Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: kamasutara - 09 Mayıs 2009, 14:26:07
-
Slm arkadaşlar.Aklıma takılan bir konu hakkında fikrinizi almak istedim.Aracım önümüzdeki ay muayeneye giricek.Yalnız orjinal donanımlarının dışında xenon far ve 2 numara cam filmi var(Ön cam hariç).Acaba muayenede problem çıkarmı.Herkese kazasız sürüşler..
-
Forumda bi arkadaş filmlerin sorun olmadığını söylemişti. Aracıda Passat tı hatırladığım kadarıyla.
-
merhaba
uzun farların ayarlı olsun
tüm aydınlatma ve ikaz lambaların çalışsın.
korna orjinal olsun ve çalışsın
ön takım vs sağlam olsun
emniyet kemerleri çalışsın
frenlerin iyi olsun
lastik diş derinlikleri 1,5 mm den fazla olsun
geri kalandan hafif kusur olarak geçersin
benim aracımdada xenon far ve film var muayenesini yaptırdım ....
-
ben xenonlarda filmlerde sorun oluyor diye duydum ama bir şeydiyemeyeceğim geçen ay yaptırdım muayenemi
ilk yardım çantan sağlam olsun gerisi arkadaşın dedikleri ile tamamdır
-
2008 ağustosta muayeneye girdim 1 numara cam filmi ağı r kusurdu gittim söktürdüm.o şekilde muayeneden geçebildi.2 ay öncede gittim 2 numara cam filmi çektirdim.çeken arkadaş hafif kusur olarak muayeneden geçtiğini ama sonraki muayenede ağır kusur sayıldığını söyledi.tuvturk ilk zamanlardaki kadar katı değil,araç sağlam ve güvenliyse aksesuara pek bakmıyorlar artık.
-
xenon far mercekli ise sorun yok...
cam filmi çok koyu olmadığı sürece hafif kusur olarak geçiyor...
ilk yardım çantası*
3gen reflektör (2 adet)*
el feneri*
* olanlar olmazsa olmazlardan...
+
uzun farların ayarlı olsun
tüm aydınlatma ve ikaz lambaların çalışsın.
korna orjinal olsun ve çalışsın
ön takım vs sağlam olsun
emniyet kemerleri çalışsın
frenlerin iyi olsun
lastik diş derinlikleri 1,5 mm den fazla olsun
geri kalandan hafif kusur olarak geçersin
-
ilk yardım çantasını unutmuşum :)
zenon far mercekli merceksiz fark etmez arkadaşlarında dediği gibi ilk başlarda çok katıydılar sonra sadece dediklerime önem veriyorlar ......tüvtürk te yönetim ve muayene teknisyeni olarak çalışan bir çok arkadaşım var yukarıdaki verdiğim bilgileri bizzat kendileri söylüyorlar.
-
merceksiz ler geçmiyor
ANKARA_GÖLBAŞI Araç Muayene İstasyonu
-
ankara nın kıllığı ben ne yapıyım o zaman ben şöyle diyim istanbulda bizim arkadaşlar böyle muayene yapıyor...bir arkadaşım gezici amir hiç il il değiştiğinden bahsetmedi...
neyse angaralılar mercek taksın yada söksünler
-
APP plaka ile muyeneye girilir mi ?
-
damgası yokmu
-
APP plaka ile muyeneye girilir mi ?
sanırım yok ben yaptırmadım.. aldıım adam yaptırmış bana eski plakaları da vermişti... büyük ihtimalle damgasızdır...
damgalı ise kullanılabilir mi?
-
Damgalı ise yasal demektir zaten.
Çift mühür basılı olduğu sürece üzerinde birşey diyemez.
-
http://www.gecce.org/arac-muayenesinde-yenilik--haberler-184757-detay.html
yukarıdaki linkte artık muayenede farlardan çektiğimiz çilenin ortadan kalktığı yazıyor ...
ve altında zaman zaman muhattab olduğum far ayar cihazlarını türkiyeye getiren ve satışını yapan firmanının müdürünün yorumu var bu değişiklik hiçte hoşuna gitmemiş.....:)
-
Adamlar bakmislar istatistik tutmuslar muayeneden gecemeyen araclarin %50-60 gibi oraninin uzun farlarin ayarsizligindan kayaklandigini görerek uzun far ayarini zorunlu olmaktan cikartmislar. Bunu da cikartirken uzun farlarin karayollarindan guvenligi tehlikeye atmayacagini dusunmusler.
Uzun farlar gece tehlikeli olmazmi artik cakma Xenon farlari olan vurdum duymaz insanlar dagi-tasi istedikleri gibi aydinlatirlar. Olanda yine yolunda giden düzgün vatandasa olur.
-
Ön cam hariç, 2 numara cam filmi, mühürsüz app plaka sorun olmuyor. Stop lambalarına zaten bakmıyorlar. Muayenenin anlatılan kadar sıkıntılı olmaması beni şaşırttı.
-
baştan çok sıkıntılıydı mecburan şartlara uymaya başladı....ama yer yer uygulama farklılıkları mevcut..
-
Aslinda bizim sıkıntı olarak gorduklerimiz yapilmasi olmasi gerekenler. Basima gelmedi ama cevremden cok isitiyorum uzun yolda gece uzunlari yakip gidenleri. Yada sırf hava olsun diye sisleri de yakanlar.
9 Temmuz da muayeneyi Arnavutkoy Haraccilarda yaptirdim. Arac ici kontrol, Emniyet kemeri, Ilk yardim cantasi, Yedek lastik ve hava kontrolunun yaninda aracin frenini, farlarini, ve aracin alt kısımlarini kontrol ettiler ve bana oldukca sıkı bir denetim olarak geldi. Bu arada benim haberim olmayan arka sag lastikteki 1 adet civi ve vidayida tespit etmisler.
Arac lastiklerdeki yabanci maddelerden dolayi hafif kusurlu olarak gecti sözlü olarakta lastikteki yabanci maddeleri cikartmami yoksa yolda kalabilecegimi soylediler.