İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - STAK67

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 11
1
Otomobilim / 2001 Golf 3.5 Cabriolet Restorasyon
« : 03 Haziran 2018, 00:14:26 »
Merhabalar. Yaklaşık 2 ay önce gümrükten aldığım golf cabrioleti sonuda boya aşamasına getirebildik :) Aldığımdan bu güne kadar deneyimlerimi paylaşacağım. Araç 2001 model 110hp TDI. Donanım seviyesi de bagaj etiketinde highline olarak geçiyor. Gümrükte 8 sene yattığından dolayı her yeri elden geçmelik olmuş :) Gümrükte ilk gördüğümüz hali bu şekildeydi:











Buda almaya gittiğimizdeki hali:






Alım satım işleri bittikten sonra önce evin garajına çekip sanayi masraflarını denkleştirmek için 1 hafta beklettik.


 Ardından ikinci defa çekiciye yüklenip şaşmaz Özdem Volkswagen'e bıraktık.







 Umarım tekrar çekiciye yüklenecek işi olmaz :D İlk iş bir akü takıp aracın kilometre bilgisini öğrenmek ve marş denemek oldu :) ilk hareketler bizi mutlu etti. Araç 74.000KM'deydi ve tek marşta çalıştı. Ahanda bu da videosu:

[video=youtube;aulvwx6lXm4]https://www.youtube.com/watch?v=aulvwx6lXm4[/video]
https://www.youtube.com/watch?v=aulvwx6lXm4


Yıllar sonra ilk bakımında tüm sıvıları, triger seti, kayışları, filtreleri, disk ve balataları, silecekleri, ön takımdaki tüm kauçukları, tabandaki havalandırma plastikleri amortisor kafaları ve aracın lastikleri değişti. İlk turuda bunlar değiştikten sonra attım. Diğer cabrioya göre biraz fazla konforlu geldi bana :)









Bakım işleri bittikten sonra bu sefer kendi ayakları üzerinde eve getirdik. Ufak çaplı temizlik yaptık. Ardından muayene ve plaka işleri için koşturmaya başladık.













Muayeneyi tek seferde hallettik. Ardından emniyete evrakları verip 3 harf 3 rakam plakalardan nasibimize düşeni aldık :)



Tüm bu koşturmaca sırasında kahrımı çeken aslan parçasıda arkada :)

Plakaların montajını yaptıktan sonra kaporta boya için araştırma ve para ayarlama safhasına geçtim. Bu sırada yaklaşık 3 hafta kadar bu şekilde gezdim :)





Şimdi kaportası elden geçti ve boya safhasında. Maalesef sol arka kısımda bir miktar macun vardı :) Orası kaportada bizi biraz uğraştırdı ama mevcut hali içime sindi. Astar boyası atılıp yoklama macunu çekildi ve astarın kuruması için 15 günlük dinlenme molasında.













Muhtemelen bayramdan sonra boyası yapılmış olacak :) sonrasında da iç döşemede elden geçmesi gereken yerleri var. En son olarakda deri boyası yaptırıp binmeyi düşünüyorum. Deri boyası konusunda yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum.

2
Otomobilim / 1988 Golf mk1 Cabriolet
« : 12 Mayıs 2017, 20:12:24 »
Merhabalar. Üniversiteye ilk başladığım sene, öğrenci evinin duvarlarına fotoğraflarını astığım ve yıllardır çok istediğim Golf1 Cabrioyu sonunda aldım. :) Birkaç aydır biniyorum. 2011'den beridir takip bildiğim ve takip ettiğim bir araçtı. Yakın arkadaşım Devran Golf mk2sini satıp mk1 cabrio alacağını söyleyince hemen aklıma geldi. Ama sahibi satmaz dedim. İstanbul'da bir cabrioya niyetlendik. İstanbul'da ki arkadaşım satış için bizi uzunca bir süre oyaladı. Bu sırada Devran yolda bu cabrioya denk gelip satılık mı diye sormuş. Bu vasıtayla gidip müşteri olduk. Anlaştık, biraz meşakkatli bir süreçten sonra aldık. Devran daha satışı aldığımız gün bunu sana satıcam Haso dedi :) Biliyordu çünkü ne kadar istediğimi. Söylediği gibi de oldu. Cabrioyu aldıktan birkaç ay sonra bana satıyorum aracı, sana vereyim dedi. Önce cabrioyu aldım. Devran yeniden mk2 aramaya başlayınca da bendeki mk2yi ona verdim :) gecikmeli bir takas oldu. Ama iyide oldu.

