İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - rsb

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 108
57
istanbuldan kaç km  sürer yol :)

58
Otomobilim / Ynt: ...ReDDevil...Satıldı
« : 01 Haziran 2012, 10:30:23 »
Kardeşim  söyleseydin alırdım senide  Eşşekmiyiz  biz :)   keşke  söyleseydin ya ..

59
Otomobilim / Ynt: ...ReDDevil...Satıldı
« : 28 Mayıs 2012, 20:49:41 »
hayırlı olsun ... RedDevil sadece bi araba degil  bi akım bi yaşam tarzıdır :)  enerji gibidir  asla  yok olmaz  sadece şekil degiştirir ;)  :tamamdir

60
Genel / Ynt: 20. Yıl BBS Jantı hangi renk olmalı
« : 24 Mayıs 2012, 23:32:47 »
full polisaj yapardım yoluma devam ederim ;)

61
Genel / Ynt: arkadaşlar yorumlar..
« : 21 Mayıs 2012, 09:51:18 »
R 32  herhalde :)

62
Sohbet / Ynt: arabeskrock sevenler için
« : 21 Mayıs 2012, 09:45:02 »
arabesk rock ne yahu, garip garip tarzlar çıktı tezatlığa bak :)

Arabesk ;  Daima duygusal olan şarkı sözleri, başarısız aşkları, her türlü günlük sıkıntıları konu olarak ele alıp umutsuzluğu ve başarısızlığı ifade etmektedir. Arabesk müzik Türk Müziğinin bir parçasıdır, Arap Müziği değildir bu yüzden 'Arab-esk' denmiştir. Klasik Arap Müziği'nin Klasik Türk Müziğinden geniş ölçüde ayrılması sebebiyle Arap Müziği, Türkiye'de benimsenmemiş, fakat sonra Fantezi müzik, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği gibi tarzlara Arap ezgileri ve usulleri eklenerek ve Arabesk müzik doğmuştur.

Türkiye'de duygusal Arabımsı şarkı şekli ilk kez 1940'lı yıllarda Haydar Tatlıyay ve diğer birkaç şarkıcı tarafından ortaya çıkarıldı. 1948 yılında Arapça şarkılar yasaklanmış ama, bu müziği çalan Radio Cairo (Kahire Radyosu) Türkiye'de de çekilebildiği ve sevilerek dinlenmeye devam edildiği için bu yasak başarılı olmadı. 1960'lı yıllarda Orhan Akdeniz, Ahmet Sezgin , Abdullah Yüce ve Hafiz Burhan Sesiyilmaz gibi bazı şarkıcılar Araplardan alınan raks müziğini Türkçe şarkılar için kullandılar ve böylece Türkçe Arabesk müziği ortaya çıktı.
Daha sonra Orhan Gencebay ve bazı şarkıcılar Arabeski Angloamerikan Rock & Roll müziğini ile birleştirdiler. Arabesk ile meşhur olan bazı şarkıcılar: İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur,Müslüm Gürses, Emrah, Mahsun Kırmızıgül, Hakkı Bulut. Günümüzde Arabeskten R'n'Besk, Orhan Gencebay ve Erkin Koray çalışmaları ile Arabesk-rock gibi bazı yeni müzik şekilleri ortaya çıkmışdır.
Fantezi müzik arabesk müzikten daha önce çıkmış sanat müziği ağırlıklı, farklı bir müzik türüdür. Arabesk söyleyenlerin bu tarz müzikten albümlerine eklemesi karışıklık yaratmıştır.
Arabesk müzik ile Türk Halk Müziği'nin doğrudan veya dolaylı bir bağlantısı yoktur. Türk Halk Müziği'nden türeyen bir dal değildir. Ancak Arabesk söyleyenlerin bu tür müzikten albümlerine ekledikleri olmuştur. Öte yandan, tam tersi arabesk, özellikle Doğu ve Güneydoğu türküleri açısından THM'nin arabeskleşmesine neden olmuştur.




yani arasbesk rock baya bi önce  var olmuştur .. yukarıdaki bilgilere göre ( kaynak vikipedi ) aynada    rock grubu olarak bilinip aslında  arabesk grubu sayılır .. hatta ilk çıkarttıgı albumu nerdeyse tamamen arabesktir ...  :tamamdir  bu arada   konunun hortladıgı iyi olmuş :) bu bilgileri yıllar önce bi forum sitesinde   aynayı  rock müzik ilahı olarak gören bi kaç arkadaşa itafen paylaşmıştım şimdide buraya kısmetmş :)

63
Fikirler ve Öneriler / Ynt: Wörthersee 2012 resimler
« : 15 Mayıs 2012, 16:51:09 »
süper   :tamamdir

64
Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu...
« : 14 Mayıs 2012, 11:14:53 »
trafik cezası ödedim.. koydu

geçmişolsun ..  neyden ceza yedin ?

65
Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu...
« : 13 Mayıs 2012, 21:08:10 »
saglam bir temizlik yaptım ve sonrasında  yagmur yagdı :D

66
tavan folyosunu sökmek için alkol sürüp çakmak  çakın ve  seyredin :) biraz  korkabilirsiniz  ama   korkunun ecele faydası  yok :)   tavan cehennem ateşi gibi yanarken bi yandanda   folyoyu  düzgün bi şekilde  sökün  sıcagı sıcagına  söktünüz söktünüz  yoksa  gene  yakmanız gerekecek ..   ama  en önemli husus  bölgesel çalışmanız ..   bi tavanı  4-5  parça olarak düşünün ve  ona göre  alkol sürüp  yakınız   bi kerede    cıkartmaya sakın çalışmayınız ...  folyoyu  kaldırdıktan sonra  EYVAHH  diceksiniz  çünkü folyonun yapışkanı  kısmen  tavanınızda kalmış olacak ..  heycan panik yapmayın :)  alkol ve çok az miktarda  tinerle ( fazlası boyayı  kaldırır  dikkat ) bir güzel ovalaya ovalaya temizleyin  ..  tamamen temizledikten sonra   ister benim gibi pasta cila işine girin  ister  marşa basıp yolunuza devam edin ;) iyi forumlar ...  :tamamdir

67
Otomobilim / Ynt: Passat 1.8 T Macera daha yeni başlıyor =)
« : 10 Mayıs 2012, 15:32:59 »
hayırlı olsun  heycanla bekliyorum  en son geliceği noktayı :)

68
Golf IV / Ynt: Bu bir Aşk Hikayesi
« : 10 Mayıs 2012, 14:36:43 »
aşağı yukarı hepimizin arabalarımıza bi bağ hikayemiz vardır zaten :) hayırlı uğurlu olsun aracınız .. kasko konusunda bilgim olmadıgı için yorum yapamıcam  :tamamdir

69
Otomobilim / Ynt: Redrunner i jantladik
« : 10 Mayıs 2012, 12:08:59 »
o çıkarttıgın bbs lerin takımı varmı yoksa sadece iki tanemi ?

70
ben arkaya   yaptırayım siyah çerçeveliyi   o zaman  ne demek istedigimi anlarsın :)

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 108