Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: cemele - 08 Mayıs 2009, 00:18:29
-
Selam Arkadaslar;
Aracim daha once de bildirdigim gibi 2004 mode Golf Pacific Otomatik vites. Arac 65000 km de ve severek kullaniyorum bir cok seyde yaptim ve yapmaya calisiyorum ama benim sıkıntım aracin yakıt performansi iki sefer denedim 100 km de 14 lt nin altina dusmedi. Hadi benim kullanim hatalarim(Park filan ederken ilk zamanlarda zorlaniyordum), otomatik vites olmasi, 8V olmasi bu aracin 100km de 14 lt benzin yakmasi icin yeterli sebebmi? Baskalarina söyleyince agizlari acik kaliyor bu kadar yakarmi diye. Acikcasi baskalarinin araclarinin yaktigi oranlari duyunca aracimdam sogumaya basliyorum. Araci aldiktan sonra asagidaki bakimlari yaptirdim acaba baska neler eksik ki fazla yakiyor yada yakit orani normalmi? Soyledigim rakamlar sehir ici icindir. Bir fikir verin.
Hava Filtresi
Yag Filtresi
Polen Filtresi
Benzin Filtresi
Motor Yag
Cam Suyu
Karter Tapasi
Bogaz Temizlemesi
Motor ici Temizleme ABRO
-
nerde nasıl kullandığına göre değişir....
-
baskıyı balatayı kontrol ettirmenizi öneririm
-
Oncelikle kullanim cok onemli.Ozellikle de otomatik sanzimanda daha da onemli.Otomatik sanziman bi devri gormek ister vites degistirmek icin.Heleki rampa tirmaniyorsaniz illaki ister.Gaza cok yumusak dokunmak lazim.Rampa yukari ise vites degistirmiyorsa ya gazi kesmek lazim o vitesin uygun devrinde ilerlemek lazim yada hizlanip bir ileri vitese gecip o vitesin devrinde gitmek lazim.Bu benim aracimda 2000 devirdir, sizin aracinizda belki 3000 devirdir.Aracin yakit turune gore fark eder, bunu bilmeniz gerekiyor.
Rampa asagi zaten bir sorun yok.
Ilk kalkista fazla gaz vermekten kacinin.Hatta mumkunse arac kendi devriyle kalksin sonra hafif hafif gaz verin.Yol bilgisayarinin anlik verilerini acip incelerseniz ne demek istedigimi anliyacaksiniz.
Eger herseyi normal yapiyorsaniz ve halen fazla yaktigini dusunuyorsaniz ki 14 litre fazla demektir, aracinizda bir sorun olabilir.
Buyuk ihtimal enjektorleriniz pislik kaplamistir ve enjektorler gereken puskurtmeyi yapmak yerine, direk akaryakiti akitmakta olabilir.Bunun icin once carbon clean yaptirarak (yetkili serviste 70 lira) enjektor temizligi yapilabilir.Yine cozulmezse komple detayli temizlik yapilabilir.
Yine bir sorun ise aracin avans problemi olabilir.Arac dusuk yada yuksek avansta calisabilir.Bunu da arac calisir halde durma pozisyonunda yol bilgisayarinin anlik verisini acarak ogrenebilirsiniz.Dizel araclarda ortalama 0.6 litre iyi bir rakamdir.Bu rakam 0.9 yada 1 litre ve uzeri gosteriyorsa avans ayarinda bir bozukluk olabilir, bakilmasi gerekir.Ama sizin araciniz yani benzinli araclarda bu rakam nasildir bilmiyorum...
Aklima gelenler bunlar.Zaten gerekli bakimi da yaptirmissiniz, bunun disinda bir sorun olacagini sanmiyorum, eger sorun sizin kullanis tarzinizda degilse...
Saygilar...
-
nakres* Sehir ici fazla basmiyorum oldukca nazik kullaniyorum ayagim gaz pedalina sanki temas etmiyor. Tamam mukemmel kullanmiyorum ama benim kullanim hatam dan kaynakli bu tarz yakıt yakmasi bana normal gelmiyor. Yilda 2-3 kez sehir disina gitmeyi dusunuyordum uzun yolda daha az yakacaginida hesaplasam gidis donus 1500km de 400 tl den az harcamaz ucak daha avantajli bu duruma göre.
freegane* Balatalarin kalinligi ozel VW servisinde degisimler yapilirken bakildi sorun yok dendi.
-
Halil Kara* Saol aciklamalar icin ama benim kullanimim o kadar da kötü degil rampa cikarken kiyamiyorum cok az gaz ile yine kalkislarim cok yumusak kırmızı isiklarda N posizyonuna cekmeye ozen gosteriyorum. Araci P konumunda calistirdigimda yol bilgisayari diye tabir edilen ekran 1 konumunda 1.3 diye bir rakam cikiyor. Valla araci cok seviyorum ama bu yakit olayi aramiza kara kedi gibi girdi 10-11 lt yaksa bana dunyanin en sevimli arabasi gelecek.
-
benim araç düz vites ve uzun yolda ortalama 100 km/h hızla bir depo 900 km civarı yapıyor ki sizin otomatik vitete de 800 km yapar. 1500 km yol gideceğinizi söylemişsiniz. buda 2 depo demek, normaldir. tek kişi seyahatlerde hangi toplu taşıma aracı olursa olsun daha hesaplıdır, ancak 2-3 kişi giderseniz daha hesaplı gidebilirsiniz.
şehir içi 14 Lt gerçekten yüksek tüketim, halil arkadaşıma bende katılıyorum enjeksiyonları servise bir temizletmenizi tavsiye ederim. bende şehir içi 50 TL lik benzinle 150-200 km arası yapıyorum oda ortalama 9 Lt eder ki otomatikte de 1 litre fark eder diye biliyorum. ;)
-
Halil Kara* Saol aciklamalar icin ama benim kullanimim o kadar da kötü degil rampa cikarken kiyamiyorum cok az gaz ile yine kalkislarim cok yumusak kırmızı isiklarda N posizyonuna cekmeye ozen gosteriyorum. Araci P konumunda calistirdigimda yol bilgisayari diye tabir edilen ekran 1 konumunda 1.3 diye bir rakam cikiyor. Valla araci cok seviyorum ama bu yakit olayi aramiza kara kedi gibi girdi 10-11 lt yaksa bana dunyanin en sevimli arabasi gelecek.
Anladim.Kullaniminiz normalse yukarda da dedigim gibi aracinizda sorunlar olabilir.
