İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - nihilist_deniz

Sayfa: 1 [2]
15
Sohbet / Tokat'ta Ferrari'ye yoğun ilgi
« : 12 Mayıs 2011, 12:18:40 »


TOKAT caddelerinde gezen kırmızı Ferrari otomobil, görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Benzin istasyonu sahibi Rıza Belene tarafından satın alınan Ferrari, kentin tarihinde ilk olma unvanını elde etti.
Rıza Belene’nin İstanbul’dan aldığı Ferrari marka ikinci el otomobil, Tokat’a getirildi. Ferrari’yi İstanbul’dan getiren Mertkan Otomotiv- Emlak Ofisi sahibi Mertkan Erdoğan, lüks otomobilin 225 bin Euro’ya malolduğunu söyledi. Erdoğan, "Otomobilin sıfır fiyatı 400 bin Euro. Aracı İstanbul’dan çekici ile getirdim. Tokat’ta herkesin büyük ilgisini çekiyor. Otomobilin özel bir günde Tokat’a gelmesini düşündük ve ’Sevgi Bayrağı’nın Tokat’a geldiği gün Ferrari’yi getirdik" dedi.
Lüks otomobili Tokat caddelerinde gören vatandaşlar ise kentte bir ilk olan Ferrari’yi şaşkınlık ve hayranlıkla izledi.
 

Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1389265&Date=12.5.2011

16
Genel / Sıfır arabası bozulana müjde!
« : 01 Mayıs 2011, 10:49:36 »
Sıfır arabası bozulana müjde!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’ndan, sıfır arabası garanti süresi içinde bozulan tüketicilere iyi haber geldi. Kurul, Denizli’de garanti süresi içinde arızalanan sıfır arabası “gizli ayıplı” çıkan tüketicinin Tüketici Kanunu’na göre tercihini “ücretsiz onarım” yerine “yenisiyle değiştirme” şeklinde kullanabileceğine karar verdi.

10:24 | 01 Mayıs 2011

Kurul, davalı şirketin tüketicinin “ücretsiz onarım” talebiyle dava açtığı, bu talebi değiştirip, aracın yenisiyle değiştirilmesini isteyemeyeceğine ilişkin karar düzeltme talebini de önceki gün oybirliği ile reddetti. Karar kesinleşti. Hürriyet'in haberine göre davalı, şirket aracı sıfır kilometre yenisi ile değiştirecek. Bu kararın alınmasını sağlayan olaylar şöyle gelişti:

GARANTİ SÜRESİ İÇİNDE MOTOR TEKLEDİ

Abdullah K. 22 Mart 2005’te, 63 bin 248 liraya aldığı sıfır kilometre aracı motorunun teklediği şikayetiyle yetkili servise götürdü. Servis yetkilileri araçta kullanım hatası olduğunu, ancak bedeli karşılığında tamir edeceklerini bildirdiler. Abdullah K. tamir ücretini ödemeyince, araç serviste kaldı.

DAVADA TERCİHİNİ DEĞİŞTİRDİ

Abdullah K. bilirkişiye araçta teknik-mekanik arıza olduğu tespiti yaptırıp, servisteki aracı kullanmadığı için doğan tazminat hakkını saklı tutarak, “ücretsiz onarım” talebiyle 25 Ağustos 2006’da dava açtı. Denizli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dava sürerken Abdullah K. dilekçeyle “gizli ayıplı” çıkan aracın onarımı yerine sıfır kilometre yenisiyle değiştirilmesini istedi.

ÜRETİM HATASI VE GİZLİ KAYIP

Tüketici mahkemesi sıfatıyla yargılama yapan mahkeme, bilirkişilerce, arızanın satın alma sırasında fark edilemeyecek üretim hatasından kaynaklanan “gizli ayıp” olduğunun tespit edildiğine dikkat çekti. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a göre davacıyı haklı görerek, aracın ıslah talebi dorultusunda sıfır kilometre yenisi ile değiştirilmesine karar verdi. Yargıtay temyizde, ıslah dilekçesiyle, talebin değiştirilemeyeceğine, ücretsiz onarım yönünde kullanılan tercih hakkının aracın yenisiyle değiştirilmesi şekline dönüştürülmeyeceğine hükmetti. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını 20 Nisan 2009’da oybirliği ile bozdu.