İkisininde bende olduğu sayılı günlerden:




Mk1'in gümrükten çıktığı ilk zamanlardan fotoğraflarını da sevdiğim bir abimden aldım:




Tentesi gümrükten girdiği günlerde Almanya'dan getirtilmiş. İyi ki öyle yapılmış. Gerginliği ve kumaş kalitesi çok iyi.


Araç karmann quartett modeli. İçi ve dışı aynı renkte. Karmann serisinin tamponları sanırım gümrükte araklanmıştı. Devran aracı alınca ilk işi karmann kit bulup takmak oldu. :) Araca ömründe yapılan en büyük iyilik sanırım.

karmann kit takılmadan önce tamponlar ince tip, dodiklerde marşpiyesiz olan siyah plastiklerdendi.
 

Karmann kit ile birlikte ön tarafada tek farlı kromlu panjur takıldı.


BBS RM012 jantlarıda takıp güncel haline kavuşturduk.






Buda birlikte ilk fotoğrafımız :)


Acil boya bakımına ihtiyacı var :) Bir kaç ufak eksiğini giderdikten sonra fazla kurcalamadan binmeyi düşünüyorum. Orijinal görüntüsü yeterince hoşuma gidiyor :)

3
Sohbet / EDY COFFEE KAYSERİ Ticaretinize dikkat edin.
« : 26 Ocak 2017, 15:30:49 »
Arkadaslar merhaba. Aylar önce başlıkta belirttigim Edy Coffee nin Kayseride bulunan şubesine duvar resmi calismasi yapmak icin Ankaradan kalkip gittim. Aradiklarinda edy coffeenin acilisinin yapilacagini ve acele etmem gerektigini söylediler. Bende Ankarada devam eden isimi birakip kayseriye gittim. Beni arayan daha önce nevsehirde calistirdigi cafeyi boyadigim, sonrasinda kapatıp Edy coffeede müdür olarak ise baslayan bir arkadaştı. Bu yüzden güvendim kalktim gittim. Kayserinin işlek caddelerinden Sivas Caddesi üzerinde bulunan Edy Coffee duvarina istedikleri resimleri yaptim. Hatta konuştuğumuzun dışında ekstra 7 metre bir duvara gökyüzü görüntüsü istediler ucret talep etmedim. Gitmeden önce 1000 lira ödeme yapılmıştı. Kalan 1000 lirada is bitiminde diye konusmustuk. Is bittikten hemen sonra nakit olmadigini ama istersem bankaya gidip cekebileceklerini söylediler. Ama otobüsüme az bir süre kaldığı için ibanima yollamalarini istedim. Aylardir bugün yarin diye salliyorlardi. Bugun aradigimda ise vermeyeceklerini söylediler. Isten çıkardıkları mudur den alacakmisim bende bu duruma sessiz kalmayıp sosyal medya üzerinden sesimi duyurmak istedim. Kayseride bulunan arkadaslardanda ricam Edy Coffee yi kullanmamalari.

4
Satılık / Orijinal 3 parça BBS RS1+Kumho KU31 195-45-15
« : 21 Ocak 2017, 05:03:17 »
Jantlar orijinal BBS RS1
4x100, 15' Önler 7, Arkalar 8 ofset.
Jantların durumu çok iyi. Hiç işlem görmemiş. Vidaları sökülmemiş, polisaj yapılmamış. Birkaç ufak çizik haricinde fabrika kondüsyonunda.
Lastikler 195-45-15 Kumho KU31, 10 gün kullanıldı.
Lastiklerin faturası duruyor. Garantisi devam ediyor.
Aracıma sürtme yaptığı için çıkarmak zorunda kaldım.
Jant lastik takımı şuan depoda duruyor. İsteyene detaylı fotoğraf çeker atarım.
Fiyat: 3.250TL
İletişim: 0554 635 7699 - Hasan Ali




5
Genel / AVWSOME Crew fotoğraf günü
« : 19 Ekim 2016, 00:38:12 »
Avwsome ekibi olarak buluştuğumuz fotoğraf gününün kamera arkası görüntülerinden yaptığım video aşağıdaki linkte. İyi seyirler..

https://www.facebook.com/avwsome/videos/1585756165064897/

6
https://youtu.be/gqvjYdvwsjw



Geçtiğimiz günlerde Ankara Beşevler'de yaptığımız kaplan graffiti çalışmasının videosu Beat Music Factory kanalında yayına girdi. İyi Seyirler :)

https://www.fb.com/aliyaldiran

7
Otomobilim / AVWSOME mk2 (06 U 0676)
« : 29 Mayıs 2016, 01:46:06 »
Merhabalar. AVWSOME crew'in 4 kapılı mk2sini paylaşmak istedim. Aracın üzerinde büyük emek var. Kullanılan parçaların hepsi birbirinden nadide. Görsel anlamda büyük özenle modifiye edilmiş bir mk2. Başlangıcından son haline kadar fotoğraflarını ekliyorum:

İlk Halleri:





APP, Şeffaf Stoplar:


Balon tampon, GTI stoplar, Egzoz:






Compomotive 7J - 8J Jantlar:


Kamei Üst Spoiler - Zender Alt Spoiler:



Koni Spor yay - amortisor takımı:


Hella Magic Color Mavi stoplar:



Çift farlı GTI ön panjur:


Hella ahşap direksiyon - Votex orta konsol & VDO göstergeler, Amerikan versiyon devir saatli tako:


Buda ince tip GTI kapı bantları takıldıktan sonraki güncel hali:










8
Video / NEED MORE CANS - Ankara Graffiti
« : 22 Mayıs 2016, 19:58:21 »
Ankara graffiti camiasının önemli isimlerinden Koz ile yaptığımız çalışmanın videosu. Graffiti pek iyi olmadı. İçime sinmedi ama forumda paylaşmak istedim :) Güzel bir proje fikrimiz var :melek: yapabilirsek onu da paylaşırım.


Stak67 - Koz - Sabo
Need More Cans
Ankara Graffiti Video:
https://www.facebook.com/AnkaradaGraffiti/videos/1227252780648801/

9
Sohbet / VWTR.NET İnstagram sayfası
« : 20 Şubat 2016, 00:05:36 »
Merhaba değerli forum sakinleri. Forumumuzun sosyal medyasının da biraz hareketli olması gerektiğini düşündük ve bir instagram sayfası açtık. Bu hesap üzerinden siz değerli vwtr.net üyelerinin ve ülkemizdeki diğer volkswagen severlerin araçlarını paylaşmayı düşünüyoruz. Siz de araçlarınızın paylaşılmasını istediğiniz fotoğraflarını bu başlık altında yayınlayabilirsiniz.
İnstagram: instagram.com/vwtrnet
Facebook: facebook.com/vwtrnet

10
Satılık / Golf mk2 Kristal far & Füme Stop
« : 13 Şubat 2016, 14:40:12 »
Farlar DEPO marka, Sıfır ayarında. Hiç bir sorunu yoktur. Angel Eye halkalarında patlak ampülü yok. Stoplar FIFFT marka. Orijinal füme. Boya yada folyo değil.
Farlar: 190TL
Stoplar: 240TL

Hasan Ali
0554 635 7699












11
Otomobilim / Royal Blue Golf mk2
« : 15 Kasım 2015, 22:27:52 »
Merhaba arkadaşlar. 4. kez mk2 kasa volkswagen kullanmaya başladım. Bundan önceki mk2'lerimden edindiğim tecrübelerle, bu sefer iyi para verip uğraşmayacağım bir araç almaya karar verdim. İyi paradan kastım da 12.500 lira :D Daha önce kullandığım mk2 kasa volkswagenlerim şöyle:
1987 Golf mk2 :


1985 Golf mk2 :


1989 Jetta mk2:


Bunların ardından da şimdiki kullandığım golf'ü aldım. Aracın özelliklerine gelecek olursak, 1990 model 1.3 NZ kodlu çok nokta enjeksiyona sahip motoru 4 ileri vitesi bulunan şanzuman destekliyor. Yakıt olarak sadece benzin kullanıyor. Tüketimi cimri olan bu motora LPG bağlatmayı ben de düşünmüyorum. Orijinal 140.000 km'de olan bu golf 2014 yılında gümrükten çıkmış. İçinden çıkan almanya ruhsatı ve bakım kağıtlarına göre Almanya'da son bakımı 128.000 km'de yapılmış. İç döşemesine fabrika haricinde bir müdahale yapılmamış. Donanım olarak Sunroof ve far yükseklik ayarı mevcut. Rengi genelde siyahla ve koyu yeşil ile karıştırılsa da aslında lacivert. Daha fazla lafı uzatmadan fotoğraflara geçeyim:

İlandaki fotoğrafları:






Aracı aldığımda üzerinde mk2 kasanın, bana göre en çirkin direksiyonu bulunuyordu. Bu yüzden noterden hemen İvedikte bulunan Golf Oto'ya gittim ve aynı senelerde Corrado ve Passat'lar üzerinde çıkan bu direksiyonu aldım:





Kardeşimle birlikte iç dış bir temizlik yaptık:



eksik olan panjur alt çıtasını da alıp taktım ve ilk günün sonunda bu haldeydi:






Daha sonra ise kışlık jant takmak için 13" orijinal tenekelerini İzmir'de bulup aldım. Kışlık lastiklerinide geçirip taktım. Teneke jantlarla daha bi özüne döndü :)



Geçen haftalarda Eray abinin düzenlediği haftasonu buluşmasına da katıldım. Bu da ordan bir görüntü:



Bu haftasonu da kardeşim kamp için Bolu'ya gideceği için ön tarafa sisli panjurunu taktım. Güncel hali bu şekilde:











Gelecek planlarımda ise Angel eye kristal olan ön farları orijinali ile değiştirmek var. Önümüzdeki yaz içinde önceden aldığım bbs'lerden birini takmayı düşünüyorum:


Jantları taktıktan sonra da ön tarafa ince tampon için olan GTI lip'ten alacağım. İyi kötü yorumlarınızı bekliyorum. Selamlar.

12
Satılık / Golf mk2 Angel Eye Far
« : 07 Kasım 2015, 20:53:11 »
Farlar DEPO marka. Sıfır Ayarında. Orijinallere döneceğim için satıyorum. Hiç bir problemi yok. :tamamdir Aydınlatma anlamında çok iyi. Satarken üzerinde bulunan yükseklik ayar motorunu sökeceğim. Ama farın normal kullanımı için bir problem yaratmaz.
Fiyat: 190TL
Hasan Ali
0554 635 7699








13












Bir VW klasiği olarak,VW'nin Transporter modeli de Golf ile başlayan makyaj akımından nasibini aldı.Bu yeni modelde 84 PS (62 kW), 102 PS (75 kW), 150 PS (110 kW) ve 204 PS (150 kW) güç sağlayacak 2.0 TDi motor görev alacak ve ayrıca 2.0 benzinli 150 PS (110 kW) ve  204 PS (150 kW) güc üretecek bir motorunda kullanılacağı belirtilmiş haberde.Büyük ihtimalle TSi motor olur herhalde.
Yeni Transporter da gelen özellikler arasında adaptif cruise kontrol,ayarlanabilir amortisörler ve Acil Fren Sistemi (City Emergency Braking) olacağı belirtilmiş.Bu yeni modelin şerefine "Generation SIX" adında özel bir donanımın da sunulacaği belirtişmiş.Bu modelde LED farlar,karartılmış camlar ve krom aksesuarlar mevcut olacağı ve müşterilerin ayrıca iki tonlu boya ve nostaljik tarzda bi tasarıma ait 18" çelik jantı da siparişini verebileceği belirtilmiş.Bu özel model de ayrıca Alcantara koltuklar,deri direksiyon simidi ve Klimatronik de diğer sunulan seçenekler arasında.
Yeni Transporter'ın önünümüzdeki bir kaç gün içersinde 23,035 euro = 65.000 tl 'den başlayan fiyatla satışa sunulacak.VW

14
Satılık / 1987 Golf Mk2 TDI
« : 30 Mart 2015, 15:45:52 »
Merhabalar. Araç forumdan tanıdığımız gipsykings nickli Hakan Abi'nin aracıdır. Ne kadar düzgün ve ne kadar bakımlı olduğunu bir çok forum üyesi bilir.
Hakanabi forumdan kaynaklanan bir hata yüzünden konuyu açamadığı için ben açıyorum.


Konusu: http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/87-golf-mk-2-turbo-diesel-t33173.70.html

Herkese merhabalar.Arkadaşlar aracım satılıktır.Beni ve aracı bilenler az çok fikir sahibidir.Motor ve yürüyen aksamında en ufak bir kusur yok.Yakıtı ve çekişi gayet başarılı.İçi dışı temiz,çürüğü olmayan gönül rahatlığıyla alabileceğiniz bir araçtır.Bana göre Tek eksiği boyasıdır.

Hali hazırda üzerinde kendi orjinal tenekelerine takılı kış lastikleri vardır ve bu haliyle satılıktır.BBS ler fiyata dahil değildir.

Ekstraları;

-Sonradan takılma tam set orjinal intercooler

-Vogtland 3.5 cm yay

-Sonradan takılma devir saatli takometre

-Momo ojinal spor direksiyon

-Komple ısı ve ses yalıtımı

Bu haliyle fiyatı 13.000 TL 

Forumdan arkadaşlara ufak bir ikramım olur.









Hakan
+905301770260

Sayfa: [1] 2 3 4 5 ... 11