P konumu yada N konumu arac durur vaziyette iken cok fark etmez ama siz yine de N konumunda iken yol bilgisayari anlik verilerini bi inceleyin.Dizel de 0.6 litre ideal rakamdir ama sizin benzinli aracinizda da ayni durumda olmasi gerekir.Eger 1.3 litre gosteriyorsa bu iste bir is vardir...Tabi buna bakarken araciniz motor olarak isinmiz olmali.Sogukken bakmayin...Avans ayari dusuk olabilir muhtemelen ama bana kalirsa sorun enjektor pisliginde...Carbon clean yaptirin.Cok para degil, belki bir sonuc alamayabilirsiniz ama en azindan temizlenmis olur, birnevi araciniz balgam atar...Ferahlar...
Yetkili servise durumu izah edin, makineden olcumlerine baktirin, gerekirse enjektorleri cikarip baksinlar.Bir de sehir disi denemesi yapabilirseniz sabit gazda ve eger hiz sabitleme varsa acik halde 90-100 km araliginda bir ortalama rakam alirsaniz yol bilgisayarinizdan ona gore kiyaslama yapabiliriz.Aracinizda sorun varsa bile basit sekilde cozulebilir, aractan sogumadan bir an once yetkili serviste dedigim seylere bir baktirin.Ayrica benim aklima gelmeyen baska bir problemde olabilir, en azindan aracinizin neyi var neyi yok ortaya cikar...
-
Ozel servise gidiyordum ordada dedim 50 lt benzin ile 360 km yol yaptim dedim. Ustada az yapmissin 500km gitmesi lazimdi dedi. O zaman kullanim hatasina filan verdim. Ama ikinci denemede de 14 lt bu sefer 360 km bile olmayacak gibi. Yarinin biraz altinda 235 km yol yapti. Yetkili servise gitmeyi dusunuyorum kucaga oturacagiz ama bide onlar baksin.
-
Ozel servise gidiyordum ordada dedim 50 lt benzin ile 360 km yol yaptim dedim. Ustada az yapmissin 500km gitmesi lazimdi dedi. O zaman kullanim hatasina filan verdim. Ama ikinci denemede de 14 lt bu sefer 360 km bile olmayacak gibi. Yarinin biraz altinda 235 km yol yapti. Yetkili servise gitmeyi dusunuyorum kucaga oturacagiz ama bide onlar baksin.
Merak etme o kadar da degil yetkili servisten bu kadar cok korkmayin.Ben aracin normal bakimi icin burda ozel servisten 200 lira rakam aldim.Yetkili serviste 250 lira rakam aldim.Tabi ekstradan bazi seyler yaptirdim, yakit filtresi, polen filtresi, carbon clean vs.. seylerde yaptirinca 400 liraya yakin bir masraf cikti ki tabi ki o kadar olacak.Ben bakim icin servise cok olsa 3 ayda bir giderim, yaptigim km ona gore cunku.3 ayda da 50 lira fazladan veririm, 50 lirayi nereye vermiyoruz ki, cok sevdigimiz aracimiz icin neden vermeyelim...Yetkili servisle iyi muhabbetiniz olursa ve onlarin musait oldugu bir zamana denk getirirseniz cogu seyi danisabilir, paylasabilir ve cogu seyi de iscilik almadan uygun fiyata yaptirabilirsiniz.
-
Bende bujilerden supeleniyorum. Yarin cumartesi gunu icin servisten randevu alayim gerci nasil servis ise cumartesi arac götürünce sanki istenmeyen biri gelmis gibi yapmamak icin kırk dereden su getiriyorlar.
-
Bende bujilerden supeleniyorum. Yarin cumartesi gunu icin servisten randevu alayim gerci nasil servis ise cumartesi arac götürünce sanki istenmeyen biri gelmis gibi yapmamak icin kırk dereden su getiriyorlar.
bujileri her yağ değişimi olmassa 2. ler de mutlaka değiştirin. tavsiyem her seferde değiştirin, takımı 30 TL civarı ama düzenli ateşleme sağlayacağı için o parayı kat kat çıkarır.
-
madem buji değişecek buji kablolarınıda değiştirin.aracınız için BOSCH super 4 buji kullanmanızı öneririm
-
Arac icin dusundugum herseyi adim adim su ana kadar yaptim zevklede kullaniyorum ama su yakit olayi beni hayli dusunduruyor cok fazla kulanmiyorum ayda 1 depo benzin ama baskalarindan yakit perormansini duyunca fazla geliyor ve moralim bozuluyor. 6 ve 12 ay lar arasinda toplamda 5000 km lik yol yapacam kaba hesap 2000 tl ustunde yakit masrafi ucak ile gitsem bundan daha avantajli ve konforlu.
-
Kitapcikta 75 kW(102 PS) Benzinli motorlar icin
Limousine ve Variant icin veriler verilmis bizim ki ne gruba giriyor anlamadim.
Limousine Otomatik icin Sehir ici yakit orani: 11,2 lt
Variant Otomatik icin Sehir ici Yakit orani: 11.4 lt
Ben hangisini baz alacagim ki,
-
hiç otomatik vites araç ve vw golf kullanmadım fakat benim poloyu 4000 devirlerde kullanınca benzin uçup gidiyor...sizde normal kullanım yaptığınızı söylemişsiniz, bir bilene danışmak lazım :(
sizin aracınız hatch back mi yoksa station wagon mu ?
Limousine ve Variant bunlar station wagon araçlar, bildiğim kadarıyla sedan passata 11-12 litre yakıyor
-
Araci fazla kullanmiyorum son kez birde yetkili servise götürecegim. 12 lt ye filan düsmez ise maalesef cok sevdigim bu araca veda edecegim. 14 lt bana cok geliyor demekki fazla km yapan biri olsam aldigimi arabanin benzinine yatiracagim.
-
cemele !
servisteki yakıt sarfiyat kontrolü için..
arıza teşhis cihazı ile arıza sorgulaması yapılır var ise giderilir...
aracın bakımları vs gibi bilgiler alınır(yetkili servis müşterisi olmadığın için siztemde bakımların vs çıkmayacağından aracın ile ilgilenmek istemezler)
yakıt deposu tamamen doldurulur.
test cihazı ile yol testine çıkılır(test cihazlarını senin için en az 1 saat bağlamak istemezler)enjeksiyon süreleri vs kontrol edilir...
şehir içi ve şehir dışı en az 50 km yol yapılır..
depo yine tamamen doldurulup hesabı yapılır...
cumartesi günleri için dediklerine tamamen katılıyorum bir an evvel işi bitirmek isterler.
birde cumartesi çalışmayan evde canı sıkılan çoğu müşteri ıvır zıvır işler için gelir.... ;D :D
illede servise gideceksen hangi servise gitmek istiyorsan bana haber ver bende sana yardımcı olayım
-
Nakres; Aracin 50000 km bakimlari Rekorda yapilmis. Ben sonradan bildigin gibi Aykurtlara gittim. Daha once bana yakin oldugu icin cam degisimi icin Metal e gittim adamlar cumartesi 40 dereden su getirdiler pazartesi gel dediler bende tamam o zaman arac pazartesiye kadar sizde kalsin dedim onada bir suru sebeb urettiler sonra kızdım sanayide 2 saatte taktilar.