MAHKEME DİRENDİ

Dosya yeniden yerel mahkemeye gitti. Mahkeme, davacı araç sahibinin yanlış bilgilendirilip oyalanarak, doğru tamirin yapılmadığına dikkat çekti. Tüketicinin “gizli ayıplı” çıkan malda ıslah yoluyla tercih hakkını değiştirebileceği şeklindeki ilk kararında direndi. Beş yıldır süren dava, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na geldi. Kurul, 29 Eylül 2010’da mahkemenin aracın yenisiyle değiştirilmesinde direnme kararını onadı. Davalıların karar düzeltme talebini ise Kurul, 29 Nisan Cuma günü oybirliği ile reddetti.

Hukuk Genel Kurulu’nun kararında şöyle denildi: “Dava dilekçesinde davacının onarım hakkını kullanmış olması yargılama sırasında aracın gizli ayıplı olduğunun ortaya çıkmasından sonra davacının bu tercihini aracın ücretsiz değiştirilmesi şeklinde kullanmasına engel olarak gösterilemez. Davacı sözleşmeyi ayakta tutarak, malın yenisi ile değiştirilmesini istediğine göre davalılar tüketicinin tercihine göre sorunun çözümlenmesi ile yükümlüdür. Açıklanan tüm bu olgu ve yasal düzenlemeler karşısında yenisi ile değiştirilmesini isteme koşulları gerçekleşen araca ilişkin olarak dava dilekçesinde tercih hakkını ücretsiz onarım yönünde kullanan davacının ıslaha gerek olmaksızın aracın misliyle değiştirebileceği kuşkusuzdur.”


Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/Default.a...&Date=1.5.2011

17
Golf IV / Gaz Pedalı Ses İlişkisi
« : 30 Nisan 2011, 09:18:00 »
Arkadaşlar arabadayken gaz pedalına dokunup hızımı yükseltiğimde teybin sesi de yükseliyor... Bunun nedeni ve çözümü varmı merak ettim.

18
Sohbet / Düşünce Gücüyle Giden Otomobil
« : 04 Nisan 2011, 23:38:07 »
Arkadaşlar nette gezinirken gördüm paylaşmak istedim...



Alman bilim adamları beyin gücüyle kontrol edilebilen bir otomobil geliştirdi.

İlk denemelerinin Berlin’deki Tempelhof Havaalanı’nda gerçekleştiği projeye katkıda bulunan Volkswagen’in 24 yaşındaki çalışanı Henrik Matzke ellerini kullanmadan arabayı hareket ettirdi, gerekli yerlerde aracın yönünü değiştirip frene bastı.

NTV'nin haberine göre, saatte 23 kilometre hız sınırı konulan arabada kafasına özel bir sistem takılan sürücü ağzını bile açmadan ilk denemede başarılı oldu. Matzke’nin kafasına beyin dalgalarını ve hareketlerini algılayabilen kulaklık benzeri bir alet takıldı. Kişinin kafatasını boydan boya saran cihaz istenilen düşünceyi algılayıp ona göre arabaya komut verme özelliğine sahip. Konsantrasyonla çalışan araçta her komutun karşılığında özel bir simge olduğunu dile getiren uzmanlar “Sağa dönüş için tavşan düşünmek yeterli olur. Sürücü tavşan düşündüğü zamanyazılımarabayı sağa döndürür” dedi.

Telepatikotomobilböyle çalışıyor:

Sürücü bilgisayar sisteminde her komut için bir sembol belirler.

