Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - metinmb407

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 138
1
Bora / Ynt: Borada Gizli Özellikler Varmıdır
« : 15 Mayıs 2017, 11:59:45 »
Var da en yakın Antep Erzıncan da yaptırırsınız. Orda yapan iki arkadaş biliyorum.

2
Bora / Ynt: BİR METİN HOCA KLASİĞİ DAHA...
« : 04 Mayıs 2017, 09:54:34 »
Çift reflektör olmasına gerek yok, H7 Halojen ampul taktıktan sonra muayeneden geçer,
2008 Fabianın orj farı bi-halojen mercekli...o geçtiğine göre bunda da sorun olmaz...
Güzel çalışma olmuş..

Ben geçeni de kalanı da duydum o yüzden kesin geçer diyemiyorum :) Teşekkür ederim.

3
Bora / Ynt: BİR METİN HOCA KLASİĞİ DAHA...
« : 18 Nisan 2017, 23:58:10 »
görüntü ve aydınlatma muazzam ama :) yedek orijinalleri evde tutmak lazım o zaman her ihtimale karşı :)

Cift reflektor farda gerek yok ama Bora gibi tek reflektor farlarda dedigin dogru ustad :)

4
Bora / Ynt: BİR METİN HOCA KLASİĞİ DAHA...
« : 09 Nisan 2017, 08:15:01 »
güle güle kullanın. farlar çok güzel olmuş. bu farlarla muayene problem oluyor mu? bilmediğim için soruyorum. normalde ABS gibi donanımların sonradan uygulanmasına izin verilmiyor diye biliyorum. bi xenon farlarda da aynı durum geçerli mi acaba?

Far yikama ve otomatik yukseklik ayari olmadigi icin gecmiyor. Ya far degisikligi ya da h7 halojen ampul degisimi ile geciyor ustad. Halojen ampulle gecme ise cift reflektor farda kesin ama tek reflektorde gecende gecemeyende duydum.

5
Bora / Ynt: BİR METİN HOCA KLASİĞİ DAHA...
« : 03 Nisan 2017, 19:43:08 »
Gule gule kullan abi kazasiz belasiz. Forumlar cok olunca hangi forum diye arayip durdum :D

6
Otomobilim / Ynt: MurdeR's MK V
« : 03 Nisan 2017, 13:34:42 »
Oooo cok iyi masallah :)

7
Bora / 4 Bora 4 Bixenon Montajı
« : 07 Mart 2017, 10:09:10 »
Sa abiler. Gectigimiz 2 ayda sagolsun baska platformlardan bir kac arkadas mercek montaji konusunda bana ulasti bende onlara elimden gelen yardimda bulundum.

Bora arac farlari tasarim gorsellik olarak gercekten harika fakat muhendislik ve iscilik adina da rezil bir far. Aydinlatma cok kotu, montaj icin calisma alani cok kisitli, cam suyu bidonu ve aku kapagi montajda sorun cikartmakta ve her kapak bu araca yakismamakta, yakisan kapakta bir miktar isik sizintisi yapmaktadir. Montajlara gecelim.

1.aracimiz Ankara dan Mayis ayinda far yaptirmisti fakat 1 ay once arabaya onden carptilar her iki farin camlari kirildi kasa parcalandi xenon ampul tutucular kirildi ama sukur ki ne mercek ne beyin ne far tasi hasar gordu. Elimizde bir takim far kasasi ve cam vardi far iclerini aktardik fazla masraf cikarmadan geri topladik.

Ilk yaptigim zaman on camdaki reflektoru boyamamistik baska bi arabada gorunce 1 hafta sonra boyayalim dedi arkadas valla bastan ben dedim simdi kusura bakma hic o fari acamam dedim :)  D1S Osram AL Balast Hella mercek Mercedes kapak. Ayrica cift tutuncu Amerikan park sinyal. Ilk nazarlik 1 ay sonra ampul patladi.



Boranin rezil aydinlatmasina karsilik bixenon farki (montaj asamasi).





8 ay sonra biraz canimiz yandi :(




Far elime ulasinca ampul tutucu ve far yukseklik motorlarinin da kirik oldugunu farkedince hemen bildirdim sigorta dosyayi kapamadan son aksam bu parcalarida listeye ekledi. Fari topladik on reflektoru de boyadik bu sekilde daha bi alimli oldu.







Mercegimiz cok oynamamis hizamiz da sukur bozulmamis ufak bir ayarla seviye esitlendi.




On camda 1 numara film olmasina ragmen aydinlatmamiz




2. Aracimiz Balikesir den. Bir arkadasim enistesine Bora almis, arabada gelen fazla fari satiliga cikarmis. Balikesir den bir arkadasimiz fari yolladi. BMW kapak Hella Intemo cift turuncu on reflektor boyama ve h7 8000k xenon kiti mercege oturttuk. 8000k xenon olmasina karsin yagmurda cok cok iyi performans aldigini belirtti arkadas.