Yine oraya gitmeyi dusunuyorum ama oncelikle benzinligi degistirerek deneyecegim. Belki de benzinlikte üç kagit yapiyorlardir.
Bu dedigin islemleri Aykurtlarda yaptirma sansimiz varmi? Oraya ens on bidaha ugrayim diyorum.
Benim arastirmalarima göre aracin bujilerinin ilk yag degisiminde temizlenmesi sonraki yag degisimde ise degistirilmesi gerekiyormus. Ben en cok enjektor ve bujilerden supeleniyorum. Bunlar temizlenmedi ve degismedi.
ne olursa olsun 14 lt yakit sarfiyati fazla 12 lt yaksa tamam diyecegim adamlarin Limousine ve Variant otomatik modeller icin bile yakit orani 11 lt iken benimkinin 14 lt yakmasi anormal.
Senin bildigin tanidigin yer varsa bulusma oncesi baktiralim yada sizin dukkani acmanizi bekleyelim. Ilk musteride ben olayim.
-
eyüp bugün havaalanından iner inmez servisin resmi işlemlerine başlayacak...
sen bi benzinliği değiştir...sonra buluşuruz ...
-
Hadi Hayirli olsun Allah yolunuzu acik etsin.
Olmadi %98.75 olasilikla kavacik bulusmasina katılacagim orda detaylandiririz. Yada sana uygun olan bir zaman dilimi olursa o zamanda bulusuruz.
eyüp bugün havaalanından iner inmez servisin resmi işlemlerine başlayacak...
sen bi benzinliği değiştir...sonra buluşuruz ...
-
Lambda sensörü bozuk olmasın bak.
Yakıt tüketimini çok arttırdığını duymuştum.
Ben hala değiştireceğim.
Benim de Golf IV'üm var.
Şehir içinde trafikte, normal kullanımda 12-13 yakıyorum ben de.
Canım sıkılırsa 16+ çıkıyor yakıt sarfiyatı.
Bizim otomatikler trafikte çok yakıyor gerçekten.
Bir çevre yoluna çık, uzun yola çık, yol bilgisayarını sıfırlayıp değerlere bak.
Düşmesi lazım yakıtın.
-
vallahi koray kardes otomatik alma cok yakar dediler ben olsun varsin cok yaksin ayda 400-500km yaparim dedim ama mudaillerine göre böyle bir fark olmasida beni uzuyor. Adamlar 2, 2.4 motor ile bu degerleri zar zor yakaliyorlar.
Su ana kadar gerek bizim forumda gerekse baska platformdaki arastirmalarima göre olmasi muhtemel olasiklar
Bujilerin degisimi, Enjektorlerin temizlenmesi, lambda sensoru, benzinligin yapacagi üc kagit(cok dusuk ihtimal her iki depoyuda ayni yerden doldurdum ama) birde motor bakimi dediler. Moto bakimi neyi kapsiyor anlamadim. Arac daha 65000 km de tekleme bilmem ses v.b bisey vermiyor basiyorsun gidiyor basiyorsun duruyor tabii basmalarin hepsi oldukca yumusak nazik. 14 lt cok yinede 50 lt benzin ile 340-360 km bana cok az geliyor.
Ilk etapta yapacagim ise baska bir benzinlikten depoyu fullemek daha sonra 70 km lik otobanda Gaziosmanpasa tem baglantisindan Carrefour icerenkoy e gelis gidis yapmak olacak sonra yine fulleyip bakacagim. Tahminime gore 10 lt yakar ki buda otobanda 90 km sabit hizda yuksek rakam gibi geliyor bana. Yok 8 lt filan yakarsa o zaman sehir ici ve benim kullanim hatam olarak kabul edecegim.
-
Onu bunu bırak da sen bağlatmışmıydın bilgisayara aracı.
Çıkmamış mıyıd hiç arıza?
-
Cemele cok yakıyor ya 14 litre inşallah kısa sürede bu sorunu çözersiniz.
Bizim 2001 comfortline sehir içi 250 kurus felan yakıyor uzun yolda 180 e kadar düşüyor
-
Hayir VW serviste araci baglatmadik. Daha dogrusu baglatmaya gittik ama 5 saat süre istendi. Araci galeriden bin bir turlu pazarlikla aldik ama baska musterilerde vardi. Hatta galerici pazarlıktan sonra ciddi sekilde ilgilenen birine kartini verdi arakadas almaz ise yarin konusuruz dedi bunlar rami oto pazarda oldu. Aracin kaportasina boyasina bakildi, tanidik bir opel servisinde(odak) araca alttan usten baktilar, aracin 50000 kmde bakimlari rekorda yapilmis hararet sorunu ile gitmis karter degismis, yag pompalari degismi, müsür degismis, VW erel bizim sirkete carevella tahsis eder onlarda alinir dedi motorda herhangi bir islem yapilmamis dendi. Halen gittigim VW ozel servisi arac temiz sorunu yok dedi. Yani makinaya baglatmadan opel servisi VW servisi, kaportaci, boyaci al dedi hic kimse arac kötü fiyati yuksek demedi pazarlik bozulma asamasina gelincede bende aldim.
Onu bunu bırak da sen bağlatmışmıydın bilgisayara aracı.
Çıkmamış mıyıd hiç arıza?
-
arkadaşım gerçekten çok yakıyor
bende benimki çok yakıyor diye kara kara düşünüyodum seninki daha fazla imiş
300 , 320 kuruş yakıyor benimkisi birde önceki sahibi katalizör iptali yapmış,şans eseri egzosçuda öğrendim,ben birazda ona bağlıyorum,ilk fırsatta takmayı düşünüyorum malum herkes gibi sıkışığız
umarım en kısa zamanda sorunu giderirsin
-
Hocam benim 300,320 yaksa dunden raziyim ama benimki 400-420 yakiyor zaten hedefim 300 e cekmek.
Ben asil uzun yolda performansi merak ediyorum bu sekilde git gel 1500km lik bir yol yapacagim.Seyahate cikmadan bu yakit olayini cözmem lazim.
-
Hocam benim 300,320 yaksa dunden raziyim ama benimki 400-420 yakiyor zaten hedefim 300 e cekmek.
Ben asil uzun yolda performansi merak ediyorum bu sekilde git gel 1500km lik bir yol yapacagim.Seyahate cikmadan bu yakit olayini cözmem lazim.
