Resül bu sıkıntılar bende vardı bana niye müşürden demedin de sıfır distribütör aldırdın geliyorum oraya... :D

120
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 27 Aralık 2014, 14:08:28 »
Teşekkur ederim.
Kesinlikle kayda değer bir maddi kazancı yok, beni kartın işe çok yarıyor olması ve kullananların hepsinin memnun olması tatmin ediyor.
Ben biliyorum hocam emeğiniz maddiyattan öte kullandığınız malzemeler ürün adedi zaten o fiyatlara geliyor.Ben kazanç olarak düşünmedim hocam kaliteniz dilden dile dolanıyor.

121
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 27 Aralık 2014, 14:05:37 »
aşağıda fotoğraftaki 2 no ile gösterdiğim noktalardan hafifçe kanırtınca çıkıyor mu????

aydınlatma için kullanılan ampul, 1 no ile gösterdiğim düğmenin altında mı ?? eğer öyleyse bu düğme çekince çıkıyor mu, yoksa bir püf noktası var mı?? sökecez diye kırıp atmayalım

cam düğmelerini daha önce söktak yaptım yöntemini biliyorum


üst kısımdaki noktalardan geriye doğru çekince açılır alttan değil.1 nolu düğmenin altında sadece şeffaf ışık dağıtıcı var.ampul düğmelerin bağlı olduğu klima kontrol panelinin en arkasında.elinizi o aradan sokup dediğim işlemleri yapmanız çok zor ihtimal.o kapağı kaldırınca vidaları göreceksiniz onları sökün eğer o aralıktan kontrol panelini alabilirseniz dışarıya doğru kablo sıyırma entegre etme yerleştirme işlemleri daha kolay olur.Aksi halde çerçeveyi komple almanız gerekebilir teybi çıkarmayı da unutmayın bu arada.
Ayrıca ayar düğmelerinin üzerindeki o beyaz noktalardan da ışık gelmez bilesiniz her birinin içine led döşemeniz gerek onların bağlantılarını da arkadan + - diye bağlamanız gerek.biraz meşakkatli ama yapılınca muazzam görüntü oluyor ben bir gece boyunca uğraştım onlarla.ledleri sabitlemesi zahmetli 3mm uzun bacak led kullanabilirsiniz ben smd led yapmıştım.

122
Dedimya total... ben sadece cordoba 6k orijinal oem ön karlık lip için 165+kdv verdim geçen kış... bi headers için 3 yıl önce 200 Euro+gönderi bedeli+gümrük vergisi+gümrükten eve kargo ücreti ödedim. :D   polo  bende hastalık yarattı ne hikmetse.şu an evin önünde yatıyor biniyormusun desen birkaç ay da bir çalıştırıp sahil yapıp eve geliyorum o keyif bana yetiyor.babamda sadece pazar günleri torunlara gidiyor diye parçaları takmıyorum arabaya. modifiye sevmiyor hem de ceza yerim diyor... gerçi sevse de bende vakit yok takacak hevesimi alarak gideriyorum işte.belki de delilik benimkisi. :saskin:

123
Dist.sıkıntı var dostum.direksiyonu rölantide durduğun yerde sağa ve sola çevirip dip yapıp öyle tutunca bayılma var mı.farlar açıkken cam düğmelerine basınca bayılma vs.var mı?

124
Aynen katiliyorum :) agir ruh hastasidir kardesim :)
teşekkür ederim canım benim iltifatın göğsümü kabarttı.. :D ;D :D

125
Polo 6N / Ynt: acil yardım bekliyorum
« : 26 Aralık 2014, 19:11:29 »
Evet haklısınız,
Bendeki dist. ile epey uğraştım, daha önce de yazmıştım.
Bosch tipi de tamir olur.
Motor içine giren siyah plastik parçanın içinden geçen çelik bir mil var.Uygun bir pim ile çıkardığınızda dist. mili komple çıkıyor.
Daha sonra 2 vida söküldüğünde Hall sensörü kolayca çıkarılıyor.
ben bir internet sitesinden sipariş emiştim, yan sanayi çıktı, araba temelli sapıttı.
Ama milde boşluk varsa onun da uygun fiyatlı tamiri yok.
Çaresiz komple değişecek.

Bu dist.derdi yüzünden bende 2 kaza atlattım. Yersiz stop etmesi başa bela oluyordu.
ithal 150-200 fiyat veriyorlar işçilikle beraber garantisi yok orijinal olmadığı için orjinalin tadını da vermiyor e tamir takımı alsan bu sefer mile ne gibi bir uygulama yapılacak.Ben o kazayı atlattıktan sonra dedim daha yeter artık 500 TL orijinal aldım düşeş geldi iyi ki de almışım daha 15 sene gider.

126
Polo 6N / Ynt: acil yardım bekliyorum
« : 26 Aralık 2014, 19:08:53 »
Hayır Bosch dist. ler tamir edilebilir. Hall sensör dahil hareketli tüm parçalar satılıyor zaten(maalesef hall sensör dışındaki parçalar ülkemizde yok). Hatta Youtube da bizim dist. tamir videosuda var ancak şu anda şirketten youtube a giriş olmadığı için videoyu gösteremiyorum. Sadece dikkat edilmesi gereken şey, alttaki siyah ayağa bağlı olan sabitleyici demirin dikkatli çıkartılması. Ben 2 tane Bosch marka dist. hall sensörünü sorunsuz değiştirdim.
hall sensörünün 2 vidasını söktüm ama geri çekildiğinde  milin bağlı olduğu kasnağa takılıyor kasnağı çekmek için herşeyi denedm ama kasnak yamuldu yine de çıkmadı çıkmayınca da hall sensörünü çıkaramadım.ben servise de sordum bana bosch tipin tamir takımı yok bunlar 2 çeşit birinin değişimi yapılıyor diğerinin yapılmıyor dedi.ithal dist.lerde kafa çıkınca tamir takımı hall sensörü takılabiliyor dedi.sonra ithal aldık onunda 2 ay sonra içinden yağ akmaya başladı meğer oring contası incecikmiş.En son Resülle orijinal oem sıfır bosch getirttik yurtdışından.Valla enteresan ilk defa sizden duydum hacı bosch içinin tamamen açılıp tüm parçalarının değiştiğini.Bosch için şu tamir takımı değişimi videosunu en kısa zamanda eklerseniz memnun olurum. :o

Sayfa: 1 ... 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 ... 79