Ondaki nazarlik usta fari ve yukseklik motorunu takarken mercek kablosunu kasmis oda kopmus tek tarafin selektoru calismadi. 2 gun sonrada amerikan park modulleri yandi :)




3. Aracimiz Sakarya dan. Hella bixenon BMW kapak h7 6000k kit komple reflektor boyama kapak ayni sekilde kaldi.








4. Aracimiz Istanbul dan taa kurban bayraminda konustugum bir abi Istanbul da Ilker Kemal bir arkadasinin tanidigi olmasina karsin bana geldi sirf 4 ay once konustuk diye. Dedim abi Ilker Kemal e gidebiliyorsan ona git kargo margo ugrasma bi problem olursa sikinti yasama diye. Hocam sana soz verdim sana geldim dedi. Halbuki ben konustugumuzu bile unuttum sozde almadim oyle konusmustuk. Fatih abi buradan da sana tesekkur ediyorum tanimadigin birine soz bir kere veripte yolladigin icin.

Bu farimiza Mercedes kapak Hella bixenon cift amerikan park 6000k h7 kit cift turuncu ve far kenarlarina aslinda ben ona cizim atmistim oda cok begendi cift devre sinyalli hortum ledi koyalim dedi bende tamam dedim.

Ledi kestik leddeki alt kismi da oval olacak sekilde trasladim ki tumlesik olsun kesik siritmasin.








Gelen far camlari sararmisti aslinda temizligi konusmamistik. O ki bahsettigim abimiz sozunu unutmamis ustune birde lokum gondermis bu iyiligin ve durustlugun de bir karsiligi olmaliydi. Bende far camlarino 600 800 1000 1200 1500 2000 3000 ve 4000 zimpara, Virtus 427 473 kalin ve ince pasta yaptim Plastix ile noktaladim. Muayene icin de 2 adet osram h7 ampul ve ampul soketlerini de hediye ettim.






Farlar kapandi.




Bu aracin nazarligi montajdan once yerinden cikan far yukseklik ve sag sol ayar topuzlari montaji yapan abimiz yukseklik ayar motorunu alcakta birakip yukari almadan ayar yapmaya calisinca benim metal kelepce ile sikistirdigim topuzdan (topuzlardan biri lastik takozla bagli) ve diger topuz tekrar yerinden cikmis :) Birini yerine oturtmayi basarmis digerini oturtamamis. Cizgi fotografi gelmedi o yuzden arac uzerindeki fotolar.








Diyeceksiniz ki genelinde h7 kit var. Valla su an tek d1s beyni bile 200 300 iken oem malzemeyi toplamak kullanicilari ekonomik olarak cok sarsiyor ve oem set fiyatindan daha uyguna montaj halloluyor. Bu durumda ben de dahil olmak uzere fiyat performansa bakarim. Atiyorum 1000-1500 lira veripte %100 performans almaktansa asagi yukari yari fiyatina %80-90 performans almayi tercih ederim.

Sikilmadan okudugunuz icin tesekkurler. Lütfen maşallahları esirgemeyin :)

8
Bora / Ynt: Boraya yapılan hareketli far
« : 09 Ocak 2017, 14:33:53 »
marşa basınca aşağı yukarı selamlayan.. hareketli zenonlardaki gibi

Onun icin komple far yukseklik sistemi degisiyor. 700 800 liradan baslayan fiyatlar mevcuttu dolar firlamadan once.

9
Golf IV / Ynt: Golf IV Bixenon Mercek Montajı
« : 05 Ocak 2017, 09:02:37 »
Evet aynen sinyal açık halde çekilmiş foto :)

10
Bora / Ynt: far göstermiyor yardımm
« : 05 Ocak 2017, 09:01:43 »
yanıtınız için teşekkürler, bilgi sahibi oldum, eski, h4 far tek reflektörlü, mercekli olan da uzun-kısa beraber tek mercek ve başka reflektör yok, orj görüntü açısından mercekli olana işlem yapmak sanırım daha iyi olacak, bunun için bir bütçe ayarlayıp, size dönüş yapacağım en kısa zamanda umarım...iyi forumlar..

Hayırlı günler. Lakin o aracın farları açılıyor mu emin değilim. Dün kendi aracım için işe koyuldum. Sanayi de spiralle far camlarını keserek ayırdık :) Silikon lastik gibi kauçuk imkanı yok açılmadı ısıtmayla.

11
Bora / Ynt: far göstermiyor yardımm
« : 04 Ocak 2017, 13:40:58 »
golf ün farları daha iyi.boraların plastikmiydi camları.