Uzun yola çıkacaksan ve bir noktaya gideceksen araba her zaman pahalıya gelir.Tabi altında bi megane dci olsa km de 10 ykr yakıtla 1500 km yi 150 liraya gidersin ama sizin bahsettiğiniz rakamlar çok uçuk rakamlar.Aracınız şehir dışında 90-100 km sabit hızda 7-8 litre yakması lazım en fazla.Bu da 21-23 ykr civarında olması lazım.Yani 30 ykr bile çok fazla şehir dışı kullanım için.Tabi normal sakin kullanımdan bahsediyorum.Tek noktaya gideceksen örneğin İstanbul-Antalya gibi gidip gecelceksen arabayla gitmenin anlamı yok.Sadece yakıt değil, yoldaki riskleri de göz önünde bulunduruyorum.Sizin aracın normali şehir içinde 30-33 ykr, şehir dışı da 21-24 ykr civarında yakıt tüketmeli diye düşünüyorum...Bir an önce yetkili serviste bir baktırın.
Bakım için servise gitmekten korkmayın yine söyliyorum.Parça sıkıntınız olursa tabiki servis çok pahalı ama normal bakımlar için dışarı ile pek fark etmiyor.Aracın sorununu servisten öğrenin, eğer parça almanız gerekecekse servisten fiyat alırsınız.Daha sonra dışarda bir ustanız varsa ona fiyat hakkında danışır hangisi işinize gelirse ordan yaptırırsınız, fakat küçük farklar için dışarda ne vaktinizi öldürün ne de daha sonra çıkabilecek sorunlar için karşınızda muhatap bulamama gibi bir derdiniz olmasın...
-
Cemele bence yol bilgisayarındaki veriye pek güvenme
en iyi test yöntemi depoyu fulleyip belli bir kilometre gittikten sonra tekrar fulleyip değerleri hesaplanmandır.Bir de çoğunlukla sürekli dur kalk yaparak sıkışık trafikte kullanıyorsan araç maksimum sarfiyata ulaşıyor.
Bendeki yol bilgisayarındaki ortalama sarfiyat değerleri aracı çalıştırıp gitmeye başladığımda 30 lu rakamalardan başlayıp sürekli düşüyor. Ortalama 5 - 6 km sıkışık trafikte gittiketen sonra değerler 10 11 gibi oluyor. Yani demek istediğim yol bilgisayarı çok sağlıklı bilgi vermiyor. Şimdi aracı çalıştırdım biraz gittim sarfiyatı 30 gösterdi ve 500 m. sonra kontağı kapattım. Ne yani şimdi bu araç 100 km de 30 lt mi yaktı. V12 fERRARİ MOTORU YAKMAZ BU KADAR ;D
Depo fulleme ölçümüden sonra hesabın 350 krşun üzerinde olursa (ki sıkışık trafikte) bence o zaman problem var demektir.
-
Eline sağlık avok, güzel yazmışsın.
Bu arada cemele sen nerde oturuyordun?
-
avok; Ben aracin yol bilgisayari oldugunu 2-3 gun once ogrendim. Daha yol bilgisayarinda benzin ve diger seyler nasil bakilir tam bilmiyorum biraz kontrol ettim 100 km scalasini filan gordum.
Gecmis mesajlarda da yazdim ilk once depoyu fulledim km yi sıfırladim 360 km sonra yeniden benzinlige ugradim( Ayni istasyon ayni Pompa, Pompacilar degisikti) ve 50 lt 150 tl odeyerek depoyu yine full ledim. Yine sıfırladim su anda 235 km ve yarinin biraz altinda tahminime gore 100-120 km ancak yeter.
Offliner ben Gaziosmanpasa oturuyorum.
-
kardes sen sen ol tüp işine girme..şu golf tarzı araç alıp tüp taktıranlara şaşıyorum ya.kardesim yazık verdigin paraya.o arabaya tüp takılır mı ya..sen takmadın ama aklını çelebilirler die soyluyorum..tum performans gidior aractan ve 3-4 sene sonra motor iptal..kardesim tup taktıracaksan gidip şahin alcaksın.golf gibi aracı da alıyorsan tadını cıkaracaksın.ama cok yakıyor illa diorsan ki ewt brz fazla yakıyor ama sunu da bilmeni isterim golflerin manuel 1.6 benzinlisi km ye sehir ici ortalama 300 yakar.otomatikler 400 yakar.ben belki 20 kişiye sordum ve ortak sonuc bu.bu sonuclara gore aracını az yada cok yakıyor die degerlendirebilrisin.Bir tup dusmanıyım napim :) :)
-
sorx01; Aracin motor u LPG icin uygun olmasina ragmen LPG düsüncem % 0 ve devam eder böyle.
-
1.6 motor 8 valf benzinli golf 4 kullanıyorum.aracım 190.000 km de.araca hiç tüp takılmamış vede 98 model.ev ve işim arası 12 km mesafe.kış şartlarında ölçüm yaptım; 40 lt benzin ile 480 km yapabildim.buda 100 km de şehiriçinde 0,90 litre yakmak demek.evden işe vardığımda motor 90 dereceyi ancak gösteriyordu.kardeşim 14 lt gerçekten anormal bir rakam.bunun pek çok sebebi olabilir;
1.motor arızası nedeniyle çok yaksa aracın sağlıklı yürümez zaten bunu hissedersin.çekişi düşük olur,güçsüz olur,hız yaparken erken bağırır...vb.
2.km saatin sağlıklı ölçüm yapmıyor olabilir,düşük ihtimal ama akıldan uzak değil
3.kalitesiz benzin, acemilik ,otomatik şanzıman bunlar en fazla 1-2 litre farkettirir dolayısıyla 14 litreyi yine yakamazsın
aracın normal bakımlı ve yürüyüşünde problem yok diyorsan kilometre saati diyorum ben.büyük jant kullanıyorsanda gerçek kilometreden az gösterir.ama yine bu kadar farkettirmez.
-
selam bende 2000 otomatik com var
bundan 2 -3 ay önce trafikte ve shellden aldığım benzinle 360-380 km gibi yapıyordum ve son 3 depo benzinimi bp den alıyorum ama havalarda ısınıyor ortalama bir trafikle birlikte 450 km gibi görmeye başladım ama trafik kısa mesafelarde kullanımla 400 civarı biraz üstü olack buda 11-12,5 lt gibi 100 km de ama uzun yoldada 600 en fazla diye düşünüyorum fakat arkadaşlar 900km falan bahsediyorlar pek aklıma yatmıyor ama yedek depo ile birlikte doldurup gidiyorlarsa bu değerlere kesinlikle ulaşabilirler bu 57-60 lt benzin demek oluyor ben depoyu fulleyip lambayı yakmam 50 lt oluyor alıştım çünkü hep lamba yandıktan sonra fullüyorum bence sen sakin kafa ile ortalama trafik değerleri ile değerlendir çok sıkışık trafiklambalarının çok olduğu yerler birleşince hiç bir aracın değerleri normal çıkmaz aya bunlara rağmen yine fazla ise arkadaşların dediği gibi temizik işlemlerini yaptır.