Kafayı boydan boya saran kask beyin dalgasının hareketlerini algılar.

Bilgisayar arabaya “sağa dön” emri vererek direksiyonu yönlendirir, motor dönüşe göre hızını yavaşlatır.

Bilgisayar sistemi düşünülen imgeylearabaarasında bağlantı oluşturur. Mesela tavşan düşününce arabanın sağa dönmesini ister.

Her komutun bir simgeye karşılık geldiği yazılımda, beyin hareketini algılayan sistem sadece bir saniye içinde arabayı yönlendirebiliyor.

Alıntıdır: http://www.haberprogram.com/h/2011/0...obil.php#haber

19
Golf IV / Araç Arızası Yardım.
« : 13 Mart 2011, 21:11:49 »
Merhaba arkadaşlar pazar günü diye Erzuruma gidip biraz takılalım istedik...
Aracım 2004 model 1.6 golf IV comfortline benzinli.
Arabaya bindik yola koyulduk daha 10 km gittik ki birden radyo birden kesildi...
Sonra aracı durdurdum radyoyu açmak için... Bu sefer ne radyo nede araba ikiside çalışmadı.
Anahtarı çeviriyorum ne marş alıyor ne de göstergeler hareket ediyor donmuş gibiydi.
Üstelik anahtarı çevirdiğimde arabanın saati otomatikmen sıfırlıyordu. Aküsünde olacağını söylediler aradığım bir kaç kişi. Sonra arkadaşı çağırdım geldi bağlantı kaplosuyla aküleri bağladık.
Marş yaptım motor çalıştı bu sefer gaza basıyorum gaz almıyor ve araba kendinden istop etti.
Tamirci çağırdım bir tane geldi motorun kapağını açtı. Aküleri yine aynı şekilde yaptı motor çalıştı hava filtresinden dedi...
Ben işim sağlam olsun diye erzurumdaki servisten ayrılma bir tamirci arkadaş vardı ona götürmek istedim. neyse pazardan dolayı kapaılıydı akşam saat 6 gibi kendi evinde buluştuk. arabaya bir baktı akünün bağlantı ucu yanmış kablosu ateş gibi dedi. Bir süre daha binseydin yanar dedi. arabayı kendi evinin önü çektik. Yarın çekici ile dükkana götüreceğini söyledi...
Sorun ne olabilir. Büyük bir sorun çıkar mı merak ediyorum.
Ayreten yol bilgisayarında almanca birkaç kez yazı cıktı sonra gitti.Anlamadım

Yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden tşkler.

20
Golf IV / Yedek Anahtar
« : 03 Mart 2011, 21:24:27 »
Arkadaşlar 2004 golf var. Arabamın yedek anahtarı yok.
Olaki anahtarı keybettim yada başaka bir sorun oldu ondan dolayı anahtarın yedeğinin olmasını istiyorum.
Arabanın yedek anahtarını nasıl temin edebilirim sadece ve fiyat konusunda bilginiz var mı?

21
Uzun zamandır hayalini kurduğum ilk arabam olsun istediğim, her modeline hayranlıkla baktığım Golfe sahip oldum:))
Çoçuklar gibi mutluyum desem yeridir  :)
2004 1.6 Comfort golf.
















22
Golf IV / 1999 1.8 highline golf IV.
« : 09 Şubat 2011, 08:23:37 »
Arkadaşlar ilkkez bir araba sahibi olacağım ve golf hastalığı olan biriyim. Bir golf almak üzereyim ve ilk arabam olacağı için sıkıntı yaşamak istemiyorum
1999 1.8 highline golf IV araç 155000'de ve fiyat olarak 16 500.
Araçta badikit kullanılmıştır, anfi ve bufurda var.
aracın sadece sağ çamurluk değişmiştir.araçta zenon far bulunmaktadı.
Siyah renkli..
Kullanan veyan bilen bir arakdaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Herkese tşkler

Sayfa: 1 [2]