Boranın farları plastik, pleksidir. Düz far camları üster plastik ister cam olsun aydınlatmaya etkisi yoktur sadece ömür noktasında cam daha uzun ömürlüdür.

12
Bora / Ynt: far göstermiyor yardımm
« : 04 Ocak 2017, 13:39:31 »
golf ün farları daha iyi.boraların plastikmiydi camları.
Kullandığım arabada klasik H4 far vardı, daha iyi bir aydınlatma, imaj ve xenona geçiş amacıyla üst donanımındaki ekipman olan H7 bi-halogen mercekli tip far ile değiştirdim,
Halogen ampul ile de, H7 xenon kit ile de H4 performansına dahi ulaşamadım, tampon ve farları söküp takmak bayağı bir zor olduğu için tavsiye ile Philips xtreme vision +130 tip halogen ampul aldım, hâla yetersiz bir aydınlatma var...
Arkadaşa önerdiğiniz proje bana da yarar mı? Ne tip kit kullanacaksınız? D1S mi? gündüz selektörüne olanak verecek mi?
Farlar şu şekilde...Hangisine proje yapmak daha mantıklı?...

eskisi>>>>>


Şimdiki >>>>>


Üstadım her ikisine de proje yapılır onda sıkıntı yok. İkisinden de aynı performans alınır. Mercekli farda eğer ki çift reflektör varsa yani uzunu kısası ayrı ise mercekliye uygulama daha iyi olur çünkü bixenon mercek selektörü ve sarı uzunlar çift selektör olmuş olacak.

Halojen mercekli farda da xenondan performans beklemek zaten hata olur. Daha önce halojende xenon kullanılmış bir farda merceğin erken karardığını gördüm 1 yıllık mercekli Polo 6r farı. Yine Passat B5.5 halojen mercekli farına bixenon mercek montajı yapmıştım. İşte uygulamanın aydınlatma fotosu.

1- Halojen mercek:



2- Bixenon mercek+d1s kit:



Şu an orijinal D serisi xenon kit fiyatları uçmuş durumda ayrıca malzeme bulmak çok sıkıntı. Ben şu an h7 xenon kit artı mercekler ile neredeyse sadece d1s d2s kit fiyatına komple montaj yapıyorum. Önceden olsa fiyatlar çok daha makuldü orijinal xenon kullanıyorduk. Şimdi bu düşünen arkadaşlara çok cazip gelmiyor çünkü 1000 lirayı geçiyor maliyet. Performans açısından değerlendirecek olursam D serisi xenon kit ile %100 performans alıyorsam d2s ampül+h7 xenon ve ampül dönüşüm aparatı ile %90, direk h7 ampüllü xenon kit ile %80 e kadar performans alabiliyorum. Üstelik daha yeni Bora mercek montajımda 8000k ampül h7 xenon kullanmama rağmen (6000k dan sonrası aydınlatma performansını düşürür aydınlatma mavileştikçe performans azalır) şu an kullanan arkadaş yağmurda müthiş performans aldığını belirtti üstelik farlarında kılcal çizikler aydınlatmayı bir miktar engellemesine rağmen. Hani bunu ben yapıyorum diye eklemiyorum kime yaptırırsanız yaptırın. En son yaptığım farı kullanan arkadaşın yorumunu paylaşıyorum.




13
Golf IV / Ynt: Golf IV Bixenon Mercek Montajı
« : 04 Ocak 2017, 13:15:21 »
Mesaj boşa gitmiş, sinyaller sarı olunca...

Sinyaller zaten beyaz üstad :) Kaplama yok.

14
Bora / Ynt: far göstermiyor yardımm
« : 03 Ocak 2017, 13:21:01 »
Farları kararmamış, camı sararmamış bir bora farı, gayet iyi aydınlatma sağlar...
Bütçeniz kısıtlıysa sadece far değişimi ile; ''harcayabilirim'' derseniz, mevcut farlara Oem bi-xenon dönüşümü yaptırarak istediğiniz aydınlatmaya kavuşabilirsiniz.

Üstad isterse sıfır Bora farı olsun far yapısı nasıl bir mühendislik harikası ise aydınlatmıyor aydınlatma bu araçta en büyük problem.

Konu sahibi arkadaşım senin tek çözümün bixenon mercek montajı. Yağmur çamur en iyi aydınlatmayı bundan alırsın. Biraz bütçe gerekli ona da en az 600 lira ama kesin ve net çözüm. Boşuna led ampül,farklı halojen denemeleri, xenon ampül vs deneme. Bunları denemiş ve çözümü bixenonda bulmuş biri olarak söylüyorum. Düşünürseniz yardımcı olurum.

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 138