-
Valla aracin hizlanmasi ve performasi bana normal geliyor 3000 devirde 90-95 km arasi hiz gosteriyor. Park yaptigim yer rampa ne geri nede ileri kacirmasi var. Ben gaza ayak ucu ile cok az basiyordum ilk kalkislar agirdi ama sonra ritmi tutturunca kalkisinda gidisinde hizlanisinda problem gormedim ve olmadi. Bastimi ok gibi gidiyor. Varsada ben tespit edemiyorum herhalde ama araci kontrol ettirerek kaportasindan boyasindan baktirarak aldim. 50000KM bakimlari 2007 temmuzunda yetkili serviste yapilmis. Ben araci 64437 de Subat 2009 da aldim. Yani arac yaklasik 20 ay da 14000km yol yapmis km de orjinal. Zaten kullanan bayan ve kıbrısta sahne isi filan varmis istanbula gelisinde kullaniyormus.
Araca Opel servisinde temiz alinir dediler VW ozel servis cok guzel arac dedi. Valla bilemiyorum. Yalniz 50000KM de Karter yag pompalari ve müsür degismis bunun etkileri olabilirmi? Ozellikle Motorda herhangi bi islem olmamis bunlari özellikle sordurdum. Istanbulda olanlar bilir Maltepe VW EREL bizim sirketin VW araclarini tedarik eder adamlar vasitasiyla baktim onlarda dedi bunlar rutin degisikler alti vurur karter gider sonra hararet yapar bu degisimler olur dediler.
-
Cemele bence yol bilgisayarındaki veriye pek güvenme
en iyi test yöntemi depoyu fulleyip belli bir kilometre gittikten sonra tekrar fulleyip değerleri hesaplanmandır.Bir de çoğunlukla sürekli dur kalk yaparak sıkışık trafikte kullanıyorsan araç maksimum sarfiyata ulaşıyor.
Bendeki yol bilgisayarındaki ortalama sarfiyat değerleri aracı çalıştırıp gitmeye başladığımda 30 lu rakamalardan başlayıp sürekli düşüyor. Ortalama 5 - 6 km sıkışık trafikte gittiketen sonra değerler 10 11 gibi oluyor. Yani demek istediğim yol bilgisayarı çok sağlıklı bilgi vermiyor. Şimdi aracı çalıştırdım biraz gittim sarfiyatı 30 gösterdi ve 500 m. sonra kontağı kapattım. Ne yani şimdi bu araç 100 km de 30 lt mi yaktı. V12 fERRARİ MOTORU YAKMAZ BU KADAR ;D
Depo fulleme ölçümüden sonra hesabın 350 krşun üzerinde olursa (ki sıkışık trafikte) bence o zaman problem var demektir.
Yaniliyorsunuz.
Yol bilgisayari cok az bir sapma ile gercek verileri gosterir.Ama bu en azindan araciniz ile 70-80 km sonra belli olmaya baslar.Ben mazot alip sifirliyorum, eve gidinceye kadar 2 km sehir icinden eve gidiyorum.Evin onune geldigimde ortalamam 19 litreyi gosteriyor.Ertesi gun biraz yol yapinca hemen normal verilerine devam ediyor.
Ben her depoda ozellikle bakarim cogu zaman hep ayni sonuclari verir ki her zaman depoyu fuller, kirmizi isik yaninca tekrar depoyu fullerim.Aldigim mazotun ucretini yaptigim km ye boler km de kac lira yaktigini gorurum.Sonra yol bilgisayarindaki rakamla mazotun litre fiyatini carptigimda %99 ayni veriyi elde ederim.Ayni veriyi elde edemedigim zamanlarda olur, bu da genellikle cok olsa 0.2-0.3 litre gibi fark eder.Bu da motorinin zamlanmasindan kaynaklanir...
Kisa mesafelerde ornegin 10-20 km gibi mesafelerde yol bilgisayari yaniltabilir, ama en azindan 70-100 km den sonra gercek verileri gosterir...
-
avok; Ben aracin yol bilgisayari oldugunu 2-3 gun once ogrendim. Daha yol bilgisayarinda benzin ve diger seyler nasil bakilir tam bilmiyorum biraz kontrol ettim 100 km scalasini filan gordum.
Gecmis mesajlarda da yazdim ilk once depoyu fulledim km yi sıfırladim 360 km sonra yeniden benzinlige ugradim( Ayni istasyon ayni Pompa, Pompacilar degisikti) ve 50 lt 150 tl odeyerek depoyu yine full ledim. Yine sıfırladim su anda 235 km ve yarinin biraz altinda tahminime gore 100-120 km ancak yeter.
Offliner ben Gaziosmanpasa oturuyorum.
150 / 360 = 0,416 krş. Bu rakam ne kadar sıkışık trafikte kullansan da yüksek bi rakam. Sakin kullandığını da söylüyorsun. Ancak büyük bir arızanın belirtisi değildir bence. Ayrıca 41 krş da çok fahiş bir tüketim değil otomatik şansımanlı bir araca göre. Ayrıca bir şeyi de belirtmek isterim. Otomatik şanzımanın manuel şanzımanlara göre çok fazla farkettirmediği küçük rakamlar oynadığı yönünde forumda bilgiler verilmiş. Evet uzun yolda ve vites değişimlerinin olmadığı koşullarda (sabit 90 km ve üzeri hızlarda gidildiğinde ) hiç fark etmediği doğrudur. Ancak dur kalkın ve vites değişiminin fazla olduğu şehir içi kullanımlarda sarfiyat en iyimser olarak +%20 fark eder. Eski aracım 98 otomatik 2.0 vectra idi. lpgli tüketim yaklaşık 30 krştu. Manuel kullanıcılarla yaptığım konuşmalarda 24 - 25 krş yaktıklarını söylüyorlardı. Şimdiki aracım 1.6 mauel golf 30 krş yakmakta (şehir içi, benzin litresi 3 TL, sıkışık trafik, 73000 km , AKL motor, aşırı sakin kullanım, tamamen fabrika çıkışlı haliyle). O halde senin aracın 36 krş ve civarı yakması normaldir. Tabi ki şehir içi. Eğer filtrelerin, bujilerin , boğazın ve egzosunda problem yoksa, şanzımanını göstermeni tavsiye ederim. Ha bi de lastik basınçlarını sakın ihmal etme. Kayda değer farklar yaratıyor benzin sarfiyatında.
-
Cevap yazan arkadaslara tesekkur ederim.
Aracin bujileri, bogaz kelebegi, egsoz u bilmem herseyi tam. Arac VW ozel servisinde VAG-COM diye cihaza baglamislardi. Burda cihaz 4 hata vermis ama fazla yakit ile alakasi yoktu sildiler ve Radyatör ile veren hata harici diger hatalar yok oldu. Onun icinde usta Müsür ü degistirdi ve motor derecesi 94 olunca fan otamatik devreye girdi ve tamam dedi bu daha tehlikeli dediler. Yakit icin ise öcelikle depodaki yakit bitince baska bir yerden deneyecegim ben ondan supeleniyorum. Cunki son 2 depo ayni yerden daha once baska bir yerden almistim sanki o zaman daha uzun gitti gibi geliyordu.
Arakdaslar asagidakilerden aracdaki duzeni bozarak fazla benzin yakmasina sebeb olacak bir degisiklik varmi?
Hava Filtresi
Yag Filtresi
Polen Filtresi
Benzin Filtresi
Motor Yag
Cam Suyu
Karter Tapasi
Bogaz Temizlemesi
Motor ici Temizleme ABRO
-
Bu motor içi temizleme ABRO nasıl birsey arkadaslar kullanan varmı baska faydası motor temizle diyor ama gerçektende faydasını görürmüyüz kullandıgımızda ??
-
fosilci; ABRO yu bana ozel VW servisi kendi yapmisti. Gecenlerde yine gittigimde orda baska bir arac sahibi ile konusurken o bana vitrindeki ABRO yu gosterdi abiii kesinlike bundan koydur motor icin cok iyi yok yaka sarma v.s durumlarda daha korumaci dedi.
Bu motor içi temizleme ABRO nasıl birsey arkadaslar kullanan varmı baska faydası motor temizle diyor ama gerçektende faydasını görürmüyüz kullandıgımızda ??
-
Arkadaslar;
Bugun araci trafigin az oldugu saatlerde E-5 yolunda denedim. Kontrollerim tamamen yolbilgisayarindan alintidir. Ilk baslarda arkadaslarında belirttigi gibi 100 km de 20 lt ile basladi sonra ana yola cikip hizim 90-100km arasinda iken en son sabit olarak gördügüm deger 6.1 -- 6.4 lt yi gosteriyordu. Eger dogru yere baktıysam Yol bilgisayari 1 konumunda iken
Cap isaretine benzer bir sembol ve L/100KM : o anda ki degerleri gosteriyordu. Arac rahatladikca yol aldikca yukarda belirttigim en son 6.1 ve 6.4 lt rakamlari sabitmis gibi geldi. Yol bilgisayari daha once sehir icindebende 14 lt gosteriyorduki bu deger benim manuel hesabım ile ayni idi. Tahminimce benim arac uuzn yolda 7 lt yakar gibi tabi denemem yol bilgisayarina göre.
-
cemele bence aracında sorun yok otobanda kullanmak şehirdışı kullanmak olduğundan 6.1 vb. görüyorsan çok iyi...
bence şehir içi kullanım tarzını değiştirmen gerekiyor...otobanda giderken nasıl gaz pedalını sabitlemeye çalışıyorsan şehir içindede bu şekilde kullanmaya çalış gereksiz yere gaz verip çekme mümkün olduğunca gaz pedalına nazik davran ne kadar sabit tutar ve hızlanırken yavaş yavaş basarsan o kadar az yakar..
-
Nakres; Banada oyle geliyor. Acikcasi benim su ana kadar yapmis oldugum yollar hep kısa mesafelerdi, bazen arac isinmadan mesafe bitiyordu. Eyüp-Gaziosmanpada ve Kücükköy arasinda noktasal yerlere gidip geldim. Arac tam ısınmıyordu, yo güzergahlarimda isik ve trafik var, devirde kullanamadim ve park yerim rampa uzun sürüyor simdi daha kısaldi ama. Bu durumda ben 14 lt yaktim. Yani arac kötü kullanim, olusmuz yol güzergahı ve kısa mesafelerde 14 lt yakti diye dusunuyorum. Otobanda yol bilgisyarinda sanirim 6 lt yi görecek.
Peki Yol bilgisayarinda benim baktigim yer dogrumu; Çapa benzer bir sembol ve L/100KM: burda degerler vardi.
cemele bence aracında sorun yok otobanda kullanmak şehirdışı kullanmak olduğundan 6.1 vb. görüyorsan çok iyi...
bence şehir içi kullanım tarzını değiştirmen gerekiyor...otobanda giderken nasıl gaz pedalını sabitlemeye çalışıyorsan şehir içindede bu şekilde kullanmaya çalış gereksiz yere gaz verip çekme mümkün olduğunca gaz pedalına nazik davran ne kadar sabit tutar ve hızlanırken yavaş yavaş basarsan o kadar az yakar..
-
km/L ise doğru 100 km de harcanan litreyi görürsün
-
Eyvallah tesekkurler dostum insallah yolbilgisayari uc asagi bes yukari dogru ölcmüstür. 22 lt den basladi minimum 6.1 lt yi gordum ve zaman zaman 6.2, 6.3 ve 6.4 lt degerlerini gordum trafige göre gidip geldi. Ben dogru oldugunu dusunuyorum cunki Yolbilgisyarinin 2. sekmede cikan 100km degeri bende 14 lty di , Bende Manuel 14 lt olcmustu.
km/L ise doğru 100 km de harcanan litreyi görürsün
-
küçükköy, eski edirne asfaltı, 500 evler hattı çok yoğun trafikli yerler o hattı kullanırken çok fazla dur kalk yapıyorum...1. ve 2. viteste devirli kullanımda ortaya çıkıyor....benimde yakıt sarfiyatım arttıkça artıyor...
-
cendermem ayni güzergahlarda turluyoruz:) benimki üc asagi bes yukari aynı yerler. Buralari kullanmak zorunda kaliyorum. Bu guzergahlarda kısa mesafelerde gidip geldim bazen motor isinmadi bile 14 lt yakti. Banada normal geliyor gibi artik son düz yol degerleri gorunce.
küçükköy, eski edirne asfaltı, 500 evler hattı çok yoğun trafikli yerler o hattı kullanırken çok fazla dur kalk yapıyorum...1. ve 2. viteste devirli kullanımda ortaya çıkıyor....benimde yakıt sarfiyatım arttıkça artıyor...
-
yakıt & vakit ve ruh sağlığım için mümkünse o hat üzerinde trafiğe çıkmamaya özen gösteriyorum :) metroda ayağımı yerden kesmeye yetiyor :D
-
bende ölçtüm bu konu üzerine şehirler arası km de 166 kuruş.
Şehiriçi edirnede malum çok fazla kırmızı ışık var kmde 400 kuruş civarı yaktı bende çok şaşırdım 400kuruş olmasına en azında 300 olabilirdi sebebini anlamadım belki şehir içinde 97 oktan benzin koydum o sebeptende olabilir bir dahakine 95 oktan ile şehir içi deneyeceğim bakalım o zaman şehirlerarası ile arasında kaç kuruş farkedecek :D
-
Ozellikle Bölgeyi bilen arakadasların yorumu benim icin cok onemli.
Ben araci daha uzun yolda deneme firsati bulmadim insallah 1 ay sonra gidis donus 1500km lik bir yola cikacagim. Arac Otobanda 90-100km hızda ve 60 km mesafede en son 6.1 lt ye dustu.
Yaklasik 3 depo ile araci ben Kücükköy-Gaziosmanpasa-Besyuzevler-Alibeyköy yolundan Eyüp, Eski Edirne asfaltinda maximum 5-6 km mesafelerde kullandim. Bu bölgelerde özellikle Rami - Kücükköy yolunda hem isik hemde trafik cok fazla, Eski Edirne Asfaltida oyle. Kısa mesafelerde, kullanim hatasi, otomatik vites, genis lastiklerde eklendiginde 14 lt bana normal gibi gelmeye basladi.
-
1.2. vites durk kalk olduğunu neden söylemedin şimdiye kadar :bekleriz: için rahat olsun Ankara'da kızılıa trafiğine girdiğimde 18-20 litre yakıyorum dur kalklarda :D
-
Nakres'te aynı semtte oturuyor..onunda fikrini almak lazım?
bu güzergahlar için 14 litre normalmidir acaba?
-
Gani Kardes
Sehir ici derken dur kalk ve isiklarin etkisinin göz önünde bulundurulacagini dusundum.
14 lt yaktigim güzergahlarda isik olmakla beraber hızı aniden dusuren arac cıkıslari ısık ve rampalarda var. Kızılay trafigi kadar olmasada trafik yogun sayılır.
-
Ben bu megane dci nin gözünü seveyim.Son bir haftadır falan işler için onu kullanmaya başladım, malum ağabeyim askerde olduğu için araç olduğu yerde yatmasın biraz aküsü şarj etsin dedim :)
Gün içerisinde iş yeri ile organize sanayi bölgesi arasında mekik dokuyorum.Günlük ortalama 35-40 km yapıyorum.4 günlük denemem sonucunda ortaya çok enteresan rakamlar çıktı.yol bilgisayarını sıfırlamıştım zaten, toplam 150 km yol yapmışım ortalama 4.1 litre yakıt yakmış :sevgi:
Şehir dışında az yaktığını biliyordum da bu bashettiğim yer şehir içi sayılır, malum işyeri şehiriçinde.(4 kez trafik ışığına giriyorum ve muhakkak en az 3 tanesine kırmızı da yakalanıyorum.Aynı düzergahlarda passatla ortalama 8.3 litre yakarken megane ile tam yarısını yakmak çok acayip duygu.Km de 10 ykr, motosiklet hesabı...Her eve lazım :D
-
aşk olsun Halil sen şimdi megane ile passat'ı bir mi tutuyorsun :D passat amiral gemisi gibi araba helal olsun canavara 8 litre mazot... :sevgi:
-
valla herkes megane için 100 den sora yol tutuş felan iyi değil, mazeme kalitesi ...... diyor ama renaultun motorları sağlamdır, yakıtıda az. demek ki bu kadar satıldığına göre var bi hikmeti.
ancak araç kişilikse golf :tamamdir o bir başka keyf. rahatlık =para (rahatlık ve farklılık istiyorsak biraz da ekstra masrafı olacak) ;)
-
Az yakiyor diye arac alınmaz. Yakit bir parametredir eger kisi icin birinci öncelik yakit ise o zaman LPG li arac almali. Aracin ne dediklerinde bir megane denince gelen tepkiye birde VW Golf, Jetta yada Passat denince tepkiyi unutmamak lazim. Varsin yaksin yakmak ona yakisiyor ;)
-
Ya tamam bu kadar üstüme gelmeyin :D
Bende biliyorum aradaki kalite-güven-konfor farkını.Şehir içinde kullanıyorum işte, bugün yine onu getirdim, akşam canavarın gönlünü alırız artık :) Şaka bir yana gerçekten bu aracın bu kadar az yakacağını tahmin etmiyordum.Şehir dışı 3.8 e kadar indiğini gördümde şehir içi 4.1 cidden çok rekabetçi bir rakam diğer rakiplerine göre.Üstelik 1280 kg ağırlığı var, 16'' orjinal aliminyum jantları da var.Yani hafif bir araç da değil.Şimdi anlaşılıyor rebrezantların altında neden hep bu tür araçlar var.Sonuçta aylık 3-5 bin km yapan birisi için bu yakıt farkı çok anormal rakamlar ortaya koyabilir.
-
konuyu dağıtmış olmıyım ama .......1,5 dci motor sağlam bir motor değildir turbo dağılıyor iş motor yaptırmaya kadar gidiyor sandık motor ile onarımı arasında fazla maliyet farkı olmadığı için sandık motor yani yeni motor takılıyor haberiniz olsun meganı faz la övmeyin
-
Ya araba az yakıtyormuş dedim yerden yere vurdunuz yahuu :D İş motor değiştirmeye kadar geldi.
Ben sanmıyorum öyle motor bitireceğini falan, işyerimizin 2 tarafında eczane var, canım sıkıldıkça onların yanına takılırım, rebrezantlarla muhabbet falan olur, 2006 model 180-190 binde bir sürü megane gördüm.Üstelik arabayı kullanırlarken de canını çıkarırlar, dip gaz kullanırlar.Renaultun dayanıklılığından şüphem yok.Ama şans işidir bakarsın 50 bin de turbo da bitirebilirsin belli olmaz.
-
bizim kuzen reprezant. onun altında da corolla vardı, şimdi meganla değişmişler. o da çok az yaktığını söylüyor.
konuyu dağıtmış olmıyım ama .......1,5 dci motor sağlam bir motor değildir turbo dağılıyor iş motor yaptırmaya kadar gidiyor sandık motor ile onarımı arasında fazla maliyet farkı olmadığı için sandık motor yani yeni motor takılıyor haberiniz olsun meganı faz la övmeyin
motor dayanıklılığına gelince ben şöyle düşünüyorum; dizel araçlarda araç gaza yüklenip turbo açıldığında gücünü gösterdiği için ve de az yaktığı için aracı genelde bilinçsiz kullanıcılar fazla zorluyor. böylece turbo sürekli motora yüksek basınç uyguladığından motorun ömrü erken bitiyordur diye düşünüyorum (biraz fizikten anladığımdan fazla mı mantık yürüttüm acaba :D). neticede düşük hacimden yüksek verim almak için motoru zorlarsanız tabiki aynı mukavemeti göstermicektir diye düşünüyorum, bunun içinde tercihim her zaman atmosferik motorlardan yana olacaktır ;) ancak gene de çok yüksek devirlere çıkılmadıkça renault motorlarının erken tükeneceğini zannetmiyorum :)
-
Arkadaşım arabana yeterince bakmıyor ve anlamıyorsun anlaşılan.bu araba bukadar yakmaz normal şartlarda şehir içi 100 de 10 yaksın derim.ama sn arabanı servise götür bakım nezaman yaptırdın enson.
bilgisayara soksunlar piston basınçları kontrol edilsin.hava filtresini , bujilerini degiştir.hava girişindeki boğaz kelebeğini temizlettir.paran varsa karbon klir yaptır ayrıca motora ama şart degil.lastiklerin ne özellikleri orjinalde 195*65*15 din hava basınçlarını da kontrol et.düşük olmasın.bunları yap farkı göreceksin bak......
-
ben bu işlerin içinde olduğum için hep arızalarla karşılaşmaktan her aracı arızalı sanıyorum belkide ;D
-
ex-FOR;
Önerilerin icin saol. Anlasilan sende foruma cok sık gelmiyorsun. Ilk aracim ve bilirsin ilk araci olanlarin ne kadar hevesli olduklarina. Tık diye bir ses gelse kosar giderim. Zaten aracin bakim yapilacak bir seyi yok götürüyorum servise usta gerek yok diyor zorla da yaptirip parami sokaga atacak halim yok. Bujiler temiz kontrol edildi. Hava, yakit v.b filtreler bakim esnasinda 3 ay once degisti. Bogaz kelebegi temizlendi. Arac cihaza zaten baglanmisti herhangi yakit ile ilgili bir ariza vermiyor. Geriye lastikler, yogun ve kisa yol guzergahi, acemi kullanimi, benzinlik gibi etkenler kaliyor.
Aracin normal seviyelerde yaktigini dusunuyorum artik. Cunki benim kullandigim alanlarda yogun trafik sayailacak dur kalkin oldugu ve maximum 5 km yol yaptigim yerlerd. Araci acik yolda denedim yol bilgisayarina göre gayet makul degerler cikti.
-
gecen gun yolda benzin bitti km yi hemen sıfırladım 20TL benzin aldım,(ama uzak mevkide olduğumdan herzaman aldığım yerden değil)
o yakıtla 75 km yol yaptım,266 kuruşa denk geldi şaşırdım,normalde 320 den pek düşmez
dün yine 20TL yakıt aldım evimin yakınındaki herzaman aldığım yerden,
farkettimki ibre yol üstünden aynı paraya yakıt aldığım yerdeki kadar yukarı kalkmadı
buda bende bi şüphe uyandırdı,şimdi o yakıtında bitmesini bekliyorum bakalım onunla kaç km yapıcam
bi kaç yer daha var yakınlarda hepsini denicem anlaşılan
-
bende de suphe uyandi bakalim bende bugun baska yerden aldim ne olacak
-
Depoyu full ledim ve gidis gelis toplam 70 km otoban hiz 100km ve 5 km sehir ici toplamda 75 km yol yaptim ve tekrar fulledim 22 tl lik benzin aldim. Yani 75 km de 22 tl yakti. Sonduruma dair yorumlar.
-
Gayet normal bence.Benimki manuel vites ve şehir dışı km'de 200 tl yakıyor.0,20 tl otomatik vites farkı da olsun artık di mi ya? :tamamdir
-
Depoyu full ledim ve gidis gelis toplam 70 km otoban hiz 100km ve 5 km sehir ici toplamda 75 km yol yaptim ve tekrar fulledim 22 tl lik benzin aldim. Yani 75 km de 22 tl yakti. Sonduruma dair yorumlar.
arkadaşım ne dersin :o depo zaten 55 lt. yarım depoyla 100 km bile yapamıyacan yani, hemde yolu çoğunu otoban gittim diyorsun. ben 1 depoyla çok rahat 800 ü geçiyorum. bazen yol ve yük durumuna göre 900 e yanaşıyor.
süper spor otomobiller (5 yada 6 litre motorlu) bile 100 km de 20 lt anca yakıyordur. yoksa ben mi yanlış anladım seni :(
eğer dediklerin doğruysa mutlaka bir problem vardır ve daha önce bir kaç yere gittiysen bence direk yetkili servise git. geçmiş olsun
-
pardon ya ben tl(lira) yi, lt(litre) olarak okumuşum. ;D o zaman normal. :tamamdir
-
1.6 otomatik golf 75kmde...22TL
1.4 manuel polo 75kmde...15TL
bence yakıt değerin normal
-
Bende ikna oldu daha once sehir icinde 100 km de 14 lt yakmasi tamamen yol güzergaından kaynaklaniyormus yogun trafik bol dur kalk ve en uzun mesafe 5 km olunca 14 lt yakti. Is yerime otobandan gidiliyor ve gidis gelis 70 km burda denedim. Sonuc gayet makul geldi bana. Yakin zamanda 700km lik bir yola cikacagim orda biraz daha dusmesini 100 km 7 lt rinin altina 6.5 lt filan olmasini bekliyorum. Aractan biraz sogur gibi olmustum ama simdi daha cok sevmeye basladim.
Yellow driver 75 km de 22 milyon yakti hocam lt degil ;)
-
bende akaryakıt istasyonunun gunahını aldım
ordanda aldığım 20TL lik benzinle 70km yol yaptım üstelik şehir içi
aracı ilk aldığımda yaptıgım yakıt sarfiyatı denemeleri araca yeni alışmamdan yuksek cıktı sanırım
cemele seninkininde düşük çıkması sevindirici bi haber :)
-
@cemele
işte o trafikte bir de agresif kullanırsan benim gibi 18-19 yakıyor diyorum kimse inanmıyor.
TSI Aldıracaklar bana illa :D
-
Her guzelin bir bozari vardir Koray. Bizimkilerde boyleymis demekki zaten az kullaniyorum varsin yaksin ne yapalim. Aslinda yaktigi bisey degilde benzin cok